Ennustin elokuussa, että loppuvuodesta tulee ”mutainen”. Ja näin on tapahtunut! Olen totaalisesti menettänyt sydämeni mutakakuille varmasti siitä syystä, että rakastan taikinaa. 🙂 Erilaiset makuvariaatiot ovat pitäneet mielenkiintoa yllä. Tämän version teema on ”Kinder”. Se tarkoittaa valkosuklaan ja tummemman suklaan yhdistelmää. Tässä tapauksessa kyse on kahdesta päällekkäisestä mutakakkukerroksesta.

Reseptistä täytyi tehdä muutama koeversio, sillä alkuun päänvaivaa aiheutti kerrosten pitäminen erillään. Lopulta asia ratkesi paistamalla ensin alempi kerros ja viilentämällä se jääkaapissa. Kylmänä se säilytti taikinaisuutensa, vaikka menikin vielä uudestaan uuniin valkoisen taikinan mukana.

Optimaaliset paistoajat selviävät vain kokeiluissa omalla uunilla. Jos kuitenkin olet leiponut Kinuskikissan aiempia reseptejä maailman paras mutakakku ja valkosuklaamutakakku, saat niistä hyvää osviittaa. Ainakin minulla tumman kerroksen paistoaika oli lähes sama kuin perusohjeessa ja valkosuklaamutakakulla hieman pidempi, koska se kaadettiin kylmän pohjan päälle.