09.10.2019   9 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Omenainen nekkukakku


Meillä juhlittiin vähän aikaa sitten odotettua perhetapahtumaa, kun pieni siperiankissanpentu Nekku muutti taloon. Nekun saapumisen kunniaksi kahviteltiin ja kakuteltiin. Käytin kakkuun omenan makuista täytettä, jonka soveltamista olette toivoneet hyydykekakuksi. Omenan rinnalle sopii ihanasti toffeemakeisen maku. Kiille maistuu siis nekulta ja koristelussakin vielä nekkuillaan! Kun kissalla on näin makea nimi, saa kakku olla sen veroinen. 🙂

Vinkki: Valmista nekut erillisen ohjeen mukaan jo ainakin päivää ennen tarjoilua. Säilytä ne pystyasennossa jääkaapissa. Nekut sulavat kiilteen päällä nopeasti, joten aseta ne paikoilleen vasta juuri ennen tarjoilua.

  • Pohja:
  • 200 g kandisokerikeksejä (Bastogne)
  • 75 g voita
  • Kanelinen omenasose:
  • 375 g omenakuutioita (noin 5-6 omenasta)
  • ¾ dl sokeria
  • 2 rkl vettä
  • 2 tl kanelia
  • Muut täyteainekset:
  • 6 liivatelehteä
  • 4 dl vispikermaa
  • 200 g vaniljarahkaa
  • ¾ dl sokeria
  • kanelinen omenasose (edellä)
  • ½ dl vettä
  • Nekkukiille:
  • 3 liivatelehteä
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 ½ dl tummaa siirappia
  • Pinnalle:
  • 1 dl vipikermaa
  • 1 tl sokeria
  • nekkuja


  • Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja lisää joukkoon keksimurska. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reuna kalvolla saadaksesi kakun irtoamaan siistimmin. Painele keksiseos vuoan pohjalle.
  • Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa kuutioiksi. Laita kaikki omenasoseen ainekset kattilaan. Keitä välillä sekoitellen, kunnes omenakuutiot ovat pehmenneet. Soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja pidä mielellään jääkaapissa vielä hetki ennen täytteen valmistamista.
  • Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljarahka, sokeri ja omenasose. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatevesi täytevaahtoon.
  • Kaada täyte vuokaan. Anna kakun hyytyä jääkaapissa pari tuntia ennen kiillettä.
  • Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan kerma ja siirappi. Kuumenna niin, että seos kiehahtaa (ei tarvitse keittää sen kauempaa). Sulata joukkoon liivatteet. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi välillä sekoitellen. Kaada nekkukastike täytteen päälle ja hyydytä kylmässä pari tuntia.
  • Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota korkeita ruusukkeita kakun päälle siten, että väliin jää tilaa nekuille. Irrota nekut käärepapereista ja aseta kakun päälle juuri ennen tarjoilua.

Valmistusaika: 5 t

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
4 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan kaupan loka-arvonta

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat