Nougat-palat ei ole uusi juttu, pitkäaikaisimmat seuraajat ehkä muistavat reseptin vuosien takaa (tarkalleen ottaen vuodelta 2008). Minulle resepti oli aikanaan tärkeä siksi, että sain siitä rohkeutta alkaa kokeilla omia ideoita leivonnaisiini. Tuolloin ei puhuttu vegaanisesta leivonnasta, joten paljon on muuttunut reilussa kymmenessä vuodessa. Oli siis aika tuoda vanha reseptihelmi uudestaan esiin ja tarjota siitä vegaaninen versio.

Kiitos tuotevinkeistä liittyen Nutellan vegaanisiin korvikkeisiin. Valikoimaa löytyy ja tuotteita saa hyvin varustetuista ruokakaupoista (K-supermarket, Prisma jne.). Reseptissä vaihtoehtona on myös itse tehty suklaakuorrute (kuvassa), johon saa halutessaan pähkinäjauheella lisämakua. iChoc-merkkinen nougat crisp -suklaa on tämän reseptin paras osuus, eikä sen kanssa kannata pihtailla. Sitä saa nykyään useimmista isoista ruokakaupoista ja muitakin makuvaihtoehtoja löytyy. Sovella niitä rohkeasti tähän reseptiin. Onnistut myös ilman pähkinää, kun valitset koristeluun vaikkapa vegaanisen valkosuklaan.