Bongasin kaupasta valmiita Kettukarkki-joulutorttuja ja siitähän tuli tietenkin inspiraatio valmistaa tällaisia itse. Kettukarkki itsessään ei toimi täytteenä, sillä kuumennettaessa se sulaa hailakan väriseksi sokeriliemeksi. Onneksi minulta löytyi takataskusta Kettukarkki-leivosten yhteydessä kehittämäni marmeladiohje, jossa karkkeja täydennetään omenalla. Se toimi hyvin myös tortuissa, onhan marmeladin joulunpunainen väri varsin hyvin ajankohtaan sopiva.
Kinuskikumppani
Kettukarkki-tortut
3.12.2020

Avainsanat
Ainesosat
Kategoriat
Erityisruokavaliot
Ainekset
Kettukarkki-omenamarmeladi
2 keskikokoista (à 100 g) omenaa
1/2 ps Pihlaja-karkkeja
3/4 dl vettä
punaista elintarvikeväriä
Lisäksi
10 torttutaikinalevyä
Voiteluun
kananmunaa
Kumppanit
Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa pieniksi kuutioiksi.
Laita karkit omenakuutioiden kanssa kattilaan. Lisää vesi.
Kiehuta 15-20 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet ja seos muuttunut paksummaksi.
Soseuta sauvasekoittimella. Pienenpieniä sattumia voi jättää.
Sävytä halutessasi punaisella elintarvikevärillä.
Anna jäähtyä jääkaapissa kylmäksi.
Ota torttutaikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön.
Leikkaa levyt puoliksi ja taittele tähtitortuiksi tai käytä jotain muuta torttumalliston muotoa.
Voitele pinta kananmunalla ja laita keskelle nokare kettukarkkimarmeladia.
Paista 225 asteessa 10-12 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä.
Kokeile myös näitä
Kinuskikissan verkkokauppa
Kommentit (2)
jaumun: maku toki laimenee, kun joukossa on reilusti myös omenaa. 🙂
Kettukarkin maku oli aika laimea vaikka tein just niin kuin ohjeessa oli. 🙁
Kinuskigalleria (0)
Ei galleriakuvia.
Tärppilista
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Suosituimmat reseptit
Chocolate Chip Cookies
5352 tassutusta
Maailman paras mutakakku
2611 tassutusta
Mokkapalat
2340 tassutusta
Brookies
1555 tassutusta
Britakakku
1368 tassutusta