Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Seittipiirakka (+ video)

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Seittipiirakka (+ video)

11.10.2016

seittipiirakka

seittipiirakka-2

Hämähäkkivaroitus! Halloweenin hittipiirakka yhdistää herkullisesti appelsiinin ja salmiakin maut. Täytteistä muodostettu rengaskuvio rikotaan veitsenkärjellä seittimäiseksi. Aivan kuin hämähäkki olisi kutonut jättimäisen seittinsä piirakan pinnalle.

Halloween-piirakka

Muropohja:
150 g Valio voita
1 dl sokeria
1 muna (tai ½ dl vauvojen hedelmäsosetta, esim. päärynä)
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Salmiakkitäyte:
¾ dl salmiakkimixeriä (Haganol)
3 dl Valio appelsiinitäysmehua
2 rkl tummaa siirappia
2 rkl perunajauhoja

Appelsiinirahkatäyte:
1 dl sokeria
½ dl perunajauhoja
2 prk (400 g) Valio maustettua rahkaa appelsiini
1 prk (3,3 dl) Valio kuohukermaa
(maitoa tarpeen mukaan)


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna/hedelmäsose. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.

seittipiirakka-vaihe seittipiirakka-vaihe-2

Ravista mixeripulloa huolellisesti, jotta väri sekoittuu tasaisesti. Mittaa kattilaan salmiakkimixeri, mehu ja siirappi. Sekoita perunajauhot pieneen määrään lientä ja lisää kattilaan. Kuumenna liedellä, kunnes seos pulpahtaa, mutta älä jatka keittämistä. Anna salmiakkitäytteen jäähtyä rahkatäytteen valmistamisen ajan – ei kuitenkaan sitä kauemmin, jotta se ei jähmety liikaa. Sekoita välillä, jotta pintaan ei muodostu kalvoa ja täyte jäähtyy tasaisesti.

seittipiirakka-vaihe-3

Sekoita rahkatäytteen sokeri ja perunajauhot keskenään. Yhdistä rahka ja kerma sähkövatkaimella sekoittaen. Varo kuitenkaan vaahdottamasta kermaa. Sekoita perunajauhoseos vähän kerrallaan kevyesti ripotellen rahkaseoksen joukkoon. Jos täyte vaikuttaa paksulta, ohenna sitä maidolla. Liian paksu täyte ei leviä vuokaan kaadettaessa. Perunajauhoja ei tarvitse laittaa enempää, vaikka lisäisit puolikin desiä maitoa.

seittipiirakka-vaihe-4

Ennen kuin aloitat kaatelun, sekoita täytteitä lusikalla pohjaa myöten. Täytteet kannattaa laittaa astioihin, joissa on kaatonokka.

Kaada täytteitä vuorotellen vuoan keskelle, rahkatäytettä isompina, salmiakkitäytettä pienempinä annoksina. Jos täyte painuu pohjaan, kaada se lähempää täytteen pintaa. Jos taas täyte jää kellumaan pinnalle, kaada ylempää. Vedä lopuksi veitsenkärjellä rengaskuvioon säteitä vuoan reunasta keskipisteeseen.

seittipiirakka-vaihe-5 seittipiirakka-vaihe-6

Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Vinkki: jos uunisi polttaa piirakat herkästi pinnasta, laita suojaksi uunipelti piirakan päälle muutaman senttimetrin etäisyydelle, kun pinta on saanut sopivasti väriä. Näin piirakka saa kypsyä rauhassa pinnan palamatta. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Yhteistyössä Valio

VALIO_logo_RGB53mm_12997_16

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 12 henkilölle 26

Avainsanat

HalloweenLakritsiSeeprakakku

Ainesosat

Lakritsi/salmiakkiSitruuna/appelsiini/lime

Kategoriat

HalloweenLapsetMakeat piirakatYhteistyöreseptit

Erityisruokavaliot

LiivatteetonMunatonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(12)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (26)

Kinuskikissa23.10.2020 16:13

HeidiAnnika: voi tehdä jo edellisenä päivänä. 🙂

HeidiAnnika23.10.2020 15:07

Voiko tämän kakun tehdä jo edellisenä päivänä? Vai mahtaako kärsiä miten koristelut jne.🤔

Kinuskikissa5.11.2018 18:56

Marika: uskoisin, että onnistuu paksumpanakin. Ehkä paistoaikaa joutuu vähän lisäämään.

Marika Nevala1.11.2018 10:44

Hei! Voisiko piirakan tehdä isommalla annoksella 24 cm irtopohjavuokaan siten että korkeutta saisi lisää? Syöjiä tulee olemaan 11 kpl, suurin osa aikuisia. Pelkään että piirakka loppuu kesken.

Kinuskikissa31.10.2018 23:02

Pikkukokki12: kiva, että kirjoittelit leivontakuulumisia! Tämä piirakka ei ole teknisesti helpoimmasta, mutta tärkeintä, että sait hyvää palautetta mausta. Voihan seitin pursottaa jälkikäteen vaikka lakritsikastikkeesta, jos hämähäkkiteemaa siihen haluaa. Usein nämä ”seeprat” tai ”seitit” ovat kyllä näyttäviä kuvioltaan, vaikka alkuperäinen aihe ei onnistuisikaan yks yhteen. 🙂

Pikkukokki1231.10.2018 17:59

Tämä sopii ulkomuodoltaan ja maultaan Halloweeniin! Salmiakki antaa kivan Halloween tunnelman ja appelsiinin maku raikastaa sitä, ettei tule liian makeaa. Maut ovat kohdallaan, ja äidille ja isälle tämä kelpasi niin hyvin, että ottivat lisää. Huomattiin paiston aikana, että piirakka kannattaa jättää uuniin jälkilämmölle noin kymmeneksi minuutiksi ja sen jälkeen laittaa jääkaappiin noin vuorokaudeksi, että täyte jähmettyy,jäähtyy kunnolla, siten se pysyy kasassa. Täytteestä vielä sen verran, että minulle tuli tätä valkoista täytettä aika paljon ja piirakka meni ihan täyteen ja uunissakin se kohosi, vaikka ei tiputtanut yhtään uunin pohjalle. Seittiä oli yllättävän vaikea tehdä, ei siitä sitten oikein tullut mitään, joten siitä tuli vähän kukanmuotoinen, mutta kyllä siitä silti hieno tuli ja vedin vielä viivatkin, vaikka ei siitä ollenkaan seittimäinen tullut. Kyllä nyt jäi hämähäkki ilman verkkoaan, mutta toisella kerralla sitten. 😉

Kinuskikissa26.10.2017 23:37

anni.maattanen: ohhoh, oliko vuoan reuna sitten tavallista matalampi? Olipa harmi juttu! 🙁 Täytteiden paksuuden osalta en keksi muuta vaihtoehtoa kuin se, että täytteen valmistaminen olisi kestänyt liian pitkään, jolloin esimerkiksi salmiakkitäyte ehtii jähmettyä.

anni.maattanen26.10.2017 21:26

Minulla taisi tämä epäonnistua :/ vaihdoin gluteenittomaan pohjaan, muuta en muuttanut. Molemmat täytteet olivat liian paksuja raitoihin, mutta sain sekoiteltua ne ihan nätiksi. Uunissa täytteet kuitenkin paisuivat ja osa tippui uunin pohjalle. Vuokani oli 27cm eli vähän ohjetta isompikin. Vielä en ole maistanut piirakkaa, toivottavasti maku on hyvä.

Kinuskikissa27.10.2016 23:21

saayran: kiitos palautteesta ja ikävää kuulla, että lopputulos ei ollut odotetunlainen. Täältä käsin on kyllä vaikeaa sanoa, miksi toimiva ohje muuttui sinun kohdallasi ei-toimivaksi. Oliko sinulla tuttu uuni käytössä? 50 minuuttia on kyllä tosi pitkä aika piirakalle, melkein jäin pohtimaan, olisiko uunissa selitys. En suosittele kananmunaa lisäämään, yhdessä perunajauhojen kanssa täytteestä tulisi liian paksua. Pitkäksi venähtänyt paistoaika vaikutti varmasti tuohon halkailemiseenkin. En voi muuta kuin toivottaa parempaa onnea seuraavaan kertaan!

saayran27.10.2016 20:40

Mitähän minä tein muka väärin? Täyte jäi löysäksi vielä 50 MIN paistamisen jälkeenkin!? Noudatin ohjetta tarkalleen, vuoka oli 24cm enkä edes lisännyt ylim. nestettä täytteeseen kuin lirauksen. Pinta tietysti kärähti ja pintakin aukesi raitojen kohdalta oudosti.. 🙁 Harmittaa ihan vietävästi!

Eikö tähän kuuluisi laittaa kananmunaa tms. täytteeseen, että tulisi kiinteämpi?

Kinuskigalleria (5)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Seittipiirakka (+ video)

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Seittipiirakka (+ video)

11.10.2016

seittipiirakka

seittipiirakka-2

Hämähäkkivaroitus! Halloweenin hittipiirakka yhdistää herkullisesti appelsiinin ja salmiakin maut. Täytteistä muodostettu rengaskuvio rikotaan veitsenkärjellä seittimäiseksi. Aivan kuin hämähäkki olisi kutonut jättimäisen seittinsä piirakan pinnalle.

Halloween-piirakka

Muropohja:
150 g Valio voita
1 dl sokeria
1 muna (tai ½ dl vauvojen hedelmäsosetta, esim. päärynä)
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Salmiakkitäyte:
¾ dl salmiakkimixeriä (Haganol)
3 dl Valio appelsiinitäysmehua
2 rkl tummaa siirappia
2 rkl perunajauhoja

Appelsiinirahkatäyte:
1 dl sokeria
½ dl perunajauhoja
2 prk (400 g) Valio maustettua rahkaa appelsiini
1 prk (3,3 dl) Valio kuohukermaa
(maitoa tarpeen mukaan)


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna/hedelmäsose. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.

seittipiirakka-vaihe seittipiirakka-vaihe-2

Ravista mixeripulloa huolellisesti, jotta väri sekoittuu tasaisesti. Mittaa kattilaan salmiakkimixeri, mehu ja siirappi. Sekoita perunajauhot pieneen määrään lientä ja lisää kattilaan. Kuumenna liedellä, kunnes seos pulpahtaa, mutta älä jatka keittämistä. Anna salmiakkitäytteen jäähtyä rahkatäytteen valmistamisen ajan – ei kuitenkaan sitä kauemmin, jotta se ei jähmety liikaa. Sekoita välillä, jotta pintaan ei muodostu kalvoa ja täyte jäähtyy tasaisesti.

seittipiirakka-vaihe-3

Sekoita rahkatäytteen sokeri ja perunajauhot keskenään. Yhdistä rahka ja kerma sähkövatkaimella sekoittaen. Varo kuitenkaan vaahdottamasta kermaa. Sekoita perunajauhoseos vähän kerrallaan kevyesti ripotellen rahkaseoksen joukkoon. Jos täyte vaikuttaa paksulta, ohenna sitä maidolla. Liian paksu täyte ei leviä vuokaan kaadettaessa. Perunajauhoja ei tarvitse laittaa enempää, vaikka lisäisit puolikin desiä maitoa.

seittipiirakka-vaihe-4

Ennen kuin aloitat kaatelun, sekoita täytteitä lusikalla pohjaa myöten. Täytteet kannattaa laittaa astioihin, joissa on kaatonokka.

Kaada täytteitä vuorotellen vuoan keskelle, rahkatäytettä isompina, salmiakkitäytettä pienempinä annoksina. Jos täyte painuu pohjaan, kaada se lähempää täytteen pintaa. Jos taas täyte jää kellumaan pinnalle, kaada ylempää. Vedä lopuksi veitsenkärjellä rengaskuvioon säteitä vuoan reunasta keskipisteeseen.

seittipiirakka-vaihe-5 seittipiirakka-vaihe-6

Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Vinkki: jos uunisi polttaa piirakat herkästi pinnasta, laita suojaksi uunipelti piirakan päälle muutaman senttimetrin etäisyydelle, kun pinta on saanut sopivasti väriä. Näin piirakka saa kypsyä rauhassa pinnan palamatta. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Yhteistyössä Valio

VALIO_logo_RGB53mm_12997_16

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 12 henkilölle 26

Avainsanat

HalloweenLakritsiSeeprakakku

Ainesosat

Lakritsi/salmiakkiSitruuna/appelsiini/lime

Kategoriat

HalloweenLapsetMakeat piirakatYhteistyöreseptit

Erityisruokavaliot

LiivatteetonMunatonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(12)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (26)

Kinuskikissa23.10.2020 16:13

HeidiAnnika: voi tehdä jo edellisenä päivänä. 🙂

HeidiAnnika23.10.2020 15:07

Voiko tämän kakun tehdä jo edellisenä päivänä? Vai mahtaako kärsiä miten koristelut jne.🤔

Kinuskikissa5.11.2018 18:56

Marika: uskoisin, että onnistuu paksumpanakin. Ehkä paistoaikaa joutuu vähän lisäämään.

Marika Nevala1.11.2018 10:44

Hei! Voisiko piirakan tehdä isommalla annoksella 24 cm irtopohjavuokaan siten että korkeutta saisi lisää? Syöjiä tulee olemaan 11 kpl, suurin osa aikuisia. Pelkään että piirakka loppuu kesken.

Kinuskikissa31.10.2018 23:02

Pikkukokki12: kiva, että kirjoittelit leivontakuulumisia! Tämä piirakka ei ole teknisesti helpoimmasta, mutta tärkeintä, että sait hyvää palautetta mausta. Voihan seitin pursottaa jälkikäteen vaikka lakritsikastikkeesta, jos hämähäkkiteemaa siihen haluaa. Usein nämä ”seeprat” tai ”seitit” ovat kyllä näyttäviä kuvioltaan, vaikka alkuperäinen aihe ei onnistuisikaan yks yhteen. 🙂

Pikkukokki1231.10.2018 17:59

Tämä sopii ulkomuodoltaan ja maultaan Halloweeniin! Salmiakki antaa kivan Halloween tunnelman ja appelsiinin maku raikastaa sitä, ettei tule liian makeaa. Maut ovat kohdallaan, ja äidille ja isälle tämä kelpasi niin hyvin, että ottivat lisää. Huomattiin paiston aikana, että piirakka kannattaa jättää uuniin jälkilämmölle noin kymmeneksi minuutiksi ja sen jälkeen laittaa jääkaappiin noin vuorokaudeksi, että täyte jähmettyy,jäähtyy kunnolla, siten se pysyy kasassa. Täytteestä vielä sen verran, että minulle tuli tätä valkoista täytettä aika paljon ja piirakka meni ihan täyteen ja uunissakin se kohosi, vaikka ei tiputtanut yhtään uunin pohjalle. Seittiä oli yllättävän vaikea tehdä, ei siitä sitten oikein tullut mitään, joten siitä tuli vähän kukanmuotoinen, mutta kyllä siitä silti hieno tuli ja vedin vielä viivatkin, vaikka ei siitä ollenkaan seittimäinen tullut. Kyllä nyt jäi hämähäkki ilman verkkoaan, mutta toisella kerralla sitten. 😉

Kinuskikissa26.10.2017 23:37

anni.maattanen: ohhoh, oliko vuoan reuna sitten tavallista matalampi? Olipa harmi juttu! 🙁 Täytteiden paksuuden osalta en keksi muuta vaihtoehtoa kuin se, että täytteen valmistaminen olisi kestänyt liian pitkään, jolloin esimerkiksi salmiakkitäyte ehtii jähmettyä.

anni.maattanen26.10.2017 21:26

Minulla taisi tämä epäonnistua :/ vaihdoin gluteenittomaan pohjaan, muuta en muuttanut. Molemmat täytteet olivat liian paksuja raitoihin, mutta sain sekoiteltua ne ihan nätiksi. Uunissa täytteet kuitenkin paisuivat ja osa tippui uunin pohjalle. Vuokani oli 27cm eli vähän ohjetta isompikin. Vielä en ole maistanut piirakkaa, toivottavasti maku on hyvä.

Kinuskikissa27.10.2016 23:21

saayran: kiitos palautteesta ja ikävää kuulla, että lopputulos ei ollut odotetunlainen. Täältä käsin on kyllä vaikeaa sanoa, miksi toimiva ohje muuttui sinun kohdallasi ei-toimivaksi. Oliko sinulla tuttu uuni käytössä? 50 minuuttia on kyllä tosi pitkä aika piirakalle, melkein jäin pohtimaan, olisiko uunissa selitys. En suosittele kananmunaa lisäämään, yhdessä perunajauhojen kanssa täytteestä tulisi liian paksua. Pitkäksi venähtänyt paistoaika vaikutti varmasti tuohon halkailemiseenkin. En voi muuta kuin toivottaa parempaa onnea seuraavaan kertaan!

saayran27.10.2016 20:40

Mitähän minä tein muka väärin? Täyte jäi löysäksi vielä 50 MIN paistamisen jälkeenkin!? Noudatin ohjetta tarkalleen, vuoka oli 24cm enkä edes lisännyt ylim. nestettä täytteeseen kuin lirauksen. Pinta tietysti kärähti ja pintakin aukesi raitojen kohdalta oudosti.. 🙁 Harmittaa ihan vietävästi!

Eikö tähän kuuluisi laittaa kananmunaa tms. täytteeseen, että tulisi kiinteämpi?

Kinuskigalleria (5)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa