Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kakku taikametsän tytölle

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Kakku taikametsän tytölle

9.11.2012




Tämän kakun tein pienen Enni-tytön ristiäisiin. Kakun suhteen sain kaksi ohjenuoraa: värimaailmasta toivottiin hempeän vaaleanpunaista ja koristeena tulisi olla kukkia. Kakkua koristellessani leijailin ihanan satumetsän yllä. Välillä laskeuduin poimimaan kukkasia sieltä täältä. Tietä minulle näytti suloinen sudenkorento, jonka kultaisina hohtavista siiviistä irtoavaa taikapölyä laskeutui kaikkialle. Kiitos, että sain olla mukana tässä tarinassa!

Vinkki: Helpota valmisteluita tekemällä pohja valmiiksi pakkaseen. Marsipaani- ja sokerimassakoristeet voi valmistaa viikkojakin etukäteen. Kakun voi täyttää ja kuorruttaa edellisenä päivänä.

Vadelma-kinuskikakku

20 hengelle

Pohja:

6 munan sokerikakkupohja

Kostutus:
2 ¾ dl maustettua kivennäisvettä tai limsaa (vadelma tai mansikka)

Täyte:

1 ½ -kertainen annos kinuski-vadelmatäytettä

Kuorrute:

650 g vaaleanpunaista sokerimassaa

Koristeet:

vaaleanpunaista sokerimassaa
valkoista marsipaania
kultaista ja vihreää kimallepulveria
vaaleanpunaisia ja vaaleanvihreitä sokerihelmiä
sokerikuorrutetta
vihreää marsipaania
vihreitä Candy melts -nappeja


Valmista sokerikakkupohja erillisen ohjeen mukaan, vuoka 24-26 cm. Anna kakun jäähtyä ja leikkaa se kolmeen osaan.

Tee kinuski-vadelmatäyte 1,5-kertaisena annoksena. Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle, kostuta ja levitä päälle puolet kinuskivaahdosta ja vadelmista. Nosta päälle seuraava levy. Kostuta ja täytä samaan tapaan. Säästä pieni määrä täytettä kakun pinnalle levitettäväksi. Laita kanneksi kolmas pohja ja kostuta. Levitä loput täytteestä kakun päälle ja reunoille tasaiseksi tarttumapinnaksi kuorrutteelle.

Anna kakun vetäytyä hetken aikaa jääkapissa, jotta täytekerrokset jähmettyvät.

Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Kuorruta kakku kaulittavalla massalla kuorruttaminen -ohjetta noudattaen. Leikkaa ylimääräinen massa alareunasta pois ja säästä se kukkasia varten.

Sekoita vaaleanpunaista sokerimassaa ja valkoista marsipaania keskenään 50%-50%-suhteella. (Myös pelkkä marsipaani käy, mutta pelkkä sokerimassa ei irtoa nätisti silikonimuotista.) Painele seosta silikonisen kukkamuotin koloihin ja käännä muotti toisinpäin. Irrota kukka muottia venyttämällä. Sivele pensselillä terälehtien kärkiin kultaista kimallepulveria. Liimaa sokerikuorrutteella keskelle vaaleanpunainen sokerihelmi.

Tee toisella silikonimuotilla kaksi saniaisenlehteä vihreästä marsipaanista. Sivele niihin vihreää kimallepulveria. Samalla muotilla voit tehdä myös sudenkorennon tai perhosia. Anna koristeiden kuivua mielellään ainakin seuraavaan päivään (välttämätöntä tämä ei ole, mutta helpottaa koristeiden käsittelyä).

Sulata Candy melts -napit mikrossa miedolla lämmöllä. Laita karkkisula pursotuspussiin, jossa on pieni, pyöreä tylla (koko 1 mm). Sulje toinen pää pussinsulkijalla.

Liimaa kakun keskelle saniaisenlehdet Candy-sulalla. Kirjoita niiden väliin lapsen etunimi. Voit vahvistaa nimeä pursottamalla hetken kuluttua päälle toisen kerroksen. Kirjoita alapuolelle toiset nimet. Saat asemoitua ne symmetrisesti, kun aloitat nimien keskeltä ja etenet reunoille, kuten kuvassa. Tässä toiset nimet olivat yhtä pitkiä, joten aloituskohta oli Enni-sanan keskellä.

