Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Italialainen kinkkuvoileipäkakku

24.10.2007

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2007/10/voileipakakku2.JPG
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2007/10/voileipakakku2-300x225.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2007/10/voileipakakku1-300x225.jpg

Tässä ohje yhteen kakkuun (kuvissa olevat kakut on kuitenkin tehty 1,5-kertaisena):

12 t Keskitaso 14 henkilölle 75

Ainesosat

Täysjyvä/ruis

Kategoriat

Voileipäkakut

Erityisruokavaliot

LiivatteetonMunatonPähkinätön

Ainekset

14
Voit muuttaa aineksien määrää vastaamaan haluamaasi annoslukua

Leipäkerrokset:

8 kpl isoa vaaleaa paahtoleipäviipaletta

8 kpl isoa tummaa paahtoleipäviipaletta

Täyte

300 g palvikinkkua

1 tuorekurkku

1/2 rucolaa

1/2 basilikaa

1/2 sitruunan mehu

1 maustekurkku

200 g Italialaiset yrtit -tuorejuustoa

2 tl piparjuuritahnaa

Kostutus

2 dl maitoa

Kuorrutus

200-300 g maustamatonta tuorejuustoa

tilkka maitoa

Koristelu

juustoraastetta, salaatinlehtiä, viinirypäleitä, tomaatteja, kinkkua, meetwurstia, Aamupala-sulatejuustosiivuja, yrttejä jne.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_kinuskikissa-1.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_kinuskikissa_banneri_2020.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Myllyn-Paras-syksy-2020-2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Myllyn-Paras-syksy-2020-1.jpg

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi. Huuhdo kurkku ja raasta se raastimen suurimmalla terällä. Valuta kurkkuraaste siivilässä. Yhdistä 1/2 tuorejuustosta, kurkkuraaste ja sitruunamehu. Silppua joukkoon rucola ja basilika.

Raasta maustekurkku tuorekurkun tapaan ja valuta. Yhdistä maustekurkkuraaste, piparjuuri ja loput tuorejuustosta.

Leikkaa voileipäkakun pohjan (neljän paahtoleipäviipaleen) kokoiset palat leivinpaperista ja pahvista. Päällystä pahvi foliolla tai kelmulla. Laita pahvi esimerkiksi leikkuulaudan päälle. Suojaa pahvi vielä leivinpaperilla. Pahvin avulla voit siirtää kakun helposti tarjoilulautaselle koristelun jälkeen.

Ala latoa voileipäkakkua leivinpaperille seuraavasti: Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Asettele neliöksi neljä tummempaa paahtoleipää. Kostuta maidolla. Levitä päälle puolet tuorekurkkuseoksesta. Laita päälle neljä vaaleaa paahtoleipää ja kostuta. Levitä leiville maustekurkkuseos ja kinkkupalat. Laita päälle taas tumma leipäkerros ja kostuta. Levitä tämän päälle loput tuorekurkkuseoksesta. Asettele kanneksi loput leipäpalat ja kostuta nekin.

Suojaa kakku kelmulla ja laita päälle kevyt paino (esim. leikkuulauta). Anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Sivele kakun päälle ja reunoille maidolla ohennettua tuorejuustoa ja koristele oman maun mukaan. Tomaattiruusun idean sain Marielta. Sulatejuustokuviotkin olivat jostain blogista, mutta etsinnöistä huolimatta en löytänyt blogia enää uudelleen eli lähde jää mysteeriksi…

 
 

Kommentit (75)

Kinuskiemo17.3.2014 22:15

SVANTJE:
Mitään tiettyä poppakonstia ei ole käytössä. Kinuskikissa asettelee raastetta kevyesti painellen kiinni pintaan. Kakun reunojen alle asetellut leivinpaperiliuskat ovat lautasen suojana. (Olisivatko ne kuitenkin se poppakonsti?) Kun liuskat lopuksi ottaa pois, sotatanner ei tule mieleenkään! 😉

svantje15.3.2014 13:19

Hei! Hassu kysymys? Kuinka saat kakun sivuille juustoraasteen noin kauniisti? Itsellä se näyttää sotatantereelta koristelun jälkeen…

Kinuskiemo21.3.2013 20:19

HIME:
Alempana on arveltu, että 1,5-kertainen saattaisi riittää 20 hengelle. Valitettavasti ei näy vastauskommenttia, riittikö se. Mutta 2-kertaisen luulisi riittävän. Tämä on arvio, vastuu jää leipojalle. 😉

hime21.3.2013 15:04

Kuinka monelle henkilölle kakusta riittää? Pitäisi tehdä 20 henkilön kakku ja mietin riittääkö jos tekee kaksinkertaisena…

Supikoira27.9.2012 13:42

Okei, kiitos. 🙂 Täytyy suunnistaa kauppaan etsimään tuota tahnaa. Mikäli ei löydy niin noudatan neuvojasi. 🙂

Kinuskiemo26.9.2012 21:07

SUPIKOIRA:
Ei ole sama asia. Paparjuuritahnassa on murskattua piparjuurta ja siten hyvin voimakas piparjuuren maku. Piparjuurituorejuusto on juustoa, joka on maustettu piparjuurella. Maku on tahnaan verrattuna huomattavan mieto. Jos 2 tl lisätään makua antamaan, niin tahna siihen pystyy, ei juusto. Piparjuuritahnaa myydään tuubeissa, kuten majoneesia, tomaattipyrettä yms.
Jos piparjuuritahnaa ei satu olemaan, voisit valita täytteeseen Italialaiset yrtit –tuorejuuston tilalle piparjuurituorejuuston. Basilikaa ja rucolaahan täytteeseen jo tuleekin, mutta pari tl jotain muuta yrttimaustetta voisit vielä mukaan laittaa; vaihtoehtoina esim. rosmariini, timjami, oregano ja kynteli.
Oho, juusto tässä siis tulikin korvatuksi. 😉

Supikoira26.9.2012 17:15

Hei! Onko tuo piparjuuritahna sama asia kuin piparjuurituorejuusto? Jos ei ole, niin voiko sen korvata tuolla tuorejuustolla? 🙂

Kinuskiemo12.8.2012 12:58

SIILI7:
Maku- ja rakennesyistä en lähtisi korvaamaan Italialaiset yrtit -tuorejuustoa smetanalla. Jospa kokeilisit kuitenkin tuolla ohjeen juustolla! 🙂

siili711.8.2012 19:16

Hei voiskos ton tuorejuuston korvata smetanalla? 🙂

jonnuli14.5.2012 09:46

SUKLAATASSU93:
Kinuskikissan ohje löytyy täältä
http://www.kinuskikissa.fi/tomaattiruusu/?ref=13

Kinuskigalleria (3)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa