Hempeän sävyisellä vadelmakreemillä kuorrutettu rippikakku on koristeltu värikkäillä vaniljamassakuvioilla. Kirjavat värit sopivat iloiseen, kesäiseen juhlaan! Kakun sisältä löytyy nuorison suosikkitäytteitä: Oreota ja Daimia. Makukokonaisuutta voi halutessaan raikastaa tuoreilla marjoilla.

Daim-Oreo-täytekakku rippijuhliin

Pohja:
tumma levykakkupohja

Kostutus:
1 ½ dl maitoa

Täyte:
½ annos vaniljaista Oreo-täytettä
½ annos vaniljaista Daim-täytettä


Kuorrute:

125 g huoneenlämpöistä voita
4 dl vadelman makuista makutomusokeria (tai tavallista tomusokeria)
1 rkl vettä
pinkkiä pastaväriä

Koristelu:
Oreo-keksejä
eri värisiä vaniljamassoja (vaaleanturkoosi, hempeän vaaleanpunainen, lumivalkoinen, auringonkeltainen ja ruohonvihreä)
sokerikuorrutetta
ristikoriste


Valmista levykakkupohja erillisen ohjeen mukaan. Tee täytteet puolikkaina annoksina.

Kokoa kakku suoraan tarjoilulautaselle tai käytä ”kakkumuottina” pientä kakkuvuokaa tai korkeaa kattilaa (halkaisija 16 cm, tilavuus ainakin 1,5 litraa). Kakun voi koota myös kulhoon, jos haluaa muodoltaan pyöreän kakun. Vuoraa kattila/kulho tuorekelmulla.

Leikkaa kakkupohjasta viisi kattilaan sopivaa ympyrää (halkaisija 16 cm). Ympyröiden mittaamisessa voi käyttää apuna nurinpäin käännettyä lautasta tai pientä kulhoa. Osa ympyröistä voi muodostua useammasta palasta, jolloin saat levypohjan käytettyä kokonaan.

Laita kattilan pohjalle ehjä pohjaympyrä ja kostuta maidolla. Levitä päälle puolet Oreo-täytteestä. Laita seuraavaksi pohjakerros, kostuta ja levitä puolet Daim-täytteestä. Jatka näin, kunnes kakussa on neljä täyteväliä ja viisi pohjakerrosta. Kostuta myös päällimmäinen pohjalevy maidolla. Kakun ylimmät kerrokset saavat nousta kattilan reunan yli. Suojaa tuorekelmulla ja nosta kakku jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi tai yön yli. Kumoa kakku tarjoilulautaselle. Vedä kelmun reunoista alaspäin, jotta saat kakun irtoamaan kattilasta. Poista kelmu.

Valmista sokerikreemi. Notkista voi sähkövatkaimella. Sekoita makutomusokeri joukkoon vähitellen rauhallisesti vatkaten. Lisää lopuksi vesi. Värjää hennon vaaleanpunaiseksi pinkillä pastavärillä. Levitä kreemi kakun pinnalle. Kreemiä voi tarvittaessa pehmittää mikrossa miedoimmalla lämmöllä (tai kuumassa vesihauteessa), jolloin levittäminen helpottuu.

Murskaa Oreo-keksejä pakastuspussin sisällä kaulimella nuijien. Painele keksimurskaa kakun reunoille heti kuorruttamisen jälkeen, jolloin ne tarttuvat parhaiten kiinni. Kurkkaa painelutekniikasta videopätkä nonparellikakun kohdalta. Nosta kakku jääkaappiin, jotta pinta jähmettyy.

Tee koristeet kaulimalla vaniljamassaa levyksi ja leikkaamalla siitä suikaleita. Taivuta suikaleista kukkien terälehtiä, perhosten siipiä, spiraaleja jne. Osan kuvioista voi tehdä rullaamalla massaa leivinpaperin päällä ohueksi nauhaksi. Anna kuvioiden kuivua useita tunteja, mieluiten yön yli. Valmista ristikoriste erillisen ohjeen mukaan.

Kiinnitä koristeet kakkuun sokerikuorrutteen avulla. Viimeistele rippikakku työntämällä keskelle ristikoriste.