Aloittaessani vuosia sitten bloggaamista Baileys-kakut olivat iso hitti leivontablogeissa. Varmasti jokaisella bloggaajalla oli tästä ihanuudesta oma versionsa. Minäkin julkaisin omani lopulta äitienpäiväksi 2010. Nyt on aika uudistaa ohje, kun Baileys-tuoteperheeseen tuli uutuusmakuna herkullinen appelsiini-tryffeli.

Halusin tehdä kakulle suklaakuorrutteen, jota harvemmin käytetään juustokakuissa, mutta sopii tähänkin tarkoitukseen – palan leikkaaminen tosin on sottaisempaa. 🙂 Tämä kuorrute muodostuu kahdesta eri väristä. Tummasta suklaasta tehty kuorrute taittaa sopivasti täytteen makeutta ja Baileys-kuorrute puolestaan vahvistaa kakun aromia. Kuorrutteen hauskuus on siinä, että kahta samanlaista kakkua ei tällä tekniikalla tule vastaan, koska kuvion muodostuminen on monesta seikasta kiinni. Jokainen kakku on siis oma yksilönsä.