Viime syksynä tein sokerittoman täytekakun taaperolle eli trendikkäämmin smash caken. Jatkoin nyt samalla ideologialla eli suunnittelin kakkureseptin, jossa ei ole käytetty lisättyä sokeria. Kakku on makeutettu banaanilla ja toki myös marjat antavat makeutta. Kakku on myös vehnätön. Näin se sopii 1-vuotiaan ruokavalioon, mutta maistuu muillekin. Smash cake oli mansikkainen ja väriltään vaaleanpunainen. Isoin ero tuohon reseptiin onkin se, että tässä pääraaka-aine on mustikka, joka määrittää myös kakun värin.

Sokerittoman kermavaahdon valmistuksessa banaani on ykkönen. Kun antaa banaanien liota kerman joukossa yön yli, on makeus tarttunut kermaan. Sen jälkeen kerman voi vaahdottaa. Jos haluat kakkuun vielä paksummat täytteet, voi tehdä banaanikermaa reilummin ja laittaa osan banaani-mustikkaseoksen kanssa kakun väliin.