Vinkki: Esikypsennettyjä punajuuria löytyy myös valmiina, isompien ruokakauppojen ja markettien vihannesosastolta.

Punajuuri-jauhelihapiirakka

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
150 g voita tai margariinia
½ dl vettä

Täyte:
2 esikypsennettyä punajuurta
1 sipuli
250 g jauhelihaa
1 murskattu valkosipulinkynsi
1 dl hienonnettua persiljaa
½ tl suolaa
1 tl pizzamaustetta
2 ½ dl Mustapekka-ruokakermaa
1 dl punajuurien keitinlientä
3 munaa
2 dl emmental-juustoraastetta


Yhdistä vehnä- ja grahamjauhot keskenään. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin jauhojen kanssa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Voitele iso piirakkavuoka (halkaisija n. 27 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Leikkaa punajuuret kuutioiksi. Hienonna sipuli.

Kypsennä jauheliha pannulla. Lisää lopuksi sipuli hetkeksi aikaa pehmentymään.

Yhdistä kaikki täyteainekset kulhossa ja kaada vuokaan.

Kypsennä piirakkaa 200 asteessa n. 35 minuuttia.