Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kanelinen pähkinäsuklaakakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Kanelinen pähkinäsuklaakakku

25.11.2009

pahkina_kanelikakku1

pahkina_kaneli2

pahkina_kanelikakku3

pahkina_kanelikakku4

Tänä vuonna Kinuskiperheessä jouluiseen kahvipöytään kannetaan kakku, jonka täytteissä yhdistyvät kaneli, pähkinät ja ihanainen pähkinäsuklaalevite. Pohjan Digestive-keksien tilalla voi toki käyttää piparkakkujakin, jos kokee niiden täydentävän kakun jouluisuutta. Tässä kuitenkin oma mielipiteeni: mielestäni piparkakuissa on niin voimakas maku, että kakun täytteiden hienot aromit eivät pääse piparipohjan kanssa oikeuksiinsa. Ohjeessa Digestive-keksimuruihin on sekoitettu kanelia. Näin pohja yhdistyy kivasti päällimmäiseen täytekerrokseen.

Herkullisia kakutteluhetkiä kaikille!

Pohja:
180 g Digestive-keksejä
1 tl kanelia
75 g voita tai margariinia

Valkuais-kermavaahto:
2 valkuaista
6 dl kuohukermaa

Pähkinäsuklaatäyte:

3 liivatelehteä
½ valkuais-kermavaahdosta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl Nutella-pähkinäsuklaalevitettä
2 rkl vettä

Kaneli-pähkinätäyte:

3 liivatelehteä
½ valkuais-kermavaahdosta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (120 g) Kidius-vaniljavanukasta
2 rkl sokeria
¼ tl kanelia
½ dl hasselpähkinärouhetta
2 rkl vettä

Koristelu:
Brunbergin tummaa suklaata
kermaa
hasselpähkinöitä
TAI
hasselpähkinärouhetta / kokonaisia pähkinöitä


Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit kaulimella tai tehosekoittimella. Sekoita muruihin kaneli. Yhdistä voisulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle. Tarkemmat ohjeet kuvineen löydät keksipohjaohjeesta.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma ja yhdistä valkuaisvaahtoon. Jaa vaahto kahteen kulhoon.

Laita pähkinäsuklaatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita toiseen vaahtopuolikkaaseen maustamaton tuorejuusto ja pähkinäsuklaalevite. Kiehauta vesitilkka ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa, kunnes pinta on hieman hyytynyt (n. 30 min).

Laita kaneli-pähkinätäytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita jäljellä olevaan vaahtopuolikkaaseen maustamaton tuorejuusto, vaniljavanukas, sokeri, kaneli ja hasselpähkinärouhe. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan pähkinäsuklaatäytteen päälle. Tasoita pinta. Voit heiluttaa vuokaa lopuksi hieman – näin levitysjäljet tasoittuvat. Anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.

Sulata koristeita varten suklaa ja pursota orjanlaakerin lehtiä leivinpaperille. Käytä pursotuksessa 1-2 mm kokoista tyllaa. Siirrä jääkaappiin jähmettymään.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele pursottamalla ohutta suklaanauhaa (tylla 1 mm) renkaiksi kakun pinnalle. Pursota kermavaahdolla ruusukkeita kakun päälle. Laita kolme hasselpähkinää kunkin ruusukkeen keskelle ”marjoiksi”. Upota orjanlaakerin lehdet tyvestään ruusukkeeseen.

pahkina_kanelikakku_1

pahkina_kanelikakku_2

pahkina_kanelikakku_