Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Monsterikakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Monsterikakku

25.9.2020

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/monsterikakku.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/monsterikakku-227x300.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/monsterikakku-2-270x300.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/monsterikakku-3-236x300.jpg

Monsterikakku on kuorrutettu sähäkän vihreällä ”ällöllä”, josta yksittäiset silmät katsovat joka suuntaan. Monsteri tarkkailee monisilmäisellä olemuksellaan pöydän ääreen kerääntynyttä juhlaväkeä. Ehkä parempi syödä tämä kaveri nopeasti pois – ennen kuin käy päinvastoin! 😉

Hirvittävästä aiheesta huolimatta synkän musta pinta ja reunaa pitkin valuva vihreä kuorrute muodostavat näyttävän kakkuluomuksen. Se on toteutettu kulhokakkuna, jonka valmistaminen on peruskakkua nopeampaa, koska voit oikaista valmiilla kääretortulla. Lisäksi pyöreän muodon ansiosta kakun kuorruttaminen massalla onnistuu helposti.

Kinuskikissan vaniljamassa sopii aloittelevankin leipurin hyppysiin. Yönmusta massa on nyt tarjouksessa verkkokaupassa hintaan 1,5 €/pkt. Ei kun kokeilemaan!

4 h Keskitaso 12 henkilölle 1

Avainsanat

HalloweenKulhokakku

Ainesosat

Sitruuna/appelsiini/lime

Kategoriat

HalloweenLapsetTäytekakut

Erityisruokavaliot

GluteenitonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(14)

Lisää suosikkeihin

Kauppalista

Muistiinpano

Tulosta

Ainekset

Muunna reseptiämukaan.
12
HENKILÖLLE

Pohja

1,5-2 pkt valmista unelmatorttua (tarvittaessa gluteeniton)

Täyte

3 1/2 liivatelehteä

2 limen kuoriraaste

3 dl vispikermaa

vihreää pastaväriä

keltaista pastaväriä

400 g kermarahkaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 1/2 dl sokeria

3/4 dl limemehua *)

Kuorrute

1 dl vispikermaa

400-500 g Kinuskikissan yönmustaa vaniljamassaa

Koristelu

1/2 dl valkuaista

2 1/2 dl tomusokeria

vihreää pastaväriä

keltaista pastaväriä

syötäviä silmiä

*) Limehedelmästä ja tiivisteestä.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg

Vinkki

  • Jos haluat etsiä vaihtoehtoja limen makuiselle täytteelle, mutta pitäytyä kulhokakku-tekniikassa, katso täältä muita kulhoon koottuja kakkuja. Esimerkiksi jalkapallokakussa on karamelli-vadelmatäyte ja senkin pohja on tehty kääretortusta.
  • Kääretortun voi toki tehdä itsekin. Kinuskikissalta löytyy unelmatortun resepti sekä monia muita kääretorttuja.

Ohje

Piilota kuvat

Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (tilavuus vähintään 2 litraa) kelmulla.

Leikkaa kääretorttu reilun sentin paksuisiksi siivuiksi. Peitä kulhon sisäpinta siivuilla.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/monsterikakku-vaihe-300x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/monsterikakku-vaihe-2-300x300.jpg

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Raasta lime-hedelmien kuori. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdotuksen aikana joukkoon vihreää ja keltaista väriä, jotta saat sopivan ”monsterimaisen” sävyn. Yhdistä rahka, tuorejuusto, sokeri ja kuoriraaste. Purista limemehu. Täydennä tarvittava määrä mehua limemehutiivisteellä. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatemehu rahkaseoksen joukkoon. Yhdistä kermavaahdon kanssa.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/monsterikakku-vaihe-3-300x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/monsterikakku-vaihe-4-300x300.jpg

Kaada täyte kulhoon. Anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia. Peitä pinta kääretorttusiivuilla.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/monsterikakku-vaihe-5-300x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/monsterikakku-vaihe-6-300x300.jpg

Kumoa tarjoilulautasen päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi. Levitä vaahto kakun päälle tarttumapinnaksi kuorrutteelle.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/monsterikakku-vaihe-8-300x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/monsterikakku-vaihe-9-300x300.jpg

Kauli musta vaniljamassa ohueksi levyksi. Voit käyttää hieman tomusokeria massan alla, mutta vältä tomusokerin joutumista massan pintaan.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/monsterikakku-vaihe-10-300x300.jpg

Nosta kaulittu massalevy kakun päälle ja painele sen ympärille. Leikkaa ylimääräinen kuorrute alareunasta. Katso tarvittaessa tarkemmat ohjeet massalla kuorruttamisesta.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/monsterikakku-vaihe-11-300x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/monsterikakku-vaihe-12-300x300.jpg

Vatkaa valkuaista ja tomusokeria 3-4 minuuttia. Kuorrutteen tulee olla paksua mutta kuitenkin hieman valuvaa. Kuorrutetta voi jäykistää tomusokerilla ja ohentaa vedellä. Värjää vihreäksi pastaväreillä. Valuta kuorrutetta lusikalla kakun päälle tai käytä pursotuspussia ja tyllaa (koko 6 mm).

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/monsterikakku-vaihe-13-300x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/monsterikakku-vaihe-14-300x300.jpg

Viimeistele koristelu liimaamalla kuorrutteen avulla pintaan syötäviä silmiä.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/monsterikakku-vaihe-15-300x300.jpg

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Monsterikakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Monsterikakku

25.9.2020

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/monsterikakku.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/monsterikakku-227x300.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/monsterikakku-2-270x300.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/monsterikakku-3-236x300.jpg

Monsterikakku on kuorrutettu sähäkän vihreällä ”ällöllä”, josta yksittäiset silmät katsovat joka suuntaan. Monsteri tarkkailee monisilmäisellä olemuksellaan pöydän ääreen kerääntynyttä juhlaväkeä. Ehkä parempi syödä tämä kaveri nopeasti pois – ennen kuin käy päinvastoin! 😉

Hirvittävästä aiheesta huolimatta synkän musta pinta ja reunaa pitkin valuva vihreä kuorrute muodostavat näyttävän kakkuluomuksen. Se on toteutettu kulhokakkuna, jonka valmistaminen on peruskakkua nopeampaa, koska voit oikaista valmiilla kääretortulla. Lisäksi pyöreän muodon ansiosta kakun kuorruttaminen massalla onnistuu helposti.

Kinuskikissan vaniljamassa sopii aloittelevankin leipurin hyppysiin. Yönmusta massa on nyt tarjouksessa verkkokaupassa hintaan 1,5 €/pkt. Ei kun kokeilemaan!

4 h Keskitaso 12 henkilölle 1

Avainsanat

HalloweenKulhokakku

Ainesosat

Sitruuna/appelsiini/lime

Kategoriat

HalloweenLapsetTäytekakut

Erityisruokavaliot

GluteenitonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(14)

Lisää suosikkeihin

Kauppalista

Muistiinpano

Tulosta

Ainekset

Muunna reseptiämukaan.
12
HENKILÖLLE

Pohja

1,5-2 pkt valmista unelmatorttua (tarvittaessa gluteeniton)

Täyte

3 1/2 liivatelehteä

2 limen kuoriraaste

3 dl vispikermaa

vihreää pastaväriä

keltaista pastaväriä

400 g kermarahkaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 1/2 dl sokeria

3/4 dl limemehua *)

Kuorrute

1 dl vispikermaa

400-500 g Kinuskikissan yönmustaa vaniljamassaa

Koristelu

1/2 dl valkuaista

2 1/2 dl tomusokeria

vihreää pastaväriä

keltaista pastaväriä

syötäviä silmiä

*) Limehedelmästä ja tiivisteestä.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg

Vinkki

  • Jos haluat etsiä vaihtoehtoja limen makuiselle täytteelle, mutta pitäytyä kulhokakku-tekniikassa, katso täältä muita kulhoon koottuja kakkuja. Esimerkiksi jalkapallokakussa on karamelli-vadelmatäyte ja senkin pohja on tehty kääretortusta.
  • Kääretortun voi toki tehdä itsekin. Kinuskikissalta löytyy unelmatortun resepti sekä monia muita kääretorttuja.

Ohje

Piilota kuvat

Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (tilavuus vähintään 2 litraa) kelmulla.

Leikkaa kääretorttu reilun sentin paksuisiksi siivuiksi. Peitä kulhon sisäpinta siivuilla.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/monsterikakku-vaihe-300x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/monsterikakku-vaihe-2-300x300.jpg

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Raasta lime-hedelmien kuori. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdotuksen aikana joukkoon vihreää ja keltaista väriä, jotta saat sopivan ”monsterimaisen” sävyn. Yhdistä rahka, tuorejuusto, sokeri ja kuoriraaste. Purista limemehu. Täydennä tarvittava määrä mehua limemehutiivisteellä. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatemehu rahkaseoksen joukkoon. Yhdistä kermavaahdon kanssa.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/monsterikakku-vaihe-3-300x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/monsterikakku-vaihe-4-300x300.jpg

Kaada täyte kulhoon. Anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia. Peitä pinta kääretorttusiivuilla.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/monsterikakku-vaihe-5-300x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/monsterikakku-vaihe-6-300x300.jpg

Kumoa tarjoilulautasen päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi. Levitä vaahto kakun päälle tarttumapinnaksi kuorrutteelle.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/monsterikakku-vaihe-8-300x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/monsterikakku-vaihe-9-300x300.jpg

Kauli musta vaniljamassa ohueksi levyksi. Voit käyttää hieman tomusokeria massan alla, mutta vältä tomusokerin joutumista massan pintaan.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/monsterikakku-vaihe-10-300x300.jpg

Nosta kaulittu massalevy kakun päälle ja painele sen ympärille. Leikkaa ylimääräinen kuorrute alareunasta. Katso tarvittaessa tarkemmat ohjeet massalla kuorruttamisesta.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/monsterikakku-vaihe-11-300x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/monsterikakku-vaihe-12-300x300.jpg

Vatkaa valkuaista ja tomusokeria 3-4 minuuttia. Kuorrutteen tulee olla paksua mutta kuitenkin hieman valuvaa. Kuorrutetta voi jäykistää tomusokerilla ja ohentaa vedellä. Värjää vihreäksi pastaväreillä. Valuta kuorrutetta lusikalla kakun päälle tai käytä pursotuspussia ja tyllaa (koko 6 mm).

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/monsterikakku-vaihe-13-300x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/monsterikakku-vaihe-14-300x300.jpg

Viimeistele koristelu liimaamalla kuorrutteen avulla pintaan syötäviä silmiä.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/monsterikakku-vaihe-15-300x300.jpg

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa