07.11.2019   Ei kommentteja Kategoria: Makeat piirakat,  Muut juhlapöydän kakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Kinder-mutakakku


Ennustin elokuussa, että loppuvuodesta tulee ”mutainen”. Ja näin on tapahtunut! Olen totaalisesti menettänyt sydämeni mutakakuille varmasti siitä syystä, että rakastan taikinaa. 🙂 Erilaiset makuvariaatiot ovat pitäneet mielenkiintoa yllä. Tämän version teema on ”Kinder”. Se tarkoittaa valkosuklaan ja tummemman suklaan yhdistelmää. Tässä tapauksessa kyse on kahdesta päällekkäisestä mutakakkukerroksesta.

Reseptistä täytyi tehdä muutama koeversio, sillä alkuun päänvaivaa aiheutti kerrosten pitäminen erillään. Lopulta asia ratkesi paistamalla ensin alempi kerros ja viilentämällä se jääkaapissa. Kylmänä se säilytti taikinaisuutensa, vaikka menikin vielä uudestaan uuniin valkoisen taikinan mukana.

Optimaaliset paistoajat selviävät vain kokeiluissa omalla uunilla. Jos kuitenkin olet leiponut Kinuskikissan aiempia reseptejä maailman paras mutakakku ja valkosuklaamutakakku, saat niistä hyvää osviittaa. Ainakin minulla tumman kerroksen paistoaika oli lähes sama kuin perusohjeessa ja valkosuklaamutakakulla hieman pidempi, koska se kaadettiin kylmän pohjan päälle.

Vinkki: Valmistusvideo löytyy Instagram-profiilin kohokohdista.

  • Tumma kerros:
  • 100 g voita
  • 100 g tummaa suklaata
  • 1 ¼ dl sokeria
  • ½ tl leivinjauhetta
  • muutama hyppysellinen suolaa
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 munaa
  • Vaalea kerros:
  • 100 g voita
  • 1 dl kuohukermaa
  • 200 g valkosuklaata
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 pieni muna
  • Koristelu:
  • 4 Kinder-patukkaa
  • Kinder-suklaamuna
  • suklaakuorrutettuja hasselpähkinöitä



Mittaa tumman taikinan voi ja paloiteltu suklaa kattilaan. Lämmitä liedellä miedolla teholla (tai mikrossa), kunnes molemmat ovat sulaneet. Ota kattila liedeltä. Sekoita joukkoon sokeri, leivinjauhe, suola ja jauhot. Lisää munat yksitellen käsivispilällä hyvin sekoittaen.

Kaada taikina voideltuun vuokaan (halkaisija 20 cm). Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes mutakakku on reunoilta kypsynyt ja keskeltä yhä taikinainen. Huom: mutakakku ei juurikaan kypsy lisää valkoisen kerroksen paiston aikana, joten sitä ei tarvitse jättää tavanomaista raa’emmaksi.

Anna mutakakun jäähtyä ensin huoneenlämmössä. Jos kakku on kohonnut reunoilta korkeammaksi, voit tässä vaiheessa tasoittaa pinnan painelemalla sitä lusikalla. Siirrä kakku jääkaappiin. Valmistamista voi jatkaa vasta, kun tumma mutakakku on täysin kylmä. Voit siis hyvin paistaa kakun tähän pisteeseen jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

Mittaa vaalean taikinan voi, kerma ja paloiteltu valkosuklaa kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes valkosuklaa on sulanut. Ota kattila liedeltä. Lisää vaniljatahna, leivinjauhe ja suola. Sekoita tämän jälkeen joukkoon vehnäjauhot ja muna käsivispilällä hyvin sekoittaen.

Ota vuoka jääkaapista ja kaada taikina tumman mutakakun päälle.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Aseta ylemmälle tasolle uunipelti suojaksi koko paiston ajaksi (noin 5 cm:n etäisyydelle). Tämä estää pinnan tummumisen. Valkosuklaakerros kypsyy hieman tummaa taikinaa hitaammin, koska alla on kylmä kakkukerros. Jätä vaalea kerros reilusti taikinaiseksi, jolloin siitä muodostuu kastikemainen lisuke.

Anna mutakakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jos koristelet sen makeisilla. Leikkaa patukat pituussuunnassa 2-3 osaan ja riko suklaamuna paloiksi. Sivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele suklaamakeisilla.

Valmistusaika: 5 t

Vaikeusaste: Helppo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
8 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan marraskuun arvonta



Toivepuodin joulutuotteista marraskuun arvontaan pääsivät piparipojat-silikonimuotti pienten leivosten tai konvehtien valmistamiseen, jouluiset minimuffinssivuoat, kultaiset makeisvuoat ja Christmas time -kakkukoriste.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat