Marraskuusta alkaa odotettu torttusesonki. Joulutorttu on samalla perinteinen ja kuitenkin vuosittain jollain tavalla uudistuva kausileivonnainen. Torttujen suosio perustuu helppouteen ja nopeuteen. Valmistaikina on helposti pakastimesta saatavilla ja muotoutuu muutamalla taikinapyörän vedolla tähdiksi, joiden keskelle saa erilaisilla täytteillä loputtomasti vaihtelua. Monen mielestä oikea joulutorttu tehdään luumumarmeladista, mutta onneksi maailmaan mahtuu muitakin torttuja. 🙂

Reseptin lähtökohta oli kuitenkin joulutorttujen sijaan supersuosituissa chocolate chip cookieissa. Pohdin, miten saisin rakastetusta keksireseptistä pikkujouluaikaan paremmin istuvan version. Niinpä sain ajatuksen yhdistää amerikkalaiset cookiet meidän oman tähtitortun kanssa. Nämä kaksi pelasivat hienosti yhteen!

Torttutaikinana minulla oli Myllyn Parhaan lehtitaikina, josta on saatavilla nyt käytössäni ollut palmuöljytön vaihtoehto. Hienoa, että palmuöljyttömyys on huomioitu valikoimassa,  moni meistä valitsee mieluusti tällaisen tuotteen.