Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Jauhelihapiirakka

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Jauhelihapiirakka

24.9.2008

Tämä kestosuosikki on syntynyt ihan vaan yhdistelemällä omaan makuun sopivia osasia. Hyvä pizzan korvike. Lisukkeeksi on tapana tehdä salaattia, jossa on kurkkua, tomaattia, paprikaa, jääsalaattia, valkosipulikrutonkeja ja ranskalaista salaattikastiketta.

Pohja:
125 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
½ dl vettä

Täyte:
1 paprika
1 pieni sipuli
300 g jauhelihaa
1 valkosipulinkynsi
2 tl sinappia (esim. Dijon)
½ tl mustapippuria
1 tl aromisuolaa
1 tl pizzamaustetta

Päälle:
200 g ruohosipulituorejuustoa
½ dl maitoa
1 muna
2 dl emmental-juustoraastetta


Nypi voi/margariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirasvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.

Leikkaa paprika suikaleiksi. Hienonna sipuli. Paista jauheliha lähes kypsäksi ja lisää joukkoon paprika ja sipuli. Kypsennä sen aikaa, kun lisäät mausteet: murskatun valkosipulinkynnen, sinapin, mustapippurin, aromisuolan ja pizzamausteen. Levitä pohjan päälle.

Sekoita kulhossa ruohosipulituorejuusto, maito, muna ja puolet juustoraasteesta. Kaada täytteen päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Kypsennä 200 asteessa n. 30 minuuttia. Suojaa foliolla pinnan saatua hieman väriä.



Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- Helppo 10 henkilölle 73

Kategoriat

Suolaiset piirakat

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(38)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (73)

Joel22.1.2020 21:31

Kiitos vinkistä, Kinuskikissa, taidan kokeilla jotain näiden kahden reseptin yhdistelmää. 🙂

Kinuskikissa22.1.2020 11:31

Joel: hamppurouhe on minulle uusi tuttavuus, joten sen käytöstä en osaa valitettavasti sanoa. Itse olen käyttänyt jauhelihan korvikkeena menestyksellisesti jauhista, härkistä tai nyhtistä. Esim. tässä:

https://www.kinuskikissa.fi/harkis-kasvispiirakka/

Joel22.1.2020 01:25

Pystyisiköhän tämän tekemään vegaanina, käyttäen hamppurouhetta jauhelihan tilalla? Sunnuntaina tulossa vegetaristi ja vegaani (veli ja hänen vaimonsa) kylään, ja hamppurouhetta on kaapissa kuriositeettihankintana valmiina.

Osaan siis tehdä muut muutokset reseptiin, tuota jauhelihan korvaajaa vain mietin.

sininen6.3.2017 17:53

Jenni06: Sinun täytyisi ensin mitata peltisi koko, kun niitäkin on eri kokoisia. Täältä saat sen jälkeen ohjeet, että millä sinun tulisi kertoa ohjeen raaka-aine määrä http://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot/ Tämä piirakka on tehty halkaisijaltaan 24 senttiseen vuokaan 🙂 .

Jenni066.3.2017 17:27

Monenko kertaisena täytyisi tehdä täyte, että riittäisi pellilliseen?

maris27.1.2017 19:44

PikkuKanttarelli: jos pohja tuntuu jäävän raa’aksi, niin voisit kokeilla sen esipaistamista. Eli paistat pohjaa 10-15 minuuttia uunin alatasolla ja laitat vasta sitten täytteet. Itse silloin tällöin esipaistan varsinkin sellaisten piirakoiden pohjat, joihin tulee painavampi/vetisempi täyte. Tässä piirakassa ei taikinaa vuoan reunoille näköjään tulekaan, mutta jos tulisi, niin silloin taikina kannattaa reunoilta tukea alumiinifolion suikaleilla. Näin piirakan reunat pysyvät ryhdikkäinä eivätkä ”valahda”. Toivottavasti tästä saisit jotain apua ensi kertaan. 🙂

PikkuKanttarelli27.1.2017 19:19

Tein piirakan ohjeen mukaan, mutta laitoin piirakan paistumaan alatasolle koska yleensä piirakat tuppaavat palamaan päältä. Uunin lämpötila 200 astetta. Tästä huolimatta piirakan pohja jäi raa’aksi. Annoin piirakan olla tunnin uunissa ja otin pois. Pohja edelleen raaka, päältä kyllä kauniin ruskea. Mitä tekisin toisin että piirakka onnistuisi?

Kinuskikissa31.8.2016 09:44

tassuttelija123: kyllä piirakka pari päivää jääkaapissa säilyy.

tassuttelija12331.8.2016 08:56

Voiko piirakan tehdä kuinka paljon etukäteen? Mietin jos juhlat ovat lauantaina niin voiko piirakan tehdä jo torstaina tai edes pohjan?

Kinuskiemo2.11.2015 20:27

N1nusk1: Kyllä suosittelen uunipellistä, vaikka makeaa onkin tarjolla. Saattaa uunipellillinenkin tehdä hyvin kauppansa, kun on mahdollisuus santsata. Suolainen tarjottava on yleensä suosiossa. Jos sitten sattuisikin vähän jäämään, maistuu seuraavana päivänä hyvältä sekä kylmänä että lämmitettynä. Ja aina varma keino on pakastus. 🙂

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Jauhelihapiirakka

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Jauhelihapiirakka

24.9.2008

Tämä kestosuosikki on syntynyt ihan vaan yhdistelemällä omaan makuun sopivia osasia. Hyvä pizzan korvike. Lisukkeeksi on tapana tehdä salaattia, jossa on kurkkua, tomaattia, paprikaa, jääsalaattia, valkosipulikrutonkeja ja ranskalaista salaattikastiketta.

Pohja:
125 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
½ dl vettä

Täyte:
1 paprika
1 pieni sipuli
300 g jauhelihaa
1 valkosipulinkynsi
2 tl sinappia (esim. Dijon)
½ tl mustapippuria
1 tl aromisuolaa
1 tl pizzamaustetta

Päälle:
200 g ruohosipulituorejuustoa
½ dl maitoa
1 muna
2 dl emmental-juustoraastetta


Nypi voi/margariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirasvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.

Leikkaa paprika suikaleiksi. Hienonna sipuli. Paista jauheliha lähes kypsäksi ja lisää joukkoon paprika ja sipuli. Kypsennä sen aikaa, kun lisäät mausteet: murskatun valkosipulinkynnen, sinapin, mustapippurin, aromisuolan ja pizzamausteen. Levitä pohjan päälle.

Sekoita kulhossa ruohosipulituorejuusto, maito, muna ja puolet juustoraasteesta. Kaada täytteen päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Kypsennä 200 asteessa n. 30 minuuttia. Suojaa foliolla pinnan saatua hieman väriä.



Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- Helppo 10 henkilölle 73

Kategoriat

Suolaiset piirakat

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(38)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (73)

Joel22.1.2020 21:31

Kiitos vinkistä, Kinuskikissa, taidan kokeilla jotain näiden kahden reseptin yhdistelmää. 🙂

Kinuskikissa22.1.2020 11:31

Joel: hamppurouhe on minulle uusi tuttavuus, joten sen käytöstä en osaa valitettavasti sanoa. Itse olen käyttänyt jauhelihan korvikkeena menestyksellisesti jauhista, härkistä tai nyhtistä. Esim. tässä:

https://www.kinuskikissa.fi/harkis-kasvispiirakka/

Joel22.1.2020 01:25

Pystyisiköhän tämän tekemään vegaanina, käyttäen hamppurouhetta jauhelihan tilalla? Sunnuntaina tulossa vegetaristi ja vegaani (veli ja hänen vaimonsa) kylään, ja hamppurouhetta on kaapissa kuriositeettihankintana valmiina.

Osaan siis tehdä muut muutokset reseptiin, tuota jauhelihan korvaajaa vain mietin.

sininen6.3.2017 17:53

Jenni06: Sinun täytyisi ensin mitata peltisi koko, kun niitäkin on eri kokoisia. Täältä saat sen jälkeen ohjeet, että millä sinun tulisi kertoa ohjeen raaka-aine määrä http://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot/ Tämä piirakka on tehty halkaisijaltaan 24 senttiseen vuokaan 🙂 .

Jenni066.3.2017 17:27

Monenko kertaisena täytyisi tehdä täyte, että riittäisi pellilliseen?

maris27.1.2017 19:44

PikkuKanttarelli: jos pohja tuntuu jäävän raa’aksi, niin voisit kokeilla sen esipaistamista. Eli paistat pohjaa 10-15 minuuttia uunin alatasolla ja laitat vasta sitten täytteet. Itse silloin tällöin esipaistan varsinkin sellaisten piirakoiden pohjat, joihin tulee painavampi/vetisempi täyte. Tässä piirakassa ei taikinaa vuoan reunoille näköjään tulekaan, mutta jos tulisi, niin silloin taikina kannattaa reunoilta tukea alumiinifolion suikaleilla. Näin piirakan reunat pysyvät ryhdikkäinä eivätkä ”valahda”. Toivottavasti tästä saisit jotain apua ensi kertaan. 🙂

PikkuKanttarelli27.1.2017 19:19

Tein piirakan ohjeen mukaan, mutta laitoin piirakan paistumaan alatasolle koska yleensä piirakat tuppaavat palamaan päältä. Uunin lämpötila 200 astetta. Tästä huolimatta piirakan pohja jäi raa’aksi. Annoin piirakan olla tunnin uunissa ja otin pois. Pohja edelleen raaka, päältä kyllä kauniin ruskea. Mitä tekisin toisin että piirakka onnistuisi?

Kinuskikissa31.8.2016 09:44

tassuttelija123: kyllä piirakka pari päivää jääkaapissa säilyy.

tassuttelija12331.8.2016 08:56

Voiko piirakan tehdä kuinka paljon etukäteen? Mietin jos juhlat ovat lauantaina niin voiko piirakan tehdä jo torstaina tai edes pohjan?

Kinuskiemo2.11.2015 20:27

N1nusk1: Kyllä suosittelen uunipellistä, vaikka makeaa onkin tarjolla. Saattaa uunipellillinenkin tehdä hyvin kauppansa, kun on mahdollisuus santsata. Suolainen tarjottava on yleensä suosiossa. Jos sitten sattuisikin vähän jäämään, maistuu seuraavana päivänä hyvältä sekä kylmänä että lämmitettynä. Ja aina varma keino on pakastus. 🙂

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa