10.03.2020   Ei kommentteja Kategoria: Kahvikakut,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Maidoton

Papaijakakku


Kaupallinen yhteistyö Myllyn Parhaan kanssa.

Kevät on eksoottisten hedelmien sesonkiaikaa. Nyt tutustutan teidät papaijaan. Sen maku ja rakenne muistuttavat hunajamelonia. Papaija on tuttu hedelmäsalaateista ja kuivahedelmäsekoituksista. Makeana raasteena se mehevöittää myös kakkutaikinan ja antaa sille kauniin oranssin värin. Kaupassa sopivan kypsyyden tunnistaa painelemalla: käyttövalmis hedelmä tuntuu hieman pehmeältä kuoren läpi painettaessa.

Vinkki: Kakun voi paistaa myös rengasvuoassa, jolloin paistoaika on lyhyempi.

Taikina:
250 g karkeaksi raastettua papaijaa *)
4 ½ dl Myllyn Paras Emännän puolikarkeita vehnäjauhoja
1 ¾ dl sokeria
1 ½ dl mantelirouhetta
2 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
3 munaa
2 dl rypsiöljyä
1 ½ tl vaniljauutetta (tai -sokeria)

Vuokaan:
(maidotonta) margariinia
vehnäjauhoja

Kuorrute:
135 g tomusokeria
n. 2 rkl oranssia hedelmämehua
(pieni tippa oranssia elintarvikeväriä)

Koristeluun:
pieneksi pilkottua papaijaa
kiivikukkasia

*) Kuoren ja siementen osuus on noin kolmannes hedelmän kokonaispainosta.


Kuori ja halkaise papaija. Poista siemenet lusikalla kovertamalla. Leikkaa pituussuunnassa muutamaan osaan ja raasta karkeaksi raasteeksi. Jos kaikki osat eivät mene raastimesta, pilko ne veitsellä pieniksi paloiksi.

Yhdistä ensin kaikki kuivat aineet keskenään. Yhdistä papaijaraaste, öljy, munat ja vaniljauute toisessa kulhossa vatkaimella sekoittaen. Lisää joukkoon jauhoseos muutamassa erässä.


Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun leipävuokaan (tilavuus 1,5 litraa). Paista 200 asteessa 50-60 minuuttia. Varmista kypsyys cocktailtikulla: jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Kumoa ja jäähdytä.

Yhdistä kuorruteainekset ja kaada kakun päälle. Pilko papaijasta pieniä kuutioita ja valuta siivilässä. Kuori kiivi ja leikkaa siivuiksi. Ota siivuista kukkamuotilla kuvioita. Asettele papaijakuutiot ja kiivikukat kakun päälle juuri ennen tarjoilua.

Yhteistyössä Myllyn Paras

mp_logo

Valmistusaika: 2 t

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
4 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan maaliskuun arvonta



Maaliskuun arvonnassa palkintona Bonne Maman -merkkisiä marmeladeja ja tahnoja sekä Städterin irtopohjavuoka. Osallistu kertomalla minulle, mikä leivonnan raaka-aine olisit ja perustele vastauksesi. :)

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat