27.01.2020   22 kommenttia Kategoria: Leivokset,  Yhteistyöreseptit,  Ystävänpäivä
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Sydänystävän rahka-bebet


Kaupallinen yhteistyö Valion kanssa.

Bebe-leivokset sopivat moneen tilanteeseen ja tämä versio on suunniteltu erityisesti ystävänpäivää ajatellen. Klassikon leipominen ei ole vaikeaa, mutta vaatii tekijältään viitseliäisyyttä. Taikinan muotoilu pieniin leivosmuotteihin on käsityötä parhaimmillaan. Täyttämisen jälkeen jokainen leivos saa yksilöllisen sydänkoristelun. Ei taatusti kahta tismalleen samanlaista, mutta yhtä tärkeä ajatus mukana jokaisessa.

Suunnittelin perinteistä kreemitäytettä helpomman ja aavistuksen raikkaamman täytteen, jossa voin tilalla on mansikkarahka. Jos pitää kreemiä liian tuhtina, niin nyt kannattaa antaa bebelle uusi mahdollisuus. Joukkoon lisätään hieman valkosuklaata, joka tekee rakenteesta kiinteämmän.

n. 35 kappaletta

  • Pohja:
  • 200 g Valio voita
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 muna
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta (esim. Viljatuote)
  • Sokerikuorrute:
  • 350 g tomusokeria
  • ½ dl + 1 rkl sitruunamehua
  • pinkkiä/punaista elintarvikeväriä


  • Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Lisää jauhot muutamassa erässä.
  • Voitele metalliset leivosvuoat. Myös esimerkiksi alumiiniset kertakäyttövuoat, silikonivuoat tai voidellut muffinssipellin kolot sopivat pohjien paistamiseen. Tässä on käytetty erikokoisia leivosvuokia sekä tartelettivuokia. Muotoile taikinasta tasaisia palloja ja painele ne vuokien pohjalle ja reunoille. Painele taikina vuokien alakulmiin ja pohjalle ohuelti, jotta muoto säilyy kuppimaisena myös paistamisen jälkeen.
  • Laita vuoat pellille ja paista 175 asteessa 10–12 minuuttia. Pohjien ei tarvitse saada juurikaan väriä.
  • Anna pohjien jäähtyä vuoissaan. Paina vuoan yläreunoja kevyesti sisäänpäin, jolloin pohja irtoaa paikoiltaan. Tarvittaessa auta irtoamista työntämällä cocktailtikun kärki leivospohjan ja vuoan väliin.
  • Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (max 200 W). Yhdistä suklaasula ja mansikkarahka keskenään vatkaimella sekoittaen. Levitä täytettä lusikan avulla pohjan päälle sen verran, että pinnalle mahtuu vielä sokerikuorrute. Nosta leivokset jääkaappiin, kunnes täytteen pinta on jähmettynyt.
  • Yhdistä tomusokeri ja sitruunamehu tasaiseksi seokseksi. Mehun määrä on kuorrutteessa noin-arvio, sillä muutamalla tipallakin on vaikutusta rakenteeseen. Kuorrute on sopivaa, kun se levittyy tasaisesti, mutta ei ole läpikuultavaa. Värjää kuorrute elintarvikevärillä hempeän vaaleanpunaiseksi (jos käytät nestemäistä väriä, saatat joutua lisäämään tomusokeria). Erota pieni määrä (n. ½ dl) kuorrutetta ja värjää se tummanpunaiseksi.
  • Levitä kuorrutetta lusikalla tasaiseksi kerrokseksi täytteen päälle. Tiputa samantien päälle pisara tummaa kuorrutetta. Vedä cocktailtikun kärjellä tipan läpi, jotta se venyy sydämeksi. Tasoita heiluttamalla leivosta. Voit tehdä myös useita pieniä sydämiä. Jos kuorrute alkaa muuttua paksummaksi työskentelyn aikana, voit ohentaa sitä muutamalla tipalla nestettä. Anna leivosten jähmettyä jääkaapissa.

Yhteistyössä Valio

VALIO_logo_RGB53mm_12997_16

Valmistusaika: 3 t

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
18 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat