discokakku

discokakku-2

Meil on disco, disco, disco, mehudisco, disco disco… Eilen tyttärilläni tosiaan oli mehudisco, kun heidän ystävänsä täytti 7 vuotta. Minulta tilattiin kakku ja tähän pyyntöön oli ilo suostua. Teema oli mielestäni loistava, vinkiksi kaikki vanhemmat! Ehkä eniten tykkään tehdä juuri tällaisia lastenkakkuja, joissa aihe on sopivan geneerinen eli jättää runsaasti tilaa oman lähestymistavan hakemiselle.

Muutamia käytännön vinkkejä:

  • Yleisesti ottaen lapset pitävät marsipaania enemmän kaulintamassan tai sokerimassan mausta. Näitä saa valmiiksi värjättyinä leivonta-alan liikkeistä. Toivotaan, että tulevat pian myös ruokakauppoihin!
  • Kakun värilliset ”valoraidat” voi tehdä marsipaanillakin. Ainakin S-marketeista kuitenkin löytyy mukava sokerimassasetti (löydät kuvan tästä postauksestani, takimmainen pakkaus), jossa on kivat, kirkkaat värit sopivan kokoisissa paketeissa.
  • Mikäli peilipallo tuntuu liian työläältä, sen voi korvata vaikka isolla tähtimuotilla tehdyllä kuviolla. Iän voi laittaa tähden keskelle.

Minttusuklaakakku

Pohja:
mehevä suklaakakkupohja

Kostutus:
1 ½ dl maitoa

Täyte:

5 dl vispikermaa
200 g minttukrokanttisuklaata

Kuorrutus:
500 g mustaa kaulintamassaa

Koristelu:
erivärisiä kaulintamassoja (vaaleanpunainen, vihreä, turkoosi, keltainen)
sokerikuorrutetta tuubissa
hopeista elintarvikesuihketta
valkoista sokerimassaa


Valmista pohja erillisen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä. Leikkaa kolmeen osaan.

Vaahdota vispikerma. Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita kermavaahdon joukkoon.

Nosta yksi pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta maidolla. Levitä päälle noin puolet täytteestä. Nosta seuraava pohja, kostuta ja täytä. Laita kanneksi viimeinen pohja ja kostuta. Levitä loput täytteestä kakun reunoille ja päälle tasaiseksi tarttumapinnaksi kuorrutteelle.

Kauli musta kaulintamassa tomusokeroidulla alustalla levyksi. Nosta kakun päälle ja painele tiiviisti sen ympärille. Leikkaa ylimääräiset osat veitsellä kakun alareunasta. Tarkemmat kuvalliset ohjeet löydät artikkelista kakun kuorruttaminen kaulittavalla massalla.

discokakku-vaihe2

Kauli erivärisiä kaulintamassoja tomusokeroidulla alustalla ohuiksi levyiksi. Leikkaa levyistä pitkiä, kolmion mallisia suikaleita.

discokakku-vaihe2-3 discokakku-vaihe2-4

Kiinnitä suikaleet kakun pintaan. Käytä liimana sokerikuorrutetta.

discokakku-vaihe2-5 discokakku-vaihe2-6

Kauli peilipalloa varten valkoista sokerimassaa ohueksi levyksi. Leikkaa suikaleita ja katkaise suikaleet neliön muotoisiksi paloiksi. Anna kuivahtaa muutama tunti.

discokakku-vaihe

Muotoile sokerimassasta (tai muusta massasta) litteä pallo. Pursota pintaan sokerikuorrutetta. Kiinnitä päälle neliöitä.

discokakku-vaihe-2

Suihkuta pinta hopeisella elintarvikevärillä.

discokakku-vaihe2-2

Voit tehdä päivänsankarin nimikirjaimet sokerimassasta joko käsin muotoilemalla tai valmiita kirjainmuotteja käyttämällä. Tässä kirjaimetkin ovat saaneet hopeisen suihkauksen.