Yksi nostalgisista joulukoristeista on ns. lumisadepallo, jonka sisälle on luotu jouluinen talvimaisema. Pallon sisus täyttyy ravistettaessa lumihiutaleista, joiden leijailua oli lapsena ihmetteleminen. Näiden joulumuffinssien päälle askarrellut pallot on tehty liivatteesta. Vaikka varsinainen pallo-osa on tarkoitettu vain koristeeksi, löytyy sisältä syötävää: joulupukkihahmo on tinapaperiin kääritty suklaamakeinen. Hiutaleet ovat kookosta – ja ne ovat jo ehtineet laskeutua pehmeäksi lumipeitteeksi.   🎈 🎄

Jos pallojen askartelu ei jouluhässäkän keskellä innosta, tuon vaiheen voi ohittaa, sillä kookoshiutaleiden peittämä kuorrute on kaunis sellaisenaankin. Sen voi toki kruunata näyttävällä suklaanamusella. Jos taas näpertely nimenomaan kiinnostaa, näistä voi tehdä myös lahjaviemisiä ja laittaa muffinssin tilalle piparkakun. Näin kaunis pallo säilyy somisteena vaikka koko joulun ajan.

Idean lumihiutalemuffinssien toteuttamisesta minulle esitti nalamuru. Pallo-ohje syntyi kokeiluiden kautta. Aluksi sekoitin liivatteiden joukkoon nestettä, mutta lopulta huomasin, että paras ja kestävin lopputulos syntyy ihan pelkästä liivatteesta. Jos ulkomainen ohje kiinnostaa, niin sellaista voi kurkata täältä: snow globe cupcakes. Liivatepalloista löydät myös oman erillisen ohjeen täältä blogista.