Dubai-suklaa on makea herkku, joka on noussut ilmiöksi ympäri maailmaa. Sen erikoisuuteena on rapea täyte, joka muodostuu pistaasipähkinöistä ja paahdetusta kataifi-taikinasta. Tämä resepti tuo trendin kakun muotoon ja tekee siitä kotikeittiössä helposti toteutettavan.

Reseptin syntyyn vaikutti pistaasipähkinälevitteiden hyvä saatavuus, joka mahdollistaa herkullisen, runsaan täytteen valmistamisen. Perinteinen paahdettu kataifi-taikina on tässä korvattu paahdetuista mantelilastuista hienoksi murennetulla rouheella. Se tuo kakkuun sopivan rapean rakenteen ja paahteisen maun, mutta ilman vaikeasti löydettäviä erikoisraaka-aineita.

Tässä kakussa on käytössä maailman paras suklaakakkupohja, jonka löydät blogista nimellä Chocolate First -kakkupohja. Ohje on muutoin sama, mutta skaalasin sitä hieman pienemmäksi. Jos haluat valmistaa kakun isompaan vuokaan, katso sopiva kerroin Lue lisää -kohdan linkistä. Huomioi kuitenkin, että kakku on korkea ja tuhti syötävä, joten pienestä halkaisijasta huolimatta kakku on riittoisa.