Pursota kiehkuroita kakun päälle ja osin reunoillekin. Kiinnitä kiehkuroiden päihin vaaleanvihreitä sokerihelmiä. Huom! Jos karkkisula jähmettyy kesken pursottamisen, upota pussi hetkeksi aikaa kuumaan veteen. Hetken kuluttua voit jatkaa pursottamista. Liimaa Candy melts -sulaa apuna käyttäen vihreisiin oksiin kukkasia ja kiinnitä sillä myös sudenkorento.

Tee kakun alareunaan koriste niin ikään silikonimuotilla vihreästä marsipaanista. Kiinnitä nauhat peräkkäin käyttäen liimana Candy-sulaa.


Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 20 henkilölle 7

Ainesosat

Toffee/kinuskiVadelma

Kategoriat

LapsetTäytekakut

Erityisruokavaliot

Liivatteeton

Tykkäsitkö?

(1)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (7)

PaulaL22.3.2014 22:07

Kiitos! Maukas tuli hillolisällä ja vähemmällä kostutuksella 🙂

Kinuskiemo17.3.2014 22:21

PAULAL:
Kuningatarhillo on ohjeen vadelmien lisäksi ok. tuomaan makua ja värikkyyttä. Vähennä kostutusta vain siinä tapauksessa, että hillo on kovin löysää/vetistä.
Kakku on hyvä täyttää jo edellisenä päivänä, että maut ehtivät imeytyä. Sivele kakku täytteellä tai kermavaahdolla ennen kuorrutteen laittamista. Halutessasi voit myös kuorruttaa kakun valmiiksi jo edellispäivänä. Säilytä mielellään jääkaapissa ilman kupua.
En usko, että vaaleanruskean kinuskin sävyn muuttaminen vaaleanpunaiseksi onnistuu mansikkatomusokerilla. Ei välttämättä edes pastavärillä, ainakaan puhtaan sävyiseksi. Mutta vaaleanpunaista sitten koristeluun! 🙂

PaulaL16.3.2014 17:00

Ja vieläkin jäi yksi kysymys kysymättä: voisiko kinuskia värjätä esim.pienellä määrällä mansikkatomusokeria vähän vaaleanpunaiseksi? Menossa siis tytön ristiäiskakuksi,

PaulaL16.3.2014 16:59

Hei! Tämän kakun ohjetta olen testannut ja ajatuksena on käyttää melko pitkälti tätä( koristelu erilainen mutta sokerimassa päällä joka tapauksessa).
Tuohon täytteeseen kaipaisin jotain lisämakua ja väriä hieman: voisiko toimia jos kinuskikerman alle levittäisi itse tehtyä kuningatarhilloa ohuen kerroksen? Ja pitääkö tällöin kostutusta vähentää?
Ja vielä: jos juhlat on klo. 15 ja tarkoitus nimenomaan tehdä kuuden munan kakkupohjalla tämä,niin onko parempi täyttää kakku jo edellisenä iltana vai vasta aamulla?
Ja vielä: pitäisikö kakun ja sokerimassan väliin tehdä kreemi vai ihan tuota kinuskikermaa käyttää?
Olen kokeillut täytettä iha vispikermalla ja ihan hyvä tuntui tulevan mutta poikkeaako maku tai rakenne olennaisesti jos vaihdan tuohon kevyempään kermaan?
Kiitos:)

ragni11.11.2012 23:01

Luin johdannon. Hyvin olet taikonut hempeän kauniin ja herkän sadunomaisen metsätunnelman kakkuun. Voi kuvitella, että olit koristelua tehdessäsi fiiliksissä. Taas kerran aivan ihana luomus! 🙂

MarjaP11.11.2012 17:53

Kiitos upeasta kakusta! Kakku sai paljon ihastelua ja kehuja osakseen. Erittäin mehevä ja maukas, kakun raikas täyte tasapainotti hyvin kuorrutuksen makeutta. Oli kiva saada tänne taas selkeät ohjeet kakun eri vaiheista, kun kakkua ihastellessa ei voinut kuin ihmetellä miten olet taas osannut loihtia kaikki koristeet :).

fanikatti10.11.2012 15:55

En tätä kakkua nyt juuri rupea tekemään, mutta piti tulla ihailemaan ääneen :-), miten perusteellisesti kerrot ja opastat joka vaiheen. Se on kuin suoraan oppikirjasta. Monesti tunnen itse olevani toiskätinen, mutta noilla ohjeillasi lupaisin onnistua. Kunpa nyt jokin tilaisuus tulisi eteen, että tällaista herkkää sadunomaista kakkua voisin tarjota.
Joka sivustosi tuntee ja kirjasi omistaa, osaa sinulta tätä perusteellisuutta odottaakin. Hienoa jälleen.

Kinuskigalleria (1)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Kakku taikametsän tytölle

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Kakku taikametsän tytölle

9.11.2012




Tämän kakun tein pienen Enni-tytön ristiäisiin. Kakun suhteen sain kaksi ohjenuoraa: värimaailmasta toivottiin hempeän vaaleanpunaista ja koristeena tulisi olla kukkia. Kakkua koristellessani leijailin ihanan satumetsän yllä. Välillä laskeuduin poimimaan kukkasia sieltä täältä. Tietä minulle näytti suloinen sudenkorento, jonka kultaisina hohtavista siiviistä irtoavaa taikapölyä laskeutui kaikkialle. Kiitos, että sain olla mukana tässä tarinassa!

Vinkki: Helpota valmisteluita tekemällä pohja valmiiksi pakkaseen. Marsipaani- ja sokerimassakoristeet voi valmistaa viikkojakin etukäteen. Kakun voi täyttää ja kuorruttaa edellisenä päivänä.

Vadelma-kinuskikakku

20 hengelle

Pohja:

6 munan sokerikakkupohja

Kostutus:
2 ¾ dl maustettua kivennäisvettä tai limsaa (vadelma tai mansikka)

Täyte:

1 ½ -kertainen annos kinuski-vadelmatäytettä

Kuorrute:

650 g vaaleanpunaista sokerimassaa

Koristeet:

vaaleanpunaista sokerimassaa
valkoista marsipaania
kultaista ja vihreää kimallepulveria
vaaleanpunaisia ja vaaleanvihreitä sokerihelmiä
sokerikuorrutetta
vihreää marsipaania
vihreitä Candy melts -nappeja


Valmista sokerikakkupohja erillisen ohjeen mukaan, vuoka 24-26 cm. Anna kakun jäähtyä ja leikkaa se kolmeen osaan.

Tee kinuski-vadelmatäyte 1,5-kertaisena annoksena. Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle, kostuta ja levitä päälle puolet kinuskivaahdosta ja vadelmista. Nosta päälle seuraava levy. Kostuta ja täytä samaan tapaan. Säästä pieni määrä täytettä kakun pinnalle levitettäväksi. Laita kanneksi kolmas pohja ja kostuta. Levitä loput täytteestä kakun päälle ja reunoille tasaiseksi tarttumapinnaksi kuorrutteelle.

Anna kakun vetäytyä hetken aikaa jääkapissa, jotta täytekerrokset jähmettyvät.

Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Kuorruta kakku kaulittavalla massalla kuorruttaminen -ohjetta noudattaen. Leikkaa ylimääräinen massa alareunasta pois ja säästä se kukkasia varten.

Sekoita vaaleanpunaista sokerimassaa ja valkoista marsipaania keskenään 50%-50%-suhteella. (Myös pelkkä marsipaani käy, mutta pelkkä sokerimassa ei irtoa nätisti silikonimuotista.) Painele seosta silikonisen kukkamuotin koloihin ja käännä muotti toisinpäin. Irrota kukka muottia venyttämällä. Sivele pensselillä terälehtien kärkiin kultaista kimallepulveria. Liimaa sokerikuorrutteella keskelle vaaleanpunainen sokerihelmi.

Tee toisella silikonimuotilla kaksi saniaisenlehteä vihreästä marsipaanista. Sivele niihin vihreää kimallepulveria. Samalla muotilla voit tehdä myös sudenkorennon tai perhosia. Anna koristeiden kuivua mielellään ainakin seuraavaan päivään (välttämätöntä tämä ei ole, mutta helpottaa koristeiden käsittelyä).

Sulata Candy melts -napit mikrossa miedolla lämmöllä. Laita karkkisula pursotuspussiin, jossa on pieni, pyöreä tylla (koko 1 mm). Sulje toinen pää pussinsulkijalla.

Liimaa kakun keskelle saniaisenlehdet Candy-sulalla. Kirjoita niiden väliin lapsen etunimi. Voit vahvistaa nimeä pursottamalla hetken kuluttua päälle toisen kerroksen. Kirjoita alapuolelle toiset nimet. Saat asemoitua ne symmetrisesti, kun aloitat nimien keskeltä ja etenet reunoille, kuten kuvassa. Tässä toiset nimet olivat yhtä pitkiä, joten aloituskohta oli Enni-sanan keskellä.

Pursota kiehkuroita kakun päälle ja osin reunoillekin. Kiinnitä kiehkuroiden päihin vaaleanvihreitä sokerihelmiä. Huom! Jos karkkisula jähmettyy kesken pursottamisen, upota pussi hetkeksi aikaa kuumaan veteen. Hetken kuluttua voit jatkaa pursottamista. Liimaa Candy melts -sulaa apuna käyttäen vihreisiin oksiin kukkasia ja kiinnitä sillä myös sudenkorento.

Tee kakun alareunaan koriste niin ikään silikonimuotilla vihreästä marsipaanista. Kiinnitä nauhat peräkkäin käyttäen liimana Candy-sulaa.


Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 20 henkilölle 7

Ainesosat

Toffee/kinuskiVadelma

Kategoriat

LapsetTäytekakut

Erityisruokavaliot

Liivatteeton

Tykkäsitkö?

(1)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (7)

PaulaL22.3.2014 22:07

Kiitos! Maukas tuli hillolisällä ja vähemmällä kostutuksella 🙂

Kinuskiemo17.3.2014 22:21

PAULAL:
Kuningatarhillo on ohjeen vadelmien lisäksi ok. tuomaan makua ja värikkyyttä. Vähennä kostutusta vain siinä tapauksessa, että hillo on kovin löysää/vetistä.
Kakku on hyvä täyttää jo edellisenä päivänä, että maut ehtivät imeytyä. Sivele kakku täytteellä tai kermavaahdolla ennen kuorrutteen laittamista. Halutessasi voit myös kuorruttaa kakun valmiiksi jo edellispäivänä. Säilytä mielellään jääkaapissa ilman kupua.
En usko, että vaaleanruskean kinuskin sävyn muuttaminen vaaleanpunaiseksi onnistuu mansikkatomusokerilla. Ei välttämättä edes pastavärillä, ainakaan puhtaan sävyiseksi. Mutta vaaleanpunaista sitten koristeluun! 🙂

PaulaL16.3.2014 17:00

Ja vieläkin jäi yksi kysymys kysymättä: voisiko kinuskia värjätä esim.pienellä määrällä mansikkatomusokeria vähän vaaleanpunaiseksi? Menossa siis tytön ristiäiskakuksi,

PaulaL16.3.2014 16:59

Hei! Tämän kakun ohjetta olen testannut ja ajatuksena on käyttää melko pitkälti tätä( koristelu erilainen mutta sokerimassa päällä joka tapauksessa).
Tuohon täytteeseen kaipaisin jotain lisämakua ja väriä hieman: voisiko toimia jos kinuskikerman alle levittäisi itse tehtyä kuningatarhilloa ohuen kerroksen? Ja pitääkö tällöin kostutusta vähentää?
Ja vielä: jos juhlat on klo. 15 ja tarkoitus nimenomaan tehdä kuuden munan kakkupohjalla tämä,niin onko parempi täyttää kakku jo edellisenä iltana vai vasta aamulla?
Ja vielä: pitäisikö kakun ja sokerimassan väliin tehdä kreemi vai ihan tuota kinuskikermaa käyttää?
Olen kokeillut täytettä iha vispikermalla ja ihan hyvä tuntui tulevan mutta poikkeaako maku tai rakenne olennaisesti jos vaihdan tuohon kevyempään kermaan?
Kiitos:)

ragni11.11.2012 23:01

Luin johdannon. Hyvin olet taikonut hempeän kauniin ja herkän sadunomaisen metsätunnelman kakkuun. Voi kuvitella, että olit koristelua tehdessäsi fiiliksissä. Taas kerran aivan ihana luomus! 🙂

MarjaP11.11.2012 17:53

Kiitos upeasta kakusta! Kakku sai paljon ihastelua ja kehuja osakseen. Erittäin mehevä ja maukas, kakun raikas täyte tasapainotti hyvin kuorrutuksen makeutta. Oli kiva saada tänne taas selkeät ohjeet kakun eri vaiheista, kun kakkua ihastellessa ei voinut kuin ihmetellä miten olet taas osannut loihtia kaikki koristeet :).

fanikatti10.11.2012 15:55

En tätä kakkua nyt juuri rupea tekemään, mutta piti tulla ihailemaan ääneen :-), miten perusteellisesti kerrot ja opastat joka vaiheen. Se on kuin suoraan oppikirjasta. Monesti tunnen itse olevani toiskätinen, mutta noilla ohjeillasi lupaisin onnistua. Kunpa nyt jokin tilaisuus tulisi eteen, että tällaista herkkää sadunomaista kakkua voisin tarjota.
Joka sivustosi tuntee ja kirjasi omistaa, osaa sinulta tätä perusteellisuutta odottaakin. Hienoa jälleen.

Kinuskigalleria (1)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa