Texmex-piirakka on koko perheen vastustamaton suolainen herkku, joka onnistuu hyvin myös kasvisversiona. Juhlia järjestäessäni olen huomannut, että lapset saattavat viroksua suolaisia piirakoita. Tytärten 15-vuotisjuhliin päätin tehdä piirakan texmex-teemalla, joka olisi mahdollisimman helposti lähestyttävä ja houkuttaisi maistamaan. Texmex olikin hyvä veto, sillä tästä tykättiin tosi paljon ja toivottiin tuleviinkin juhliin. Kuvassa sama piirakka tuplana, kahdella erilaisella koristelulla.

Isompiin juhliin, joihin on paljon muutakin laitettavaa, teen suolaiset piirakat valmiiksi kypsennettyinä pakastimeen. Otan piirakan pakastimesta edellisenä päivänä ja varmistan sulamisen pitämällä piirakkaa huoneenlämmössä joko heti jäisenä tai viimeistään ennen lämmitystä. Säilytys jääkaapissa. Ennen tarjoilua peitän piirakan foliolla ja lämmitän 200 asteessa puoli tuntia. Silloin lopputulos ei eroa vastapaistetusta.