Toukokuun projektinani on ollut valmistella lakkiaisiin, valmistujaisiin, rippijuhliin ja muihin ”once in a lifetime” -kekkereihin kakkuresepti. Tällaisia kakkuja ei varmasti moni sunnuntaikaffeille jaksa väkertää, mutta ainutkertaisiin juhliin panostus on erilaista. Näyttävä pitsi syntyy ensikertalaiseltakin. Langoitettu kukka vaatii ennen kaikkea pikkutarkkuutta ja näppäriä otteita ja sen valmistus kannattaakin aloittaa hyvissä ajoin. Koristeet-kategoriasta löydät toki paljon muitakin vaihtoehtoja kukkakoristeluun.

Ylioppilasjuhlien mustavalkoista teemaa ajatellen kakut on tarkoitettu nostettavaksi tarjolle rinnakkain, mutta ”yksikköinä” ne sopivat mihin tahansa juhlaan. Kaksi kakkua on toisinaan käytännöllinen ratkaisu erityisruokavalioiden kannalta tai yksinkertaisesti siksi, että halutaan eri makuisia kakkuja. Jos yo-kakkuja on vain yksi, voisi mustaan kuorrutteeseen yhdistää valkoisen pitsin tai valkoiseen mustan.

Kakun täytteeksi valitsin valkosuklaan, joka yhdessä vadelmien ja sitruunatahnan kanssa muodostaa raikkaan ja minusta ihastuttavan makuyhdistelmän. Mikäli valkosuklaata ei voi laktoosittomuuden vuoksi käyttää, on laktoositon maitosuklaa hyvä vaihtoehto.