Tästä kakusta piti alun alkaen tulla Valkoinen Joulu, mutta sitten… noh, mopo karkasi käsistä kultasuihkeen kanssa. Tarkoitus oli siis vain sävyttää valkoista marsipaania hieman, mutta väriä oli hirveän vaikeaa saada tasaiseksi. Siinä sitten paikkaillessa tuolta ja täältä oli edessäni yhtäkkiä Kultainen Joulu.

Koristeluinnovaatio syntyi iiriksiä tehdessäni. Tuossa yhteydessä havaitsin, että kaulimalla erivärisiä pitkänomaisia marsipaanisuikaleita toisiinsa voisi saada aikaan hauskoja koristelukuvioita. Minulla ei ole sellaista varmuutta, että uskaltaisin vapaalla kädellä pursottaa kuvioita samaan tapaan kuin vaikkapa suuresti fanittamani Minna (Kuun Karkelot) tekee. Minulle sopii siis paremmin se, että saan hätiköimättä ja harkiten asetella kuvion valmiiksi. Toki haluaisin joskus oppia tuon pursotustekniikankin – siinä sitten haastetta tulevalle. Tämän kakun koristelun teko-ohjeet laitan tuonne alemmas reseptin yhteyteen.

Täytteeksi halusin vaihteeksi tehdä jotain raikasta ja superkevyttä! Tässä siis käytännössä rasvattoman täytekakun ohje. Jos vielä korvaat pohjaa tehdessäsi sokerin makeutusaineella, ei tässä paljon kaloreita ole. Koristelunkin voisi tehdä tätä kakkua kevyemmäksi esimerkiksi kiillettä (mehua + liivatetta) käyttämällä. Itse en maista sokerin ja makeutusaineen eroa, joten kevennän sillä mielelläni leivonnaisia silloin, kun haluan jotain vähäkalorisempaa. Vieraille tehdessä on toinen juttu, koska kaikki eivät pidä makeutusaineen mausta ollenkaan.