Kategoria: Isän- ja äitienpäivä,  Juustokakut,  Kesä 04.05.2010   133 kommenttia

Baileys-juustokakku


baileyskakku1baileyskakku2baileyskakku3

Baileys-kakku on juustokakkujen aatelia. Itse löysin kakkuohjeen alun pitäen Kaurislapsen blogista ja jokin sen muunnelmista taitaa löytyä nykyään miltei jokaisesta "itseään arvostavasta" leivontablogista. Omaan makuun parhaiten sopiva ainesosien suhde vain oli aika monen kokeilun takana. Tuntui, että kakku oli aina vain liian raskas. Lopulta maltoin vatkata joukkoon riittävästi valkuaista. Ei kakku edelleenkään kevyt ole, mutta nyt sitä voi syödä toisenkin palan. ;)

Kakun voi tehdä myös ilman keksireunaa. Tällöin kannattaa kurkata keksipohjaohjetta.

Suosittelen tekemään kakun päivää aikaisemmin jääkaappiin tekeytymään. Tämä suositus pätee kaikkiin juustokakkuihin. Ja muistathan, että pakastuskin onnistuu hyvin.

Tällä kakulla hemmottelen rakasta äitiäni ensi sunnuntaina. Vain parasta äidille!


Pohja ja reunat:
235 g kaurakeksejä
125 g margariinia

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ¼ dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä

Valkovuokot:
valkoinen sokerimassa
keltainen tomuväri
sokerikuorrute tuubissa
helmiäisnonparellit
vihreä koristelugeeli
kts. valkovuokkojen teko-ohje

Lehdet:
marsipaania
vihreää pastaväriä


Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sivele reunoille ruokaöljyä. Murskaa kaurakeksit kaulimella tai tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle ja sormilla auttaen reunoille.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.

Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat.

Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia. Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele sokerimassa- ja/tai marsipaanikoristein hetki ennen tarjoilua.

Jaa yhteisöpalveluissa

Testasitko? Arvostele resepti!

1 tassu2 tassua3 tassua4 tassua5 tassua

90 arvostelua, keskiarvo 3,82 tassua
Loading...Loading...