Näin kesäaikaan – ei klassisen mansikkakakun voittanutta. Makeita kesäpäiviä toivottaa Kinuskikissa! 🙂
18.6.2012
siivilä
pussinsulkija
siivilä
pussinsulkija
POHJA. Valmista mehevä suklaakakkupohja erillisen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan.
TÄYTE. Mittaa kulhoon kuohukerma ja vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi.
Lisää joukkoon toffeevanukas ja vaniljakreemijauhetta sen verran, että täyte on sopivan jämäkkää.
Leikkaa mansikat siivuiksi.
KOKOA kakku. Aseta ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta ja levitä päälle puolet mansikkasiivuista ja puolet täytteestä.
Kostuta ja täytä toinen väli samalla tavalla. Nosta päälle kolmas pohja ja kostuta.
KUORRUTUS ja PURSOTUKSET. Mittaa kulhoon vispikerma ja sokeri. Vatkaa vaahdoksi ja siivilöi joukkoon vaahdotuksen aikana vaniljakreemijauhe.
Levitä kermavaahtoa kakun reunoille (kts. ohje kermavaahdon levittäminen raapalla). Voit käyttää levittämiseen raapan ohella myös esimerkiksi levitys- tai palettiveistä
Laita loput kermavaahdosta pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota päällisen reunat kermalla (kts. pursotusmallistosta kohta ”kiehkurat eri suuntiin”)
KORISTELU. Leikkaa karambolat ohuiksi siivuiksi. Aseta kakun päälle kokonaisia mansikoita, karambolansiivuja ja sitruunamelissan lehtiä.
Paina myös reunoille karambolansiivuja.
Ripottele pursotuksen päälle mokkahippu-nonparellia.
pellavapaita: ananas toimii loistavasti reunakoristeena ja vetää makunsa puolesta kyllä pidemmän korren! Ja nuo pursotukset on niin ihanan runsaat, näyttävät ja herkulliset! ❤️
Tämäkin nyt tehty ja maisteltu 🙂 Karambolaa ei ollut kaupoissa, kuulema on niin vähän menekkiä, / pilaantuu herkästi, ettei tukkukaan sitä pidä saatavilla kovin usein.
Laitoin tuoreesta ananaksesta mahdollisimman ohuita siivun puolikkaita kakun reunoilla. Ehkä ne olivat sopivia korvaamaan karambolaa 🙂
Kakkupohja onnistui hyvin, skaalasin 0.9 -kertoimelle 20 cm vuokaan. Sain kolmeen osaan kivasti.
Mansikkakakut ehkä nyt riittävät meille, kun on useita tehty 🙂
Kiitos ihan superpaljon neuvoista! Eiköhän nyt saada hyvä kakku synttärijuhliin leivottua. 😋
niina: molemmat valitsemasi kakut ihania ja sopivalla tavalla perinteisiä. Kakkukuva ei vaikuta makuun, joten sen puolesta kumpi tahansa sopii. Jos tykkäät kinuskin häivähdyksestä, niin valitse tämä resepti. Kidius-vanukkaan tilalle laittaisin kinuskikreemin. Silloin ei vaniljakreemijauhetta luultavasti tarvita – tulee jämäkkä vaahto, joka pysyy kakun välissä.
Mansikkasurvos on hyvä vaihtoehto tähän aikaan vuodesta, kun tuoreita suomalaisia mansikoita ei ole saatavilla. Survoksen ja kostukkeen suhteen osalta kannattaa katsoa malli perinteisen mansikkakakun ohjeesta.
Ja heti perään toinen kysymys – toimisiko tässä täytteenä tuoreiden mansikoiden sijasta mansikkasurvos (pakastettu)?
Hei! Olen tekemässä synttäreille kakkua mihin tulee syötävä kakkukuva, ja pohdin kovasti tämän ja perinteisen mansikkakakun väliltä että kumman tekisin. Kakun päälle ei siis voi enää laittaa mansikoita koristeeksi. Onko teillä ajatuksia tai suosituksia, kummassa kakkukuva toimisi paremmin myös maku huomioiden? 😊
Kiitos maris!
kakkukani: makuja on monia, ja varmasti voi laittaa oreo-täytteenkin lisäksi. Itse kuitenkin näkisin, että tässä kakussa täytteineen on jo sen verran paljon erilaisia makuja, että olisikohan kuitenkin parempi laittaa tuota samaa täytettä molempiin väleihin. Tämä siis minun näkemykseni. 🙂
Hei, rippijuhliin olen tekemässä kakkua tuolla mehevällä suklaakakkupohjalla. Kaksi täyteväliä tulisi, kumpaankin tuoreita mansikoita pohjalle ja toiseen väliin tämä täyte, mutta voisiko toiseen väliin laittaa jotain muuta täytettä? Olisiko se oreo-täyte huono valinta tämän toffeetäytteen kanssa? Muita ideoita? 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5668 tähteä
Maailman paras mutakakku
2833 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1831 tähteä
Britakakku
1535 tähteä
Kinuskikissa: Kiitän 🤩