Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
VerkkokauppaYhteisöVideot
Kinuskikissa
 

Tuulihattutaikina

14.5.2014

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/tuulihattutaikina.jpg
90 min Keskitaso 40 kappaletta 114

Avainsanat

Tuulihatut

Kategoriat

Taikinat

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

Kirjaudu sisään arvostellaksesi reseptin.
(77)

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Kauppalista

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Jaa

undefined

Tuulihatut

Muunna reseptiämukaan.
40KAPPALETTA 40 KAPPALETTA
40 kappaletta

100 g voita

3 dl vettä

2 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)

3 munaa

1/2 tl leivinjauhetta

Tarvikkeet

teräskattila  

leivinpaperi   

iso pursotuspussi (45 cm)   

iso liitin   

tähtitylla (14 mm, 6 sakaraa)   

pussinsulkija   

jäähdytysritilä   

undefined

Tuulihatut

Muunna reseptiämukaan.
40KAPPALETTA 40 KAPPALETTA
40 kappaletta

100 g voita

3 dl vettä

2 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)

3 munaa

1/2 tl leivinjauhetta

Tarvikkeet

teräskattila  

leivinpaperi   

iso pursotuspussi (45 cm)   

iso liitin   

tähtitylla (14 mm, 6 sakaraa)   

pussinsulkija   

jäähdytysritilä   

Ohje

Klikkaa palluraa edetessäsi! Piilota kuvat

Mittaa voi ja vesi kattilaan. Valitse teräskattila, jotta voit käyttää samaa astiaa vatkausvaiheessa.

Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes voi on sulanut. Huom: vesi-voiseoksen täytyy kiehahtaa kunnolla, muutoin taikina voi jäädä löysäksi.

Ota kattila liedeltä ja lisää voi-vesiseokseen kerralla jauhot.

Sekoita lastalla tai kauhalla, kunnes neste on imeytynyt jauhoihin ja tuloksena on paksu taikina.

Lisää munat yksitellen. Vatkaa taikinaa huolellisesti joka välissä.

Lisää lopuksi leivinjauhe.

Jatka vatkaamista hetken aikaa.

Nostele taikinasta kahden lusikan avulla lihapullan kokoisia nokareita pellille.

Vaihtoehtoisesti käytä pursotuspussia ja tähtityllaa. Tuulihattujen koko noin kaksinkertaistuu uunissa.

Paista tuulihatut 2-3 erässä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia (vähennä/lisää paistoaikaa koon mukaan). Vältä avaamasta uunia paistamisen aikana, sillä tuulihatut lässähtävät helposti.

Anna tuulihattujen jäähtyä.

Avaa tuulihatut terävällä veitsellä, voit jättää kannen yhdestä reunasta kiinni.

Tuulihatut on helpointa täyttää pursottamalla.

Kokeile myös näitä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/04/eclair-leivokset-resepti.jpgEclair-leivokset
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_keksituulihatut_400x400.jpgKeksituulihatut
18
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_makeat_tuulihatut_400x400.jpg3 x makeat tuulihatut
20
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_tuulihatut_400x400.jpgTuulihatut kahdella täytteellä
20
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_tuulihattukuusi-1_400x400.jpgTuulihattukuusi
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_tuulihatut3_400x400.jpgLohi- ja porotuulihatut
72
 

Uusimmat reseptit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/06/raparperi-kinuskikakku-resepti.jpgRaparperi-kinuskikakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_vaaleanpunainen-lohikakku-resepti_400x400.jpgVaaleanpunainen lohivoileipäkakku
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_voileipakakun-pohja-resepti_400x400.jpgVoileipäkakun pohja
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_gluteenittomat-kauraruudut-resepti_400x400.jpgGluteenittomat nougat-ruudut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_juhlava-kinkkupiirakka-resepti_400x400.jpgJuhlava kinkkupiirakka
13
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_vaaleanpunainen-domino-keksikakku-resepti-1_400x400.jpgVaaleanpunainen Domino-keksikakku
5
 

Kinuskikissan verkkokauppa

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/08/RPK11.jpegPaperikoristeethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/CH24EDP027.pngSyötävät koristeethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/08/TNP26.jpegKaveripussit ja muut juhlatarvikkeethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/POP15.jpegEläinjuhlathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/CH24CCC137.pngTalviset muotithttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/GRL116.jpegViirinauhat ja köynnökset
Näytä lisää

Kommentit (114)

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi!

Kinuskikissa
17.5.2025 14:07

Eeva: minä leikkaisin ennen pakastamista. Näin on sekin vaihe tehty valmiiksi!

Eeva Tee
17.5.2025 13:04

Hei,
Aion pakastaa tuulihatut. Kannattaako ne leikata auki ennen pakastamista?

Kiitos vastauksesta!

Kinuskikissa
30.5.2024 21:13

Kirsi R: tuulihatut voi hyvin pakastaa ja se onkin suositeltava tapa, jos täyttöön on pari vuorokautta.

Kirsi R
30.5.2024 11:52

Kärsiikö näiden koostumus/ ulkonäkö jos ne pakastaa? Vai mikä olisi paras säilytys tapa? Kuoret täytyy valmistaa 2 päivää ennen käyttöä.

Kinuskikissa
10.3.2024 16:12

sinikkakaarina: mantelijauho on kovin erilaista ominaisuuksiltaan vehnäjauhoon nähden. En suoraan tyrmää ajatusta, mutta hieman skeptinen olen.

sinikkakaarina
10.3.2024 12:35

Onnistuuko tuulihatut mantelijauholla? Reseptiä haluaisin, tai miten muunnan esim juusttuulihattureseptin!

Kinuskikissa
11.10.2023 23:18

maarit84: jäin miettimään voiko tässä olla kyse ihan maku/tottumuseroista. Kun joskus on kuullut siitäkin sanottavan, että levykakkupohja maistuu kananmunalle, mutta oma suu ei sitä näin maista, ei ainakaan negatiivisessa mielessä. Mutta toki kannattaa kokeilla vielä, josko jäähdyttelyllä on merkitystä.

maarit84
10.10.2023 13:18

Sama ongelma ollu useamman kerran, mitä Jenni Niva kirjoitti. Viimeksi äsken uunista otetut maistuvat kananmunalle. Uusintaerän kokeilen, kun taikina hieman jäähtyy ennen munien lisäämistä.

Kinuskikissa
23.2.2022 21:22

Mauskis: mahtavaa, iloitsen kanssasi! 😊❤️

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
22.2.2022 06:56

Mauskis: Hienoa että onnistuit!! 🙂
Yksityiskohtaiset tarkat ohjeet ovat Kinuskikissan pääperiaatteita ja se on kyllä monesti ihan kiva juttu! Eipä jää kenelläkään mitään epäilyksen varaan.

Näytä lisää

Kinuskigalleria (3)

Oletko leiponut tällä ohjeella? Kirjaudu sisään lisätäksesi kuva!

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/31464_IMG_20181016_212853_400x400.jpgmanta_leipooLohi-tuulareita
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/24828_IMG_1821_400x400.jpgPäivi SaalastoEka kerta
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21024_11647339_10153453812001663_312751316_n_400x400.jpgGrafityTuulihatut
1

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Tärppilista

Mittayksiköt ja muunnokset

Vuokien muunnostaulukot

Erikokoisten kakkujen riittävyys

Vinkkejä erityisruokavalioihin

Säilyvyysopas

Vinkkejä leivonnaisten pakastamiseen

Kaulittavalla massalla kuorruttaminen

Suosituimmat reseptit

Chocolate Chip Cookies
5668 tähteä

Maailman paras mutakakku
2833 tähteä

Mokkapalat
2571 tähteä

Brookies
1831 tähteä

Britakakku
1531 tähteä

Kinuskiyhteisö

Liity kinuskiksi

Käyttöehdot ja säännöt

Rekisteriseloste

Tietosuojalauseke

Kinuskileipomoiden käyttöohje

Yleistä

Esittely- ja yhteystiedot

Toiveet ja palaute

Palaute vaniljamassasta

Yksityisyysasetukset

Tilaa uutiskirje

Liity listalle

Sosiaalinen media

Verkkokauppa