Kummityttöni juhli heinäkuun lopussa 1-vuotissynttäreitään. Kakun teemaksi haluttiin Emmin suosikkihahmo, Nalle Puhista tuttu Ihaa. Minä tein Emmin kakkuun koristeet ja kakun leipomisesta vastasi Emmin äiti.
28.8.2012
KAKKU on tehty Kinuskikissa-kirjan ohjeilla: 2 tummasta kääretorttupohjasta tuli kolme pohjakerrosta, täytteenä oli 3-kertainen annos ”vastustamatonta vadelma-Daimtäytettä” ja kuorrutteena toffeemassa. Nami!
IHAA-KORISTE on maalattu marsipaanille ”maalaaminen mallikuvan avulla” -ohjeen mukaan (katso linkki!).
Taustalla olevan sydämen tein isolla sydänmuotilla ja painelin reunat pitsimäiseksi pallopäisellä työkalulla.
Maalasin sydämen vaaleanpunaiseksi ja koristelin sokerihelmillä.
Sydämet ja kirjaimet ovat marsipaania. Sydämien keskelle levitin sormella vaaleanpunaista jauheväriä.
pmp: pursotukset on ehkä varminta tehdä tarjoilupäivänä, mutta edellisenä päivänäkin onnistuu. Riippuu miten kiire sinulla on. Toffeemassan voi laittaa reunoille tai vain päälle. Yhdestä toffeemassasta tulee kyllä reilu annos, joka todennäköisesti riittää reunoillekin. Massa on niin hyvää, ettei mielestäni haittaa, vaikka sitä olisi kermankin alla. Jos koriste on sokerimassaa, laittaisin sen kakun päälle jo perjantaina, jotta ehtii pehmentyä.
Hei! Kaipaisin pikaista apua! Tarkoitus olisi tehdä lauantaille juuri tällainen kakku, mutta niiskuneidin kuvalla. Jos teen toffeemassan torstaina ja perjantaina laitan sen kakun päälle, teenkö pursotukset vasta lauantaina? Ja tuleeko massa vain päälle vai myös reunoille? Tarkoitus olisi maalata niiskuneiti sokerimassalle (marsipaania en halua), mutta jos maalaan sen jo torstaina,laitanko sen kakun päälle perjantaina vai vasta juuri ennen tarjoilua? Kiitos kovasti jo etukäteen vastauksesta ja toivottavasti joku ehtii vastata mahdollisimman pian!
Täyte oli kyllä niin herkullista, etten epäile yhtään, etteikö kakku olisi ollut herkullista tuplatäytteellä! Tein kakkua viikonloppuna ja täytettä tuli tehtyä n. 1,5 kertainen annos. Hyvin onnistui ja kakku teki kauppansa:) Kiitos vielä ohjeista!
sannaemilia: Tämän kakunhan teki siis Emmin äiti, joka konsultoi minua puhelimitse. Antaessani ohjeita täytteen soveltamiseen käskin häntä tehdä täytteen kolminkertaisena, koska epähuomiossa muistin, että ko. täyteohje olisi yhteen täytekakun väliin (vaikka kaikki kirjan täytteet on oikeasti mitoitettu kahteen väliin). Hän teki työtä käskettyä ja täytettä tuli kaksi kertaa enemmän kuin olin ajatellut, ups. Kaikki täyte tuli kuitenkin käytettyä. Kakkua maistellessa ei tuntunut yhtään siltä, että täytettä olisi ollut liikaa, väärinkäsitys selvisi vasta jälkikäteen. Sen takia tuossa yläpuolella on mainittu kolminkertainen täyte. Uskoisin kyllä, että kaksinkertainenkin olisi aivan riittävä.
Haluaisin varmistaa, että kuinka paljon täytettä tulisi tehdä tämän kokoiseen kakkuun. Olettaisin, että 1,5 kertainen annos kirjan ”vastustamaton vadelma-daimtäytettä” riittää? 3-kertaisessa annoksessa olisi jo 12 dl kermaa:)
Olinpas minä hätäinen kysyjä!! Löysinkin ohjeen tuolta täytteistä. Ekalla kerralla katsoessani en mukamas löytänyt 🙂
Mistäs tuohon vadelma-daimtäytteeseen löytyy ohje? Kuulostaa niin hyvältä että sitä pitää kyllä seuraavaan kakkuun laittaa!! :p
HMH:
Kyseessä on normaalin pursotusohjeen mukaan tehty kerma, joka on värjätty pastavärillä. 🙂
PEPITSU:
Voi laittaa kinuskikuorrutteen päälle. 🙂
Aivan ihana kakku 🙂 voisiko ko. marsipaanikoristeet laittaa kinuskikuorrutteen päälle?
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos nopeasta vastauksesta! 🙂