Supersuosittu yksisarvinen valloittaa nyt lastenjuhlissa. Teemaan liittyy olennaisesti kakku, josta löytyy korkeutta ja kerroksia. Kakun voi kuorruttaa kreemilläkin, mutta itse halusin rahkan makuisen kuorrutteen, joka on raikas ja sävyltään kirkkaan valkoinen. Yksisarvisjuhlien kakku on koristeltu runsailla ja värikkäillä pursotuksilla, joissa jokaisella värillä on oma makunsa: vaniljaa, kinuskia ja vadelmaa.

Reseptissä on käytetty levykakkupohjaa siitä syystä, että levymäisestä pohjasta leikkaamalla saa kakkuun reippaasti enemmän kerroksia kuin tavallisessa kakkuvuoassa paistetusta sokerikakkupohjasta. Kakun täyttämisvaiheessa voi kuitenkin hyödyntää vuokaa (tai muuta astiaa), koska se parantaa kakun muotoa: kakusta tulee suora ja reunoista siloiset. Tässä kakussa on käytetty ”kakkumuottina” korkeaa ja kapeaa kattilaa. Tämän näppärän vinkin antoi nimimerkki eifer valkosuklaaputouskakun kohdalla.

Vaihtoehtona levykakkupohjalle on korkean kakkupohjan paistaminen pyöreässä vuoassa siten, että jatkaa vuokaa leivinpaperisuikaleiden avulla. Tai voit paistaa kaksi erillistä pohjaa, jotka sitten yhdistät. Tällöin voit valita minkä tahansa pyöreään kakkuvuokaan laaditun pohjareseptin.

Jos haluat tehdä isomman kakun, ota isompi kattila tai kakkuvuoka ja kerro ainesten määrät sen halkaisijasta riippuen. Esimerkiksi 20-senttiseen kakkuvuokaan ainesten määrät tulisi kertoa 1,57:llä. Lisää aiheesta löydät vuokien muunnostaulukoista. Tässä reseptissä pursotuksiin varattuja aineita on reilusti, joten ne riittävät isommankin kakun koristeluun.