Eclair on klassinen ranskalainen leivos, jossa ontoksi paistuneen kuoren sisus täytetään makealla vaahdolla ja viimeistellään ihanan värisellä kuorrutteella. Meillä eclairia tutumpia ovat tuulihatut, joissa on vastaavanlainen taikina ja rajattomat mahdollisuudet erilaisiin makuvariaatioihin. Ranskalainen pitkänomainen malli on kuitenkin erityisen otollinen kuorruttamista ajatellen. 🌸 🌸 🌸

Kuori itsessään on neutraalin makuinen, joten täyte voi olla suolainen tai makea. Täytteen kanssa kannattaa huomioida, että kuori imee makua täytteestä. Täytteen maun voi siis säätää hieman ”yli”. Valion uudessa kirsikan makuisessa maustetussa rahkassa on ihanasti marjaisuutta ja bonuksena herkullinen vaaleanpunainen sävy. 🌸 Se sopii täydellisesti eclairien sisään kermavaahdon joukkoon sekoitettuna, pienellä sokerilisällä. Helppoa ja raikkaan keväistä!

Pastellin sävyinen pinta tekee leivoksista kuin kauniita koruja. Marjamehutiivisteestä kuorrute saa luonnollisen maun ja värin. Eclairit ovat näyttäviä sellaisenaankin, mutta sokerimassasta tehdyt kirsikankukat lisäävät juhlavuutta. Kukat voi valmistaa viikkoja etukäteen.

Tällä annoksella leivoksista tulee kohtalaisen kookkaita, ne vastaavat täyttävyydeltään pientä kakkupalaa. Isoihin juhliin leivokset voikin tehdä tuulihattumaisina, muutaman suupalan kokoisina ”palleroina”. Nekin voi toki kuorruttaa ja koristella. Tuulihatut voi asetella tarjolle korkeaksi keoksi, josta tulee juhlapöydän katseenvangitsija.

Eclair-kuoret säilyvät parhaiten pakastimessa. Pakasta heti jäähtymisen jälkeen, jos et tarjoile leivoksia samana päivänä. Sulattaminen ja täyttäminen kannattaa tehdä tarjoilupäivänä.