Porkkanasämpylät on tuttu suosikki, joka on uunituoreena pullan veroinen, mehevä herkku. Uutta muotoa voi hakea leipomalla sämpylät kolmioiksi. Pyörittelyn sijaan iso taikinakiekko leikataan osiin ennen paistamista, jolloin palojen erottelu onnistuu murtamalla.

Minusta porkkanasämpylöissä pitää olla porkkanaa reilusti, muuten ne eivät ole nimensä veroisia. Määrän sijaan voit pelata raasteen karkeudella: jos haluat porkkanan hukkuvan sämpylätaikinan joukkoon, raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Helpommalla pääset, jos jätät raasteen karkeaksi. Silloinkin raaste toki pehmenee uunissa, mutta näkyy selkeämmin valmiin sämpylän rakenteessa.

Valmiit sämpyläjauhoseokset ovat käytännöllisiä, kun haluat taikinaan helpolla monipuolisuutta. Tässä Myllyn Parhaan seoksessa on vehnäjauhojen rinnalla mm. vehnärouhetta ja ruisjauhoja.