22.4.2012
Tee kinuskikastike useita tunteja etukäteen tai jo edellisenä päivänä.
Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa, mutta älä keitä sen kauemmin.
Anna kinuskikastikkeen jäähtyä kylmäksi. Vain täysin kylmä kastike vaahtoutuu.
Nopeuta jäähtymistä kylmässä vesihauteessa ja siirrä sitten jääkaappiin.
Vatkaa kastike vaahdoksi.
Vaahdota vispikerma.
Yhdistä kinuskivaahdon kanssa.
Sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe.
Levitä täytettä kostutetun kakkupohjan päälle ja upota joukkoon tuoreita tai jäisiä vadelmia.
Hei! Uteliaisuutani kysyn, voiko käyttää pelkästään kuohukermaa? Vai tarvitseeko olla nimenomaan vispituohon lopputäytteeseen? Ajattelin tehdä tästä ja puolukoista synttärikakun pojalleni, sillä hän rakastaa puolukoista!
Mari123: erillistä suolakinuskitäytettä ei muistaakseni ole, mutta suolaa voi hyvin lisätä. 🙂
Voiko kinuskiin laittaa suolaa sekaan, jotta saisi suolakinuskia? Vai onko olemassa erikseen suolakinuski-täytettä?
Jempu: kiva kuulla! 🙂
Herkullista oli!
Jempu: tässä täytteessä on jo kaksi makua, joten itse pitäytyisin yhdessä täytemaussa. Voihan kakkupohjan kautta tuoda sitten lisämakua, tehdä sen vaikka suklaisena.
Jempu: itse laittaisin ehkä ihan vaniljatäytteen. Mutta varmasti muitakin vaihto-ehtoja on.
Mikä toinen täyte sopisi maullisesti tämän täytteen pariksi, jottei tule liian makeaa kakkua?
MarjaT: varmasti käy hyvin. Sen kanssa tarvitaan kokemukseni mukaan vaniljakreemijauhetta rakenteen jämäköittämiseen.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5510 tähteä
Maailman paras mutakakku
2747 tähteä
Mokkapalat
2490 tähteä
Brookies
1758 tähteä
Britakakku
1457 tähteä
maijaleipoo: kyllä kuohukermaakin voi käyttää. Tottumuksesta käytän yleensä vispikermaa, jos kermavaahtoon lisäillä enemmän ”sitä sun tätä”. Vispikermavaahto on aina vähän varmempi, ei esimerkiksi juoksetu yhtä helposti.