Maailman parhaan mutakakun resepti herätti Kinuskikissan seuraajissa toiveen valkosuklaisesta versiosta. Ajatus tuntui kutkuttavalta ja tartuin heti haasteeseen. Yhden raaka-aineen vaihdos ei ollutkaan niin simppeliä kuin ennalta kuvittelin. Seurasi ketjureaktio, jonka myötä resepti on lopulta aika erilainen kuin esikuvansa. Pidin kuitenkin ehdottoman tärkeänä, että mutamainen rakenne säilyy vaaleassakin versiossa ja että valkosuklaan maku on tunnistettava. Lopuksi oli vielä hiottava kypsennysmenetelmää, sillä en halunnut kakulle tummaa pintaa. Keino löytyi mutakakun paistamisesta uunipellin alla.

Tämä on täydellinen leivonnainen valkosuklaan ystävälle! Jos tumma mutakakku tarjoillaan jäätelön kera, niin tämän kanssa marjat sopivat mielestäni paremmin. Makean ja raikkaan yhdistelmä on verraton.