Dubai-suklaa on makea herkku, joka on noussut ilmiöksi ympäri maailmaa. Sen erikoisuuteena on rapea täyte, joka muodostuu pistaasipähkinöistä ja paahdetusta kataifi-taikinasta. Tämä resepti tuo trendin kakun muotoon ja tekee siitä kotikeittiössä helposti toteutettavan.
Reseptin syntyyn vaikutti pistaasipähkinälevitteiden hyvä saatavuus, joka mahdollistaa herkullisen, runsaan täytteen valmistamisen. Perinteinen paahdettu kataifi-taikina on tässä korvattu paahdetuista mantelilastuista hienoksi murennetulla rouheella. Se tuo kakkuun sopivan rapean rakenteen ja paahteisen maun, mutta ilman vaikeasti löydettäviä erikoisraaka-aineita.
Tässä kakussa on käytössä maailman paras suklaakakkupohja, jonka löydät blogista nimellä Chocolate First -kakkupohja. Ohje on muutoin sama, mutta skaalasin sitä hieman pienemmäksi. Jos haluat valmistaa kakun isompaan vuokaan, katso sopiva kerroin Lue lisää -kohdan linkistä. Huomioi kuitenkin, että kakku on korkea ja tuhti syötävä, joten pienestä halkaisijasta huolimatta kakku on riittoisa.




















Tein pohjan gluteenittomilla jauhoilla, jääkö taikina löysäksi vai pitäisikö sen olla paksua? Minulla jäi löysäksi ja pohja ei myöskään noussut kunnolla. Ehkä juuri ja juuri saa leikattua kolmeen osaan.