14.08.2019   22 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kahvikakut,  Makeat piirakat,  Muut juhlapöydän kakut

Maailman paras mutakakku


Täydellinen mutakakku on paljon luvattu, mutta nyt olen sellaisen löytänyt. 🙂 Ohje noudattelee pitkälti ystävältäni saamaani reseptiä, jossa olennaista on jauhojen yllättävänkin pieni määrä. Juuri tämä takaa riittävän mutaisuuden. Parasta reseptissä on se, että rakenne on tasalaatuinen eli reunaosatkin säilyvät mehevinä. Tätä ei voi helposti pilata liian pitkällä paistoajalla. Reseptissä mahtavaa on myös se, että se onnistuu lähes kaikista jauhoista, joista löydät esimerkkejä reseptistä. Myös valmistaminen on superhelppoa, sillä taikina tehdään ilman sähkövatkainta eikä työvaiheista synny tiskiä kuin kattilan ja käsivispilän verran.

Vinkit:

  • Paistoaika on olennainen osa mutakakun onnistumista. Mutakakun voi paistaa joko kakku- tai piirakkavuoassa. Mitä isompi halkaisija sen lyhyempi paistoaika. Koska uunien tehot vaihtelevat ja ”mutaisuuden aste” on myös makukysymys, optimaalinen paistoaika määräytyy itse kokeilemalla. Voit jättää huomiosi kommentiksi tälle sivulle, niin muistat sen myöhemmin reseptiä leipoessasi. 🙂
  • Katso myös vegaanisen mutakakun ohje.
  • Jos teet kakun edellisenä päivänä, lämmitä se ennen tarjoilua uunissa miedolla lämmöllä foliolla peitettynä.
  • Taikina:
  • 200 g voita *)
  • 200 g tummaa suklaata
  • 2 ½ dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 1 dl vehnäjauhoja, gluteenitonta jauhoseosta, kaurajauhoja tai mantelijauhetta
  • 4 munaa

Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä

*) Käytä tarvittaessa maidotonta margariinia ja maidotonta suklaata.


Mittaa voi ja paloiteltu tumma suklaa kattilaan. Lämmitä liedellä miedolla teholla (tai mikrossa), kunnes molemmat ovat sulaneet. Ota kattila liedeltä. Sekoita joukkoon sokeri, leivinjauhe, suola ja jauhot. Lisää munat yksitellen käsivispilällä hyvin sekoittaen.

Kaada taikina voideltuun vuokaan (halkaisija 22-25 cm). Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia (katso vinkki). Pinta näyttää kypsältä, vaikka kakku onkin sisältä taikinainen. Jos haluat selkeästi valuvan sisuksen, rakenne saa olla uunista otettaessa hieman ”löllyvä”. Anna jäähtyä jonkin aikaa, tarjoile kuitenkin lämpimänä yhdistettynä kylmään vaniljajäätelöön.

Valmistusaika: 40 min

Vaikeusaste: Helppo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
113 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan marraskuun arvonta



Toivepuodin joulutuotteista marraskuun arvontaan pääsivät piparipojat-silikonimuotti pienten leivosten tai konvehtien valmistamiseen, jouluiset minimuffinssivuoat, kultaiset makeisvuoat ja Christmas time -kakkukoriste.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat