Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Värihyrrä

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Värihyrrä

1.3.2017

Jos kakun kuorruttaminen kokonaisella sokerimassalevyllä aiheuttaa haastetta tai kaipaat värikkäämpää vaihtoehtoa, niin kakun saa piiloon myös suomutekniikalla. Siinä limittäin asetellut ympyrät muodostuvat näyttäväksi pinnaksi, eikä muuta koristelua tarvita. Valmiita sokerimassasettejä löytyy isommista ruokakaupoista ja valikoimaa voi täydentää Toivepuodin tarjonnalla. Kannattaa kaulia levyt ohuiksi, sillä ympyrät tulevat osittain toistensa päälle, mikäli lisää muodostuvan kuorrutteen paksuutta.

Vinkki: Kakun sivureunoille tulevaa kuorrutetta kannattaa varata reilu 125 g/väri. Käytä kuorrutteena esimerkiksi Kinuskikissan vaniljamassaa tai muuta sokerimassaa.

Mariannekakku

Pohja:
4 munan tumma sokerikakkupohja

Kostutus:
1 ¾ dl maitoa
1 ½ tl vaniljasokeria

Täyte:
1 ps (220 g) suklaa- tai toffeetäytteisiä Marianne-karkkeja (tai valmista karkkirouhetta)
3 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
2 rkl (ruoko)sokeria

Kuorrutus:
500-600 g erivärisiä kuorrutemassoja
sokerikuorrutetta (tuubissa)


Valmista kakkupohja erillisen ohjeen mukaan 24-senttisessä kakkuvuoassa. Kumoa ja jäähdytä.

Yhdistä kostukkeen maito ja vaniljasokeri. Rouhi karkit tehosekoittimella. Vaahdota vispikerma. Lisää tuorejuusto, sokeri ja Marianne-murska.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita ensimmäinen pohjalevy kakkulautaselle ja kostuta vaniljamaidolla. Levitä päälle puolet täytteestä. Nosta päälle seuraava pohja, kostuta ja levitä loput täytteestä. Säästä pieni määrä täytettä kakun pinnalle. Laita kanneksi viimeinen pohja ja kostuta. Tasoita kakun pinta lopulla täytteellä.

Kauli jokainen kuorrutemassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Jos käytät vaniljamassaa, tomusokeria ei tarvita. Ota ympyrämuotilla kuvioita. Voit halutessasi käyttää erikokoisia muotteja siten, että keskiosa muodostuu pienemmistä ympyröistä.

Asettele ympyrät kakun päälle limittäin. Käytä liimana sokerikuorrutetta.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 14 henkilölle 7

Avainsanat

SateenkaariSuklaakakku

Ainesosat

MinttuSuklaa

Kategoriat

LapsetTäytekakut

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(2)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (7)

Kinuskikissa31.3.2017 12:55

tikesa: jaa-a, ihan vastaavaa koristelua ei varmaan ilman massoja pysty tekemään. 🙂 Jos värikäs kuviointi kiinnostaa, niin tässä muutamia ideoita, joissa myös sateenkaaren värikirjo:

http://www.kinuskikissa.fi/sateenkaarikakku (nonparellikoristelu)

http://www.kinuskikissa.fi/valkosuklainen-sateenkaarikakku (värikkäät täytteet muodostavat kuvion)

http://www.kinuskikissa.fi/sateenkaarikukka (värikkäistä karkeistakin saa näyttäviä pintoja)

http://www.kinuskikissa.fi/suklaamuffinssit-sateenkaaripursotuksella-g-l (tällä pursotuksella voisi koristella myös kakun)

http://www.kinuskikissa.fi/varikkaat-munkit (tästäkin koristelun voisi soveltaa isommassa mittakaavassa kakkuun?)

tikesa29.3.2017 12:51

Hei, tämä vaikuttaa helpolle tehdä, ja varmaan hyvää. Mutta millä tämän voisi kuorruttaa ja koristella, jos ei halua käyttää sokerikuorrutetta? Kiitos vinkeistä jo etukäteen. 🙂

Kinuskiemo25.3.2017 14:01

m1ssx: Hieno homma. Hyvä, että löytyi onnistunut mieluisa sovellus. 🙂

m1ssx25.3.2017 12:09

Tein tämän kakun ilman sokerikuorrutetta, noi sokerikuorrutteet on äklöjä, tulee mieleen sokeroitu muovailuvaha. Itse kakku oli taivaallisen ihanan makuinen. Kuorrutin suklaamoussella 🙂

Kinuskikissa10.3.2017 12:20

Kiitos Aamuriemu ja soja! 🙂

Aamuriemu10.3.2017 02:46

Miten kiva ja iloinen kakku! Hauska idea ja täytekin kuulostaa herkulliselta!

soja3.3.2017 18:13

onpas kivan värikäs ja tuo täyte on varmasti ihanaa, menee kokeiluun =)

Kinuskigalleria (1)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Värihyrrä

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Värihyrrä

1.3.2017

Jos kakun kuorruttaminen kokonaisella sokerimassalevyllä aiheuttaa haastetta tai kaipaat värikkäämpää vaihtoehtoa, niin kakun saa piiloon myös suomutekniikalla. Siinä limittäin asetellut ympyrät muodostuvat näyttäväksi pinnaksi, eikä muuta koristelua tarvita. Valmiita sokerimassasettejä löytyy isommista ruokakaupoista ja valikoimaa voi täydentää Toivepuodin tarjonnalla. Kannattaa kaulia levyt ohuiksi, sillä ympyrät tulevat osittain toistensa päälle, mikäli lisää muodostuvan kuorrutteen paksuutta.

Vinkki: Kakun sivureunoille tulevaa kuorrutetta kannattaa varata reilu 125 g/väri. Käytä kuorrutteena esimerkiksi Kinuskikissan vaniljamassaa tai muuta sokerimassaa.

Mariannekakku

Pohja:
4 munan tumma sokerikakkupohja

Kostutus:
1 ¾ dl maitoa
1 ½ tl vaniljasokeria

Täyte:
1 ps (220 g) suklaa- tai toffeetäytteisiä Marianne-karkkeja (tai valmista karkkirouhetta)
3 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
2 rkl (ruoko)sokeria

Kuorrutus:
500-600 g erivärisiä kuorrutemassoja
sokerikuorrutetta (tuubissa)


Valmista kakkupohja erillisen ohjeen mukaan 24-senttisessä kakkuvuoassa. Kumoa ja jäähdytä.

Yhdistä kostukkeen maito ja vaniljasokeri. Rouhi karkit tehosekoittimella. Vaahdota vispikerma. Lisää tuorejuusto, sokeri ja Marianne-murska.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita ensimmäinen pohjalevy kakkulautaselle ja kostuta vaniljamaidolla. Levitä päälle puolet täytteestä. Nosta päälle seuraava pohja, kostuta ja levitä loput täytteestä. Säästä pieni määrä täytettä kakun pinnalle. Laita kanneksi viimeinen pohja ja kostuta. Tasoita kakun pinta lopulla täytteellä.

Kauli jokainen kuorrutemassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Jos käytät vaniljamassaa, tomusokeria ei tarvita. Ota ympyrämuotilla kuvioita. Voit halutessasi käyttää erikokoisia muotteja siten, että keskiosa muodostuu pienemmistä ympyröistä.

Asettele ympyrät kakun päälle limittäin. Käytä liimana sokerikuorrutetta.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 14 henkilölle 7

Avainsanat

SateenkaariSuklaakakku

Ainesosat

MinttuSuklaa

Kategoriat

LapsetTäytekakut

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(2)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (7)

Kinuskikissa31.3.2017 12:55

tikesa: jaa-a, ihan vastaavaa koristelua ei varmaan ilman massoja pysty tekemään. 🙂 Jos värikäs kuviointi kiinnostaa, niin tässä muutamia ideoita, joissa myös sateenkaaren värikirjo:

http://www.kinuskikissa.fi/sateenkaarikakku (nonparellikoristelu)

http://www.kinuskikissa.fi/valkosuklainen-sateenkaarikakku (värikkäät täytteet muodostavat kuvion)

http://www.kinuskikissa.fi/sateenkaarikukka (värikkäistä karkeistakin saa näyttäviä pintoja)

http://www.kinuskikissa.fi/suklaamuffinssit-sateenkaaripursotuksella-g-l (tällä pursotuksella voisi koristella myös kakun)

http://www.kinuskikissa.fi/varikkaat-munkit (tästäkin koristelun voisi soveltaa isommassa mittakaavassa kakkuun?)

tikesa29.3.2017 12:51

Hei, tämä vaikuttaa helpolle tehdä, ja varmaan hyvää. Mutta millä tämän voisi kuorruttaa ja koristella, jos ei halua käyttää sokerikuorrutetta? Kiitos vinkeistä jo etukäteen. 🙂

Kinuskiemo25.3.2017 14:01

m1ssx: Hieno homma. Hyvä, että löytyi onnistunut mieluisa sovellus. 🙂

m1ssx25.3.2017 12:09

Tein tämän kakun ilman sokerikuorrutetta, noi sokerikuorrutteet on äklöjä, tulee mieleen sokeroitu muovailuvaha. Itse kakku oli taivaallisen ihanan makuinen. Kuorrutin suklaamoussella 🙂

Kinuskikissa10.3.2017 12:20

Kiitos Aamuriemu ja soja! 🙂

Aamuriemu10.3.2017 02:46

Miten kiva ja iloinen kakku! Hauska idea ja täytekin kuulostaa herkulliselta!

soja3.3.2017 18:13

onpas kivan värikäs ja tuo täyte on varmasti ihanaa, menee kokeiluun =)

Kinuskigalleria (1)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa