01.06.2020   23 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Munaton,  Pähkinätön

10 kukan kakku


Kaupallinen yhteistyö Valion kanssa.

Jos kesää voisi syödä, se maistuisi tältä. 🙂 Raparperin raikkautta, kermaisen täytteen pehmeyttä ja lempeitä kukkaismakuja. Lisää vielä lintujen liverrys, niin elämys on täydellinen!

Tänä vuonna kesäjuhlia vietetään paljon pihoissa ja puistoissa. Tutusta pihamiljööstä löydät sen seitsemän syötävää kukkaa – parhaimmillaan jopa kymmenen! 🙂 Nämä kaunottaret koristavat paitsi pihaa nyt myös kakkua. Kiilteen sisällä kukkaset säilyttävät kauneutensa päivienkin ajan. Kakun voi siis huoletta valmistaa jo edellisenä päivänä odottamaan juhlien tähtihetkeä.

Vinkki: Tutustu syötävien kukkien ohjeeseen varmistaaksesi kukkien soveltuvuuden!

Pohja:
180 g digestivekeksejä (tarvittaessa G)
75 g Valio voita

Raparperitäyte:
2 ½ liivatelehteä
500 g raparperia
½ dl vettä
1 ½ dl fariinisokeria
1 ½ tl kanelia

Kermarahkatäyte:
5 ½ liivatelehteä
4 dl Valio vispikermaa
400 g Valio kermarahkaa
2 ½ dl sokeria
½ dl sitruunamehua

Kukkakiille:
5 liivatelehteä
6 dl vettä
2 ½ rkl sokeria
syötäviä kukkia ja mustikanlehtiä (kts. vinkki)


Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele reunoille öljyä tai suojaa reunakalvolla, jotta kakku irtoaa siistimmin. Murskaa digestivet tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Levitä seos vuoan pohjalle.

Laita raparperitäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa raparperit paloiksi. Laita raparperipalat, vesi, fariinisokeri ja kaneli kattilaan.

Keitä 5-10 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet, mutta ovat yhä selkeitä paloja. Huomioi, että raparperit pehmenevät jonkin verran vielä jäähtymisen aikana. Lisää lopuksi kuumaan raparperiseokseen liotetut liivatteet ja sekoita huolellisesti. Laita kattila kylmään vesihauteeseen ja odota, että täyte muuttuu hieman paksummaksi. Levitä raparperitäyte vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin tunti.

Laita kermarahkatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatemehu täytteeseen.

Levitä rahkatäyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 3 tuntia.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna noin puoli desilitraa vedestä kiehuvaksi. Sulata joukkoon sokeri sekä liotetut liivatteet. Voit kiehauttaa uudelleen varmistaaksesi sulamisen. Yhdistä lopun, kylmän, veden kanssa.

Lusikoi liivatevettä kakun pinnalle ohut kerros. Nosta jääkaappiin 10 minuutiksi, jotta pinta hyytyy hieman. Asettele päälle kukat – ne jäävät kiinni hyytelömäiseen pintaan. Nosta vuoka takaisin jääkaappiin, kunnes kukat ovat kiinnittyneet (10-15 minuuttia). Kaada päälle lisää liivatevettä (se säilyy juoksevana, kun pidät sen huoneenlämmössä etkä viivyttele tarpeettoman kauan, mutta tarvittaessa sitä voi lämmittää uudelleen). Jos kukkia nousee vielä pintaan, anna kiilteen taas hyytyä välissä. Jatka näin, kunnes kaikki kukat ovat pinnan alla. Hyydytä lopuksi 1-2 tuntia.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Nauti kesästä!

Yhteistyössä Valio

VALIO_logo_RGB53mm_12997_16

Valmistusaika: 6 t

Vaikeusaste: Keskitaso

Avainsanat:
Kesäkakku

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
20 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat