14.5.2014
leivinpaperi
pussinsulkija
leivinpaperi
pussinsulkija
Mittaa voi ja vesi kattilaan. Valitse teräskattila, jotta voit käyttää samaa astiaa vatkausvaiheessa.
Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes voi on sulanut. Huom: vesi-voiseoksen täytyy kiehahtaa kunnolla, muutoin taikina voi jäädä löysäksi.
Ota kattila liedeltä ja lisää voi-vesiseokseen kerralla jauhot.
Sekoita lastalla tai kauhalla, kunnes neste on imeytynyt jauhoihin ja tuloksena on paksu taikina.
Lisää munat yksitellen. Vatkaa taikinaa huolellisesti joka välissä.
Lisää lopuksi leivinjauhe.
Jatka vatkaamista hetken aikaa.
Nostele taikinasta kahden lusikan avulla lihapullan kokoisia nokareita pellille.
Vaihtoehtoisesti käytä pursotuspussia ja tähtityllaa. Tuulihattujen koko noin kaksinkertaistuu uunissa.
Paista tuulihatut 2-3 erässä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia (vähennä/lisää paistoaikaa koon mukaan). Vältä avaamasta uunia paistamisen aikana, sillä tuulihatut lässähtävät helposti.
Anna tuulihattujen jäähtyä.
Avaa tuulihatut terävällä veitsellä, voit jättää kannen yhdestä reunasta kiinni.
Tuulihatut on helpointa täyttää pursottamalla.
Mauskis: Hienoa että onnistuit!! 🙂
Yksityiskohtaiset tarkat ohjeet ovat Kinuskikissan pääperiaatteita ja se on kyllä monesti ihan kiva juttu! Eipä jää kenelläkään mitään epäilyksen varaan.
Mie tulin niin onnelliseksi, kun ekan kerran elämässäni tein tuulihattuja ja ne onnistui tällä ohjeella tosi hyvin. Kiitos yksityiskohtaisesta ohjeesta!
cripe: mahtava juttu! Hyvin leivottu! 😊❤️
Onnistu kerralla tällä ohjeella. Poro täytteellä.
Eli_Herkku: kyllä pystyt, tehokkaasti vain sekoitat.
Halusin kysyä, kun minulta ei löydy sähkövatkainta, niin pystyykö ihan vispilällä vatkaamaan munat taikinaan?
Jenni: en ole koskaan jäähdyttänyt ja aina on onnistunut. 😊🤷♀️ Sen vuoksi en näe aiheellisena muuttaa reseptiä… Jäinkin miettimään, voiko sittenkin kyse olla jostain muusta seikasta esim. raaka-aineiden valinnassa? Ainakin kovin mysteeriseltä nyt tuntuu!
Hei mulla on nyt kahdella edelliskerralla epäonnistunut (taikina ihan lirua) tämä taikina ekalla kerralla, koska resepti antaa ymmärtää ettei taikinaa pidä jäähdyttää vehnäjauhojen lisäämisen jälkeen, vaikka kaikissa muissa tuulihattuohjeissa se on tärkeä osuus leivonnassa. Eikä leivinjauhekaan ole ilmeisesti pakollinen ainesosa. Nyt on hyvin kohoavat tuulihatut uunissa, koska jäähdytin taikinan ennen munien lisäämistä. Vinkkinä siis muille jotka tätä tekee, kannattaisi ehkä reseptiä muuttaa, jotta vältytään turhaan taikinan roskiin heittämiseltä 🙂
Eeva: Omista tuulihattu talkoistani on aikaa jonkin verran, mutta muistaakseni en kyllä taikinaa sen ihmeemmin jäähdytellyt vaan lisäsin munat suoraan.
Näin neuvoo ohje ja näin mielestäni Kinuskikissakin tuolla viestiketjun alkupuolella sivulla 2 sanoo, ettei taikinaa jäähdytellyt! Joten rohkeasti vaan munia taikinaan lisäilemään!!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5510 tähteä
Maailman paras mutakakku
2747 tähteä
Mokkapalat
2490 tähteä
Brookies
1758 tähteä
Britakakku
1457 tähteä
Mauskis: mahtavaa, iloitsen kanssasi! 😊❤️