Nimi smash cake tulee siitä, mitä kakulle tapahtuu, kun se annetaan 1-vuotiaan päivänsankarin eteen. Pienokainen nauttii siitä omalla sotkuisella tavallaan iskemällä kakkuun pienet kätösensä. Tämän reseptin kanssa alkuperäistä ajatusta voi soveltaa, sillä vaikka syntymäpäiväkakku onkin minikokoinen, riittää siitä kuitenkin noin viidelle syöjälle. Siksi on tarkoituksenmukaisempaa sallia muidenkin (mahdollisten vauvavieraiden) maistella lasten omaa herkkua. Kun kakun tarjoilee paloina, kukin voi nauttia siitä ikäänsä sopivalla tavalla. 🙂 Voit toki hyödyntää ainesten yhteydessä olevaa laskuria ja skaalata kakkua vielä pikkiriikkisemmäksi, jolloin vauvan ensimmäinen kakku on aidosti hänen kokoiselleen mitoitettu.

Olennaisinta tässä kakussa ei kuitenkaan ole syöntitapa, vaan sen sisältö. Kakku on tehty 1-vuotiaan ruokavalioon sopivista raaka-aineista, eikä se sisällä lisättyä sokeria, suolaa tai lisäaineita. Muutenkin maut ovat neutraaleja. Siitä huolimatta kakku on miellyttävä maistelukokemus aikuisellekin. Terveellisempi kakku maistuu vaikka välipalana.

Banaania ja mansikkaa hyödynnetään kakussa kahdella tapaa. Ensimmäisessä vaiheessa banaaniviipaleiden ja valutettujen mansikoiden annetaan liota kerman joukossa yön yli, jolloin kerma saa luonnollisen makeuden. Tämän jälkeen kerma valutetaan pois ja vatkataan kuorrutteeksi. Mansikka-banaaniseos puolestaan muussataan täytteeksi. Liotus on jättänyt siihen kermaisen maun ja survos mehustaa kakkupohjaa. Lopputulos on hillityn makea ja raikas.