Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Vaniljainen Daim-täyte

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Vaniljainen Daim-täyte

23.5.2017

Daim-murska antaa karamellimaisen maun vaniljaiselle täytevaahdolle. Yhdistä makea täyte esimerkiksi raikkaisiin tuoreisiin marjoihin tai marjasoseella maustettuun täytevaahtoon. Resepti on mitoitettu täytekakun kahteen väliin. Täyte on reilu, joten siitä riittää isompaankin (halkaisija 26 cm) kakkuun.

Vinkki: Daim-murska pehmenee nopeasti täytteen joukossa. Siksi täyte onkin parhaimmillaan mahdollisimman pian valmistamisen jälkeen.

Ainekset:
5 dl kuohukermaa
1 ½ prk (750 g) Valio Vanilla paksua vaniljakastiketta
1 ½ dl vaniljakreemijauhetta
3 isoa (à 56 g) Daim-patukkaa


Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljakastike ja kreemijauhe. Lisää kreemijauhetta tarpeen mukaan, jotta täyte on sopivan paksua levitettäväksi. Täyte jähmettyy jonkin verran lisää jääkaapissa. Leikkaa Daim-patukat veitsellä rouheeksi. Sekoita täytevaahdon joukkoon.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - - 28

Ainesosat

DaimVanilja

Kategoriat

Täytteet

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteetonMunaton

Tykkäsitkö?

(16)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (28)

mari-johanna5.7.2020 07:11

Ilona: Nyt lienee niin, että jos sinulla tänään jo juhlapäivä niin olet pohtinut kysymykseesi vastauksen omin päin. Pahoittelut siis, ettei vastaus ehdi ehkä ajoissa,mutta….
Kyllä voit!
Kun on kyse täytekakusta, niin se kanattaa tehdä aina edellisenä päivä jääkaappiin vetäytymään ja juhlapäivänä sitten vaan koristelu. Toki Kinuskikissa juuri tämän täytteen kohdalla mainitsee, että Dajm:n takia täyte kannattaa tehdä vasta juuri ennen H-hetkeä,mutta silti komppaan sinua ja sanon että täytekakku on aina täytekakku ja hyvään täytekakkuun kuuluu ajan kanssa tekeminen.
Mukavaa juhlapäivää teille! Otahan kakusta kuva mikäli ehdit!

Ilona V4.7.2020 12:59

Voinko laittaa jo tänään kakun väliin, kun rippijuhlat huomenna ja kakun laittaisin maustumaan tänään?

Kinuskikissa8.5.2020 14:35

Niina: kyllä, tuossa johdannossa lukeekin, että on mitoitettu kahteen väliin, joten yhteen väliin puolikas. 😉

Niina Lehtonen7.5.2020 15:22

Moikka. Voiko täytteen puolittaa jos haluaa laittaa vain yhteen väliin? Riittääkö se silloin? 😊

Kinuskiemo10.12.2019 16:36

Talvicci: Daim on tässä tuomassa herkullista suklaista purutuntumaa vaniljaiseen täytteeseen. Tässä hyvä suositus, jos haluat selkeästi suklaisuutta:

https://www.kinuskikissa.fi/helppo-ja-hyva-suklaatayte/

Kinuskikissa10.12.2019 12:47

Talvicci: vaniljakreemijauheen määrä riippuu kreemijauheen merkistä ja varmasti sekin vaikuttaa, miten jämäkäksi kerman vaahdottaa. Reseptit on aina testattuja ja perustuvat omaan kokemukseeni toimivuudesta. Leivonnassa esiintyy kuitenkin tilannekohtaisuutta ja toisinaan tarkkojen määrien antaminen on haastavaa. Toki monissa tapauksissa se onnistuu, mutta paljon on myös tilanteita, joissa soveltamisvastuuta jää leipojalle. Rouheen määrää voin arvioida vielä uudelleen, kun leivon seuraavan kerran. Tuskin Daimia voi koskaan liikaa olla. 😉

Talvicci9.12.2019 18:06

Siis tarkoitin että suklaata enemmän jotta olisi maistunut joltakin 😔

Kreemijauhetta laitoin reippaasti enemmän kuin mitä ohjeessa mutta ei liene sekään riittävä.
Ehottaisinkin suoriltaan lisäämään suoraan jo ohjeeseen enemmän 👍🏻

Kinuskiemo1.11.2019 18:09

Talvicci: Rouheinen Daim on tässä mukana antamassa kivaa suklaista purutuntumaa, EI jämäköittämässä täytettä! Täytteen jähmetys tapahtuu vaniljakreemijauheella. Ohjeessa lukee: ” Lisää kreemijauhetta tarpeen mukaan, jotta täyte on sopivan paksua levitettäväksi.” Eli se, mitä sinulla ”täyte olisi kaivannut enemmän” ja ”mikä pitää täytteen kasassa”, on juurikin vaniljakreemijauhe. 🙂

Talvicci1.11.2019 16:03

Kokeilin tätä suklaakakun väliin ja oma kokemus on että täyte olisi kaivannut enemmän suklaata sekä jotain mikä pitää täytteen kasassa. Isompi määrä sulaa suklaata täytteen seassa olisi hyydyttänyt täytettä.
Kakkua leikatessa täytteet pursusi ulos rumasti.

Kinuskikissa18.10.2019 15:43

MariaJ: hieno kakku tuli! 🙂

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Vaniljainen Daim-täyte

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Vaniljainen Daim-täyte

23.5.2017

Daim-murska antaa karamellimaisen maun vaniljaiselle täytevaahdolle. Yhdistä makea täyte esimerkiksi raikkaisiin tuoreisiin marjoihin tai marjasoseella maustettuun täytevaahtoon. Resepti on mitoitettu täytekakun kahteen väliin. Täyte on reilu, joten siitä riittää isompaankin (halkaisija 26 cm) kakkuun.

Vinkki: Daim-murska pehmenee nopeasti täytteen joukossa. Siksi täyte onkin parhaimmillaan mahdollisimman pian valmistamisen jälkeen.

Ainekset:
5 dl kuohukermaa
1 ½ prk (750 g) Valio Vanilla paksua vaniljakastiketta
1 ½ dl vaniljakreemijauhetta
3 isoa (à 56 g) Daim-patukkaa


Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljakastike ja kreemijauhe. Lisää kreemijauhetta tarpeen mukaan, jotta täyte on sopivan paksua levitettäväksi. Täyte jähmettyy jonkin verran lisää jääkaapissa. Leikkaa Daim-patukat veitsellä rouheeksi. Sekoita täytevaahdon joukkoon.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - - 28

Ainesosat

DaimVanilja

Kategoriat

Täytteet

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteetonMunaton

Tykkäsitkö?

(16)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (28)

mari-johanna5.7.2020 07:11

Ilona: Nyt lienee niin, että jos sinulla tänään jo juhlapäivä niin olet pohtinut kysymykseesi vastauksen omin päin. Pahoittelut siis, ettei vastaus ehdi ehkä ajoissa,mutta….
Kyllä voit!
Kun on kyse täytekakusta, niin se kanattaa tehdä aina edellisenä päivä jääkaappiin vetäytymään ja juhlapäivänä sitten vaan koristelu. Toki Kinuskikissa juuri tämän täytteen kohdalla mainitsee, että Dajm:n takia täyte kannattaa tehdä vasta juuri ennen H-hetkeä,mutta silti komppaan sinua ja sanon että täytekakku on aina täytekakku ja hyvään täytekakkuun kuuluu ajan kanssa tekeminen.
Mukavaa juhlapäivää teille! Otahan kakusta kuva mikäli ehdit!

Ilona V4.7.2020 12:59

Voinko laittaa jo tänään kakun väliin, kun rippijuhlat huomenna ja kakun laittaisin maustumaan tänään?

Kinuskikissa8.5.2020 14:35

Niina: kyllä, tuossa johdannossa lukeekin, että on mitoitettu kahteen väliin, joten yhteen väliin puolikas. 😉

Niina Lehtonen7.5.2020 15:22

Moikka. Voiko täytteen puolittaa jos haluaa laittaa vain yhteen väliin? Riittääkö se silloin? 😊

Kinuskiemo10.12.2019 16:36

Talvicci: Daim on tässä tuomassa herkullista suklaista purutuntumaa vaniljaiseen täytteeseen. Tässä hyvä suositus, jos haluat selkeästi suklaisuutta:

https://www.kinuskikissa.fi/helppo-ja-hyva-suklaatayte/

Kinuskikissa10.12.2019 12:47

Talvicci: vaniljakreemijauheen määrä riippuu kreemijauheen merkistä ja varmasti sekin vaikuttaa, miten jämäkäksi kerman vaahdottaa. Reseptit on aina testattuja ja perustuvat omaan kokemukseeni toimivuudesta. Leivonnassa esiintyy kuitenkin tilannekohtaisuutta ja toisinaan tarkkojen määrien antaminen on haastavaa. Toki monissa tapauksissa se onnistuu, mutta paljon on myös tilanteita, joissa soveltamisvastuuta jää leipojalle. Rouheen määrää voin arvioida vielä uudelleen, kun leivon seuraavan kerran. Tuskin Daimia voi koskaan liikaa olla. 😉

Talvicci9.12.2019 18:06

Siis tarkoitin että suklaata enemmän jotta olisi maistunut joltakin 😔

Kreemijauhetta laitoin reippaasti enemmän kuin mitä ohjeessa mutta ei liene sekään riittävä.
Ehottaisinkin suoriltaan lisäämään suoraan jo ohjeeseen enemmän 👍🏻

Kinuskiemo1.11.2019 18:09

Talvicci: Rouheinen Daim on tässä mukana antamassa kivaa suklaista purutuntumaa, EI jämäköittämässä täytettä! Täytteen jähmetys tapahtuu vaniljakreemijauheella. Ohjeessa lukee: ” Lisää kreemijauhetta tarpeen mukaan, jotta täyte on sopivan paksua levitettäväksi.” Eli se, mitä sinulla ”täyte olisi kaivannut enemmän” ja ”mikä pitää täytteen kasassa”, on juurikin vaniljakreemijauhe. 🙂

Talvicci1.11.2019 16:03

Kokeilin tätä suklaakakun väliin ja oma kokemus on että täyte olisi kaivannut enemmän suklaata sekä jotain mikä pitää täytteen kasassa. Isompi määrä sulaa suklaata täytteen seassa olisi hyydyttänyt täytettä.
Kakkua leikatessa täytteet pursusi ulos rumasti.

Kinuskikissa18.10.2019 15:43

MariaJ: hieno kakku tuli! 🙂

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa