14.5.2014
teräskattila
leivinpaperi
pussinsulkija
teräskattila
leivinpaperi
pussinsulkija
Mittaa voi ja vesi kattilaan. Valitse teräskattila, jotta voit käyttää samaa astiaa vatkausvaiheessa.
Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes voi on sulanut. Huom: vesi-voiseoksen täytyy kiehahtaa kunnolla, muutoin taikina voi jäädä löysäksi.
Ota kattila liedeltä ja lisää voi-vesiseokseen kerralla jauhot.
Sekoita lastalla tai kauhalla, kunnes neste on imeytynyt jauhoihin ja tuloksena on paksu taikina.
Lisää munat yksitellen. Vatkaa taikinaa huolellisesti joka välissä.
Lisää lopuksi leivinjauhe.
Jatka vatkaamista hetken aikaa.
Nostele taikinasta kahden lusikan avulla lihapullan kokoisia nokareita pellille.
Vaihtoehtoisesti käytä pursotuspussia ja tähtityllaa. Tuulihattujen koko noin kaksinkertaistuu uunissa.
Paista tuulihatut 2-3 erässä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia (vähennä/lisää paistoaikaa koon mukaan). Vältä avaamasta uunia paistamisen aikana, sillä tuulihatut lässähtävät helposti.
Anna tuulihattujen jäähtyä.
Avaa tuulihatut terävällä veitsellä, voit jättää kannen yhdestä reunasta kiinni.
Tuulihatut on helpointa täyttää pursottamalla.
Hei,
Aion pakastaa tuulihatut. Kannattaako ne leikata auki ennen pakastamista?
Kiitos vastauksesta!
Kirsi R: tuulihatut voi hyvin pakastaa ja se onkin suositeltava tapa, jos täyttöön on pari vuorokautta.
Kärsiikö näiden koostumus/ ulkonäkö jos ne pakastaa? Vai mikä olisi paras säilytys tapa? Kuoret täytyy valmistaa 2 päivää ennen käyttöä.
sinikkakaarina: mantelijauho on kovin erilaista ominaisuuksiltaan vehnäjauhoon nähden. En suoraan tyrmää ajatusta, mutta hieman skeptinen olen.
Onnistuuko tuulihatut mantelijauholla? Reseptiä haluaisin, tai miten muunnan esim juusttuulihattureseptin!
maarit84: jäin miettimään voiko tässä olla kyse ihan maku/tottumuseroista. Kun joskus on kuullut siitäkin sanottavan, että levykakkupohja maistuu kananmunalle, mutta oma suu ei sitä näin maista, ei ainakaan negatiivisessa mielessä. Mutta toki kannattaa kokeilla vielä, josko jäähdyttelyllä on merkitystä.
Sama ongelma ollu useamman kerran, mitä Jenni Niva kirjoitti. Viimeksi äsken uunista otetut maistuvat kananmunalle. Uusintaerän kokeilen, kun taikina hieman jäähtyy ennen munien lisäämistä.
Mauskis: mahtavaa, iloitsen kanssasi! 😊❤️
Mauskis: Hienoa että onnistuit!! 🙂
Yksityiskohtaiset tarkat ohjeet ovat Kinuskikissan pääperiaatteita ja se on kyllä monesti ihan kiva juttu! Eipä jää kenelläkään mitään epäilyksen varaan.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5668 tähteä
Maailman paras mutakakku
2833 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1831 tähteä
Britakakku
1531 tähteä
Eeva: minä leikkaisin ennen pakastamista. Näin on sekin vaihe tehty valmiiksi!