Galette tarkoittaa pellillä paistettavaa piirakkaa. Pohjana on perinteinen piirakkataikina, joka vuokaan painelun sijaan kaulitaan ja käännetään osittain täytteen päälle. Täytteenkin voi soveltaa suolaisesta piirakasta, kunhan sitovana ainesosana käyttää munamaidon sijaan esimerkiksi tuorejuustoa tai ranskankermaa. Galeteista voi tehdä myös makeita versioita. Juhlavuutta saa lisää taikinan muotoilulla. Reunan voi leikata taikinapyörällä siistiksi tai kuvioida muoteilla. Tämän kauniin tähtigaleten ohjeen löysin Maku-lehdestä.
Lupus: etikasta tulee makua, mutta jos et siitä muutenkaan välitä, niin jätä vaan pois. Soija on suolaista ja tuo toinen oli minulle vieras… Mutta ei mielestäni tarvitse korvata, kun täytteessä on niin paljon makuja muutenkin.