04.05.2010   169 kommenttia Kategoria: Isän- ja äitienpäivä,  Juusto- ja hyydykekakut,  Kevät
Erityisruokavaliot: -

Baileys-juustokakku


Baileys-kakku on juustokakkujen aatelia. Itse löysin kakkuohjeen alun pitäen Kaurislapsen blogista ja jokin sen muunnelmista taitaa löytyä nykyään miltei jokaisesta "itseään arvostavasta" leivontablogista. Omaan makuun parhaiten sopiva ainesosien suhde vain oli aika monen kokeilun takana. Tuntui, että kakku oli aina vain liian raskas. Lopulta maltoin vatkata joukkoon riittävästi valkuaista. Ei kakku edelleenkään kevyt ole, mutta nyt sitä voi syödä toisenkin palan. 😉

Kakun voi tehdä myös ilman keksireunaa. Tällöin kannattaa kurkata keksipohjaohjetta.

Suosittelen tekemään kakun päivää aikaisemmin jääkaappiin tekeytymään. Tämä suositus pätee kaikkiin juustokakkuihin. Ja muistathan, että pakastuskin onnistuu hyvin.

Tällä kakulla hemmottelen rakasta äitiäni ensi sunnuntaina. Vain parasta äidille!

Pohja ja reunat:
235 g kaurakeksejä
125 g margariinia tai voita

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ¼ dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä

Valkovuokot:
valkoinen sokerimassa
keltainen tomuväri
sokerikuorrute tuubissa
helmiäisnonparelleja
vihreä koristelugeeli
kts. valkovuokkojen teko-ohje

Lehdet:
marsipaania
vihreää pastaväriä


Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sivele reunoille ruokaöljyä. Murskaa kaurakeksit kaulimella tai tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle ja sormilla auttaen reunoille.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.

Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat.

Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia. Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele sokerimassa- ja/tai marsipaanikoristein hetki ennen tarjoilua.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
120 tassutusta

Kinuskikumppani

Toivepuodin toukoarvonta!

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Lahjaksi äidille, ylioppilaalle tai vastavalmistuneelle! Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Salted Caramel Cheesecake - suolakinuskijuustokakku
    mari-johanna: Tuuli Komulainen: Päivää tai kahta ennen tarjoilua hyvinkin. Tai sitten juuri niin että teet reilusti ennen, pakastat ilman kinuskia ja…
  • Kermavaahdon pursotus - "perusteet"
    Nikkari Marju: Flora kuohu on parempaa ja varsinkin huonoissa lämpimissä oloissa helposti kuohkeaksi saatavaa mökillä esim.. Kerman sekaan tomusokeria jota käytetään muutoin…
  • Salted Caramel Cheesecake - suolakinuskijuustokakku
    Tuuli Komulainen: Moikka! Miten paljon etukäteen tän vois tehdä?
  • Suklaan temperointi
    maris: Orangiina ja Kinuskikissa: minullakaan ei ole paljon suklaan temperoinnista kokemusta. Olen kuitenkin pari kolme kertaa tehnyt Kinuskikissan twix-piirakasta suklaapatukoita, joiden…
  • Unelmapikkuleivät
    hiilari: Teimme poikaporukalla näitä nyt kolmatta kertaa ja jostain syystä keksimme lässähtivät uunissa täysin. Eli palloset levisivät yhdeksi isoksi levyksi. Kertokaapa…

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
valio-tammikuu