04.05.2010   169 kommenttia Kategoria: Isän- ja äitienpäivä,  Juusto- ja hyydykekakut,  Kevät
Erityisruokavaliot: -

Baileys-juustokakku


baileyskakku1baileyskakku2baileyskakku3

Baileys-kakku on juustokakkujen aatelia. Itse löysin kakkuohjeen alun pitäen Kaurislapsen blogista ja jokin sen muunnelmista taitaa löytyä nykyään miltei jokaisesta "itseään arvostavasta" leivontablogista. Omaan makuun parhaiten sopiva ainesosien suhde vain oli aika monen kokeilun takana. Tuntui, että kakku oli aina vain liian raskas. Lopulta maltoin vatkata joukkoon riittävästi valkuaista. Ei kakku edelleenkään kevyt ole, mutta nyt sitä voi syödä toisenkin palan. ;)

Kakun voi tehdä myös ilman keksireunaa. Tällöin kannattaa kurkata keksipohjaohjetta.

Suosittelen tekemään kakun päivää aikaisemmin jääkaappiin tekeytymään. Tämä suositus pätee kaikkiin juustokakkuihin. Ja muistathan, että pakastuskin onnistuu hyvin.

Tällä kakulla hemmottelen rakasta äitiäni ensi sunnuntaina. Vain parasta äidille!

Pohja ja reunat:
235 g kaurakeksejä
125 g margariinia tai voita

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ¼ dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä

Valkovuokot:
valkoinen sokerimassa
keltainen tomuväri
sokerikuorrute tuubissa
helmiäisnonparellit
vihreä koristelugeeli
kts. valkovuokkojen teko-ohje

Lehdet:
marsipaania
vihreää pastaväriä


Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sivele reunoille ruokaöljyä. Murskaa kaurakeksit kaulimella tai tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle ja sormilla auttaen reunoille.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.

Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat.

Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia. Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele sokerimassa- ja/tai marsipaanikoristein hetki ennen tarjoilua.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
100 tassutusta

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!


Kumppanit

punnitse-ja-saasta
meira_leivontatuotteet_kevat

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentteja, jotka ilahduttivat, hyödyttivät tai herättivät keskustelua.
viikon-kommentoija-saara

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Gluteeniton sienipiirakka
    Kinuskiemo: mari-johanna: Sinun ”aikuisten” piirakkasi näytti hyvältä galleriassa. :-) On ilmeisesti enemmän sääntö kuin poikkeus, että lapset tottuvat sienten makuun…
  • Sieni-pekonipiirakka
    Kinuskiemo: Tätä piirakkaa saimme maistella viikonloppuna, kun meidät oli kutsuttu tupaantuliais- ja 21-vuotiskutsuille. Kahvipöydän suolaisena piirakka maistui herkulliselta ja muiden mukana…
  • Omenainen salmiakkihillo
    Aamuriemu: Mielenkiintoista!
  • Huurteinen syyskakku
    maijakat: Moi, muutama kysymys tuli mieleen - kestäisikö jokin muu massa suklaakuorrutuksen kuin mantelimassa, jos tarve on saada pähkinätön kakku…
  • Isänpäivän suklaamuffinssit
    Lotta Kumpula: Hei! Kiitos hyvältä kuulostavasta ohjeesta. Mietin että onnistuuko tässä korvata glut.jauhot perunajauholla? Jos onnistuu, onko määrä sama? :)

Kumppanit