Klassinen kinuskikermakakku sopii täydellisesti suomalaiseen kesään ja kesäjuhlien herkkuhetkiin. 🌸🍰 Täytteessä upean makuyhdistelmän muodostavat raikas raparperi – oma suosikkikasvikseni – ja samettinen kinuskivaahto. Kakun kruunaavat sokeroidut kukat, jotka antavat sille herkän ja juhlavan viimeistelyn.
Kakkupohja on klassikko sekin: kolmen lasin tekniikalla valmistettu perinteinen sokerikakkupohja, joka on tehty kotimaisesta sokerista. 🥛🥛🥛 Dansukker Taloussokeri on valmistettu 100 % suomalaisesta sokerijuurikkaasta. Se tuo kakkuun ripauksen suomalaisen maatalouden ylpeyttä. 🇫🇮
Kukkien kandeeraus, eli sokerointi, tehdään valkuaisesta ja sokerista. Se muodostaa terälehdille kiinteän pinnan, joka säilyttää kukkien kauniin muodon. Kandeeraukseen sopii hyvin hienojakoinen Siro-sokeri, mutta myös Taloussokeri toimii mainiosti. 🌼🌸🌺
Tein pohjan 4 munalla 20 cm vuokaan. Raparperihillokkeen tein ohjeen määrillä. Sitä ”saikin” jäädä muuhun käyttöön pikkuisen. Skaalasin muuten aineet kertoimella 0,7. Kermana OddlyGood ja osin Plant Cream 31%.
Kaikki onnistui oikein hyvin.
Paitsi reunasta ei tullut kaunis. Kakku on sen verran korkea, että pienellä soikealla lastalla – Kinuskikissan malliin – en osannut tehdä koko kakun korkuista pyyhkäisyä. Joten paikkasin reunaa pienellä tyllalla yläosasta, eikä siitä tullut kaunis. Pidemmällä lastalla en rohjennut reunan tekoon ryhtyä.
Aiemmin olen tehnyt pieniä aaltoja Kinuskikissan ohjeella, mutta tämä oli vaikeampi tapaus.
Kukkiin värjäsin pastavärillä Dr Oetkerin sokerimassaa, ja tuli kyllä aika tuhdit värit, tavallaan tylsätkin. Niihin tyydyin kuitenkin, jotta sain kakun valmiiksi. Sinänsä mukavaa näpräystä; tähän kakkuun vain en värisävyjä / muotoja ehtinyt mallailla mieluisammiksi 🙂 Olen aika tyytyväinen kuitenkin. Elävät kukat eivät nyt olleet käsillä sopivasti 🙂
Laitoin kukkien ”pohjaan” valkosuklaasulaa, etteivät hetkessä sula kermavaahdon päällä.