Alkuvuoden ehdoton sesonkihedelmä on sitruuna, ja raikkaille mauille onkin tilaus joulusesongin jälkeen. Tämä sitruunakakku on ystäväni Marjan kehittelemä resepti, jota on leivottu lukemattomiin perhejuhliin, jälkiruoaksi ja myös hääkakuksi. Marja ei leivo koskaan tarkoilla määrillä, joten minäkin sain summittaisen arvion aineksista, joista sitten koostin tämän ohjeen. Kakku ihastutti minua raikkaana makuelämyksenä, jossa oli sekä hedelmän että jugurtin keveyttä.

Lasten makuun vahva sitruunaisuus voi olla liikaa. Makua voi kuitenkin kesyttää lisukkeena tarjottavalla makealla kermavaahdolla tai kakun voisi myös kuorruttaa pursotuksilla.

Kesäjuhliin koristelu kannattaa tehdä syötävistä kukista ja tuoreista marjoista, sillä marjat antavat kakkuun oman kivan makulisänsä. Näin talviaikaan voi hyödyntää marjajauheita, joiden avulla saa sabluunaa tai kakkupaperia käyttämällä kauniin kuvion.