28.03.2019   2 kommenttia Kategoria: Kevät,  Leivokset,  Pääsiäinen,  Vappu
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Pastelli-bebet


Viime naistenpäivän yhteydessä kannustin Instagramissa ystäväporukoita järjestämään yhteisiä leivontailtamia. Moni ottikin kopin ajatuksesta! On mukavaa kokoontua tekemään jotain yhdessä. Järjestely ei käy kenellekään ylivoimaiseksi, kun jokainen osallistuu ideoimalla yhden leivonnaisen ja tuomalla siihen tarvittavat raaka-aineet. Näin jokainen voi toimia opettajana ja oppilaana. Ensin tehdään, sitten nautiskellaan aikaansaannoksista. Nämä bebet syntyivät tällaisen leivontapäivän aikana. Yksin tehdessä en kenties olisi innostunut sekoittelemaan näin monia eri kuorrutteita, mutta kun jokainen laittoi lusikkansa soppaan, niin saimme aikaiseksi melkoisen väripaletin! Myös kirpparilta ostetut leivosvuoat pääsivät käyttöön. Erikokoisista ja -muotoisista pikkuvuoista syntyi hauska lajitelma. Kreemi on maustettu keväisesti sitruunalla, mutta halutessaan kuoriraasteen voi jättää pois.

35 kappaletta

Pohja:
200 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
1 muna
4 ½ dl vehnäjauhoja

Kreemitäyte:
3 ½ rkl sokeria
3 ½ tl perunajauhoja
1 ¾ dl kuohukermaa
2 keltuaista
1 luomusitruunan kuoriraaste
175 g voita
2 tl vaniljasokeria

Kuorrute:
5 dl tomusokeria
n. 3 ½ rkl vettä
pastavärejä
nonparelleja tai koristerakeita


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Lisää jauhot muutamassa erässä. Voitele metalliset leivosvuoat. Myös alumiiniset kertakäyttövuoat, silikonivuoat tai voidellut muffinssipellin kolot sopivat pohjien paistamiseen.

Muotoile taikinasta tasaisia palloja ja painele ne vuokien pohjalle ja reunoille. Painele taikina vuokien alakulmiin ja pohjalle ohuelti, jotta muoto säilyy kuppimaisena myös paistamisen jälkeen.

Laita vuoat pellille ja paista 175 asteessa 10–12 minuuttia. Pohjien ei tarvitse saada juurikaan väriä.

Anna pohjien jäähtyä vuoissaan. Paina vuoan yläreunoja kevyesti sisäänpäin, jolloin pohja irtoaa paikoiltaan. Tarvittaessa auta irtoamista työntämällä leivospohjan ja vuoan väliin cocktailtikun kärjen.

Sekoita kattilassa sokeri ja perunajauhot. Lisää kuohukerma ja keltuaiset. Kuumenna vispilällä koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Ota heti liedeltä, kun seos alkaa muuttua paksummaksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi. Lisää voivaahtoon kuoriraaste, vaniljasokeri ja jäähtynyt kiisseli. Levitä lusikan avulla pohjan päälle kreemitäytettä sen verran, että pinnalle mahtuu vielä sokerikuorrute. Nosta leivokset jääkaappiin, kunnes kreemin pinta on jähmettynyt.

Yhdistä tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi. Veden määrä on kuorrutteessa noin-arvio, sillä muutamalla tipallakin on iso vaikutus rakenteeseen. Kuorrute on sopivaa, kun se levittyy tasaisesti, mutta ei ole läpikuultavaa. Jaa kuorrute osiin ja värjää eri pastellisävyiksi (jos käytät nestemäistä väriä, saatat joutua lisäämään tomusokeria). Levitä kuorrutetta lusikalla tasaiseksi kerrokseksi täytteen päälle. Anna pinnan kuivahtaa sen aikaa, kun kuorrutat seuraavaa leivosta. Ripottele sitten päälle nonparellit. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
24 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan kaupan loka-arvonta

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat