Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Valkosuklainen sateenkaarikakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Valkosuklainen sateenkaarikakku

10.6.2014

rainbow_cake

rainbow_cake-2

rainbow_cake-3

rainbow_cake-4

rainbow_cake-5

Yhdistetään annos auringonpaistetta ja kipollinen kesäsadetta. Sekoitetaan ja kaadetaan vuokaan. 🙂

Sateenkaaren lumo ei haihdu tyttäreni silmissä, vaan saan vuodesta toiseen ideoida kakkuja tällä teemalla hänen juhliinsa. Aihe on kyllä itsellenikin hyvin mieluinen! Tämän kakun toteutus oli jatkoajatus uuden kirjan seeprakakusta. Siinä vuorottelevat tummasta ja valkoisesta suklaasta tehdyt täyteraidat. Nyt käytin vain valkosuklaata, jota värjäsin eri sävyihin.

Valkosuklaa-vaniljakakku

Pohja:
200 g dominokeksejä
50 g voita tai margariinia

Täyte:
8 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
500 g Vanilla vaniljakastiketta (huom: ei vaahdotettavaa versiota!)
280 g valkosuklaata
1 ¼ dl vettä
elintarvikevärejä (pastavärien sävyinä pink, golden yellow, ice blue ja purple)

Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa halutessasi vuoan sisäreuna reunakalvolla, leivinpaperilla tai sivele reunoille öljyä irrottamisen helpottamiseksi.

Murskaa dominot tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

rainbow-cake-vaihe-2

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää vaniljakastike.

marjaspiraali-vaihe-3

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita suklaasula täytevaahtoon.

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata siihen liivatteet. Lisää täytteeseen. Jaa täyte neljään eri kulhoon yhtä suuriin osiin.

rainbow-cake-vaihe-3

Värjää jokainen täyteannos haluamasi sävyiseksi nuolijalla sekoittaen. Tässä käytetyt värit ovat keltainen, vaaleanpunainen, turkoosi ja violetti.

rainbow-cake-vaihe-4 rainbow-cake-vaihe-5

Kaada vuoan keskelle vuorotellen jokaista täytettä. Jatka näin, kunnes kaikki täyte on käytetty. Loppua kohden annosta voi pienentää, niin saat myös keskiosaan tiheän rengaskuvion. Huomaa, että voit säädellä kuviota myös sillä, miten korkealta täytteen kaadat. Jos täyte meinaa jäädä pintaan, kannattaa kaataa korkeammalta, jolloin se uppoa myös alaosaan.

rainbow-cake-vaihe-6 rainbow-cake-vaihe-7
rainbow-cake-vaihe-8 rainbow-cake-vaihe-9

Laita kakku jääkaappiin hyytymään kolmeksi tunniksi. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

rainbow-cake-vaihe-10 rainbow-cake-vaihe-11

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 12 henkilölle 220

Avainsanat

KesäkakkuSateenkaariSeeprakakkuSuklaakakkuValkosuklaa

Ainesosat

Suklaa

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutKesä

Erityisruokavaliot

MunatonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(26)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (220)

Kinuskikissa24.5.2020 10:30

nordeli: jos sinulla on instagram käytettävissä, kannattaa mennä Kinuskikissan profiiliin ja etsiä kohokohdista (ympyrän malliset kuvakkeet) video nimeltä Vinkkejä. Siellä olen käsitellyt suklaan ja kermavaahdon yhdistämistä. Mutta näin nopeana vastauksena voisin todeta, että suklaasula täytyy käyttää lämpimänä mahdollisimman pian sulamisen jälkeen ja se tulee sekoittaa täytevaahtoon koko ajan rauhallisesti vatkaten. Muuten suklaa jähmettyy kylmän vaahdon joukossa ennen kuin ehtii kunnolla sekoittua muihin aineksiin.

nordeli23.5.2020 21:24

Hei, tein ekan kerran tätä reseptiä joskus 3 vuotta sitten maku oli hyvä mutta ei ulkonäkö. Nyt tein tätä ja ei onnistunut kumpikaan. Jostain syystä kun laitoin valkosuklaan vaahdon ja vaniljan sekaan se niinkuin kiteytyi tai kovettuu tms. Suklaa oli alle käden lämpöistä niin onko se se ongelma? Vai mistä syystä näin kävi?

Kinuskikissa25.2.2020 10:37

Kukkei: kakkusi sävyt ovat kauniin pastellisia ja ihanan nimenkin sille annoit! Kiitos kuvasta ja kommentista! 🌈☁️

Kukkei21.2.2020 21:31

Vatkasin kermaa ehkä liikaa vaahdoksi asti, kun kenties olisi pitänyt jättää löysemmäksi🤔, mutta siitäpä tuli ihana sateenkaaripilvikakku 😄 Kiitoksia hyvistä vinkeistä kommenteissa ja maukkaasta ohjeesta!

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/35597_20200221_212849_220x220.png
Kinuskikissa17.2.2020 22:52

Anna: seeprat ovat hyvin herkkiä muutoksille. Ennen kaikkea on tärkeää, että täytteet ovat yhtä paksuja ja painavia rakenteeltaan. Vaikka siis täyte hyytyisikin ilman valkosuklaata, en voi taata, että muutosten jälkeen kuvio onnistuisi samalla tavalla. Jokainen seepra täytyy testata erikseen. Kuoriraaste ei varmasti muuta tilannetta, mutta mehulla voi olla jo merkitystä. Liivatteen lisääminen täytyy tehdä pienissä erissä. Täyte kokkaroituu, jos esimerkiksi kaataa kerralla koko nesteen täytteeseen ja aikailee sekoituksen kanssa.

Anna Ronja Margareta Elenius15.2.2020 22:53

Mulla tuli suklaan ja liivatteen lisäämisen jälkeen vaahdosta pelkkää munakokkelin näköistä vetistä mönjää, joten teko keskeytyi siihen 😓 Voiko tämä johtua siitä, että suklaa ja liivate olivat liian kuumia taikinaan lisätessä?
Sovelsin myös hieman reseptiä ja lisäsin 3 limen mehut ja hieman kuorta joukkoon.
En sitten tiedä menikö jo siinä vikaan.
Voiko tuota kakkua tehdä ilman valkosuklaata jos lisää vaan enempi liivatetta sekaan tai vaihtaa vaniljakastikkeen vaniljatuorejuustoon?

Kinuskikissa9.9.2019 17:40

Jenni: varmasti ihan prikulleen samat määrät ja samat värit? Etkä lisännyt mitään aromeja tai vastaavaa? Vaikeaa kyllä osata sanoa, missä vika.

Jenni7.9.2019 20:03

Rehvakkaasti lähdin tekemään tätä uudelleen tyttären pyynnöstä. Väriaineen lisäämisen jälkeen täyte juoksettui. Täsmälleen samat aineet kuin viimeksi. Mikä mahtoi mennä vikaan?

Kinuskikissa31.5.2019 09:18

Jenni: kiitos galleriakuvasta – aivan huikea kakku! Täydellinen onnistuminen! Upeaa, että yhden epäonnisen seepran jälkeen tuli näin hieno lopputulos. Veden lisääminen oli oikea veto, eikä sellaiset määrät onneksi vaikuta hyytymiseen.

Jenni Hynninen25.5.2019 21:51

Useampi vuosi takaperin kokeilin salmiakkiseeprakakkua ja siitä tuli kiisselikökkäreitä keksien päällä, tosin mielettömän hyvää sellaista. Tänään uskaltauduin kokeilemaan uudelleen sateenkaarikakkua huomisiin kesäjuhliin viemiseksi. Lisäsin useamman ruokalusikallisen vettä ennen värjäämistä koska täyte muistutti jälleen kiisseliä. Kakku näyttää upealta, tosin vuuasta irrotus jää huomiselle. Toivotaan ettei veden lisääminen ollut virhe.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/33547_IMG_20190525_210029_220x220.jpg

Kinuskigalleria (10)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Valkosuklainen sateenkaarikakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Valkosuklainen sateenkaarikakku

10.6.2014

rainbow_cake

rainbow_cake-2

rainbow_cake-3

rainbow_cake-4

rainbow_cake-5

Yhdistetään annos auringonpaistetta ja kipollinen kesäsadetta. Sekoitetaan ja kaadetaan vuokaan. 🙂

Sateenkaaren lumo ei haihdu tyttäreni silmissä, vaan saan vuodesta toiseen ideoida kakkuja tällä teemalla hänen juhliinsa. Aihe on kyllä itsellenikin hyvin mieluinen! Tämän kakun toteutus oli jatkoajatus uuden kirjan seeprakakusta. Siinä vuorottelevat tummasta ja valkoisesta suklaasta tehdyt täyteraidat. Nyt käytin vain valkosuklaata, jota värjäsin eri sävyihin.

Valkosuklaa-vaniljakakku

Pohja:
200 g dominokeksejä
50 g voita tai margariinia

Täyte:
8 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
500 g Vanilla vaniljakastiketta (huom: ei vaahdotettavaa versiota!)
280 g valkosuklaata
1 ¼ dl vettä
elintarvikevärejä (pastavärien sävyinä pink, golden yellow, ice blue ja purple)

Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa halutessasi vuoan sisäreuna reunakalvolla, leivinpaperilla tai sivele reunoille öljyä irrottamisen helpottamiseksi.

Murskaa dominot tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

rainbow-cake-vaihe-2

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää vaniljakastike.

marjaspiraali-vaihe-3

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita suklaasula täytevaahtoon.

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata siihen liivatteet. Lisää täytteeseen. Jaa täyte neljään eri kulhoon yhtä suuriin osiin.

rainbow-cake-vaihe-3

Värjää jokainen täyteannos haluamasi sävyiseksi nuolijalla sekoittaen. Tässä käytetyt värit ovat keltainen, vaaleanpunainen, turkoosi ja violetti.

rainbow-cake-vaihe-4 rainbow-cake-vaihe-5

Kaada vuoan keskelle vuorotellen jokaista täytettä. Jatka näin, kunnes kaikki täyte on käytetty. Loppua kohden annosta voi pienentää, niin saat myös keskiosaan tiheän rengaskuvion. Huomaa, että voit säädellä kuviota myös sillä, miten korkealta täytteen kaadat. Jos täyte meinaa jäädä pintaan, kannattaa kaataa korkeammalta, jolloin se uppoa myös alaosaan.

rainbow-cake-vaihe-6 rainbow-cake-vaihe-7
rainbow-cake-vaihe-8 rainbow-cake-vaihe-9

Laita kakku jääkaappiin hyytymään kolmeksi tunniksi. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

rainbow-cake-vaihe-10 rainbow-cake-vaihe-11

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 12 henkilölle 220

Avainsanat

KesäkakkuSateenkaariSeeprakakkuSuklaakakkuValkosuklaa

Ainesosat

Suklaa

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutKesä

Erityisruokavaliot

MunatonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(26)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (220)

Kinuskikissa24.5.2020 10:30

nordeli: jos sinulla on instagram käytettävissä, kannattaa mennä Kinuskikissan profiiliin ja etsiä kohokohdista (ympyrän malliset kuvakkeet) video nimeltä Vinkkejä. Siellä olen käsitellyt suklaan ja kermavaahdon yhdistämistä. Mutta näin nopeana vastauksena voisin todeta, että suklaasula täytyy käyttää lämpimänä mahdollisimman pian sulamisen jälkeen ja se tulee sekoittaa täytevaahtoon koko ajan rauhallisesti vatkaten. Muuten suklaa jähmettyy kylmän vaahdon joukossa ennen kuin ehtii kunnolla sekoittua muihin aineksiin.

nordeli23.5.2020 21:24

Hei, tein ekan kerran tätä reseptiä joskus 3 vuotta sitten maku oli hyvä mutta ei ulkonäkö. Nyt tein tätä ja ei onnistunut kumpikaan. Jostain syystä kun laitoin valkosuklaan vaahdon ja vaniljan sekaan se niinkuin kiteytyi tai kovettuu tms. Suklaa oli alle käden lämpöistä niin onko se se ongelma? Vai mistä syystä näin kävi?

Kinuskikissa25.2.2020 10:37

Kukkei: kakkusi sävyt ovat kauniin pastellisia ja ihanan nimenkin sille annoit! Kiitos kuvasta ja kommentista! 🌈☁️

Kukkei21.2.2020 21:31

Vatkasin kermaa ehkä liikaa vaahdoksi asti, kun kenties olisi pitänyt jättää löysemmäksi🤔, mutta siitäpä tuli ihana sateenkaaripilvikakku 😄 Kiitoksia hyvistä vinkeistä kommenteissa ja maukkaasta ohjeesta!

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/35597_20200221_212849_220x220.png
Kinuskikissa17.2.2020 22:52

Anna: seeprat ovat hyvin herkkiä muutoksille. Ennen kaikkea on tärkeää, että täytteet ovat yhtä paksuja ja painavia rakenteeltaan. Vaikka siis täyte hyytyisikin ilman valkosuklaata, en voi taata, että muutosten jälkeen kuvio onnistuisi samalla tavalla. Jokainen seepra täytyy testata erikseen. Kuoriraaste ei varmasti muuta tilannetta, mutta mehulla voi olla jo merkitystä. Liivatteen lisääminen täytyy tehdä pienissä erissä. Täyte kokkaroituu, jos esimerkiksi kaataa kerralla koko nesteen täytteeseen ja aikailee sekoituksen kanssa.

Anna Ronja Margareta Elenius15.2.2020 22:53

Mulla tuli suklaan ja liivatteen lisäämisen jälkeen vaahdosta pelkkää munakokkelin näköistä vetistä mönjää, joten teko keskeytyi siihen 😓 Voiko tämä johtua siitä, että suklaa ja liivate olivat liian kuumia taikinaan lisätessä?
Sovelsin myös hieman reseptiä ja lisäsin 3 limen mehut ja hieman kuorta joukkoon.
En sitten tiedä menikö jo siinä vikaan.
Voiko tuota kakkua tehdä ilman valkosuklaata jos lisää vaan enempi liivatetta sekaan tai vaihtaa vaniljakastikkeen vaniljatuorejuustoon?

Kinuskikissa9.9.2019 17:40

Jenni: varmasti ihan prikulleen samat määrät ja samat värit? Etkä lisännyt mitään aromeja tai vastaavaa? Vaikeaa kyllä osata sanoa, missä vika.

Jenni7.9.2019 20:03

Rehvakkaasti lähdin tekemään tätä uudelleen tyttären pyynnöstä. Väriaineen lisäämisen jälkeen täyte juoksettui. Täsmälleen samat aineet kuin viimeksi. Mikä mahtoi mennä vikaan?

Kinuskikissa31.5.2019 09:18

Jenni: kiitos galleriakuvasta – aivan huikea kakku! Täydellinen onnistuminen! Upeaa, että yhden epäonnisen seepran jälkeen tuli näin hieno lopputulos. Veden lisääminen oli oikea veto, eikä sellaiset määrät onneksi vaikuta hyytymiseen.

Jenni Hynninen25.5.2019 21:51

Useampi vuosi takaperin kokeilin salmiakkiseeprakakkua ja siitä tuli kiisselikökkäreitä keksien päällä, tosin mielettömän hyvää sellaista. Tänään uskaltauduin kokeilemaan uudelleen sateenkaarikakkua huomisiin kesäjuhliin viemiseksi. Lisäsin useamman ruokalusikallisen vettä ennen värjäämistä koska täyte muistutti jälleen kiisseliä. Kakku näyttää upealta, tosin vuuasta irrotus jää huomiselle. Toivotaan ettei veden lisääminen ollut virhe.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/33547_IMG_20190525_210029_220x220.jpg

Kinuskigalleria (10)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa