05.11.2019   4 kommenttia Kategoria: Leivokset
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton

Vegaaniset nougat-palat


Nougat-palat ei ole uusi juttu, pitkäaikaisimmat seuraajat ehkä muistavat reseptin vuosien takaa (tarkalleen ottaen vuodelta 2008). Minulle resepti oli aikanaan tärkeä siksi, että sain siitä rohkeutta alkaa kokeilla omia ideoita leivonnaisiini. Tuolloin ei puhuttu vegaanisesta leivonnasta, joten paljon on muuttunut reilussa kymmenessä vuodessa. Oli siis aika tuoda vanha reseptihelmi uudestaan esiin ja tarjota siitä vegaaninen versio.

Kiitos tuotevinkeistä liittyen Nutellan vegaanisiin korvikkeisiin. Valikoimaa löytyy ja tuotteita saa hyvin varustetuista ruokakaupoista (K-supermarket, Prisma jne.). Reseptissä vaihtoehtona on myös itse tehty suklaakuorrute (kuvassa), johon saa halutessaan pähkinäjauheella lisämakua. iChoc-merkkinen nougat crisp -suklaa on tämän reseptin paras osuus, eikä sen kanssa kannata pihtailla. Sitä saa nykyään useimmista isoista ruokakaupoista ja muitakin makuvaihtoehtoja löytyy. Sovella niitä rohkeasti tähän reseptiin. Onnistut myös ilman pähkinää, kun valitset koristeluun vaikkapa vegaanisen valkosuklaan.

20 kappaletta

  • Pohja:
  • 75 g maidotonta tummaa suklaata
  • 150 g maidotonta margariinia (huoneenlämpöistä)
  • 1 ½ dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 ½ dl soijavispiä
  • Kuorrute:
  • n. 330 g vegaanista hasselpähkinälevitettä (esim. Valsoia, K-Menu)
  • TAI:
  • 1 dl soijavispiä
  • ½ dl sokeria
  • 130 g maidotonta tummaa suklaata
  • (1 ½ dl hasselpähkinäjauhetta)
  • Pinnalle:
  • iChoc white nougat crisp -suklaalevy (80 g)


  • Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 200 W). Jääkaappikylmää margariinia kannattaa ensin lämmittää kevyesti mikrossa, jolloin taikinan sekoittaminen on hieman kevyempää. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita jauhoseosta margariini-sokerivaahtoon vuorotellen soijavispin ja suklaasulan kanssa.
  • Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle noin 1 cm paksuksi levyksi (21 x 26 cm). Paista 200 asteessa 15-18 minuuttia.
  • Jos käytät valmista pähkinäsuklaalevitettä, notkista sitä mikrossa miedolla lämmöllä (n. 180 W) tai kuumassa vesihauteessa, kunnes se levittyy jälkiä jättämättä. Levitä pohjalevyn päälle (pohjaa ei tarvitse jäähdyttää).
  • Jos teet kuorrutteen itse, mittaa soijavispi, sokeri ja paloiteltu tumma suklaa kattilaan. Lämmitä lieden miedoimmalla teholla, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Lisää halutessasi joukkoon hasselpähkinäjauhe (pienet hippuset näkyvät tällöin kuorrutteessa – kuvan leivoksissa tätä ei ole käytetty). Levitä suklaakuorrute pohjalevyn päälle.
  • Sulata kuorrutteen valmistuessa nougat-suklaalevy mikrossa miedolla lämmöllä. Valuta kuorrutteen päälle nougat-sulaa joko lusikalla tai pursotuspussin avulla. Tasoita ravistamalla peltiä.
  • Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa ja leikkaa levy pieniksi paloiksi.

Valmistusaika: 75 min

Vaikeusaste: Helppo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
15 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan marraskuun arvonta



Toivepuodin joulutuotteista marraskuun arvontaan pääsivät piparipojat-silikonimuotti pienten leivosten tai konvehtien valmistamiseen, jouluiset minimuffinssivuoat, kultaiset makeisvuoat ja Christmas time -kakkukoriste.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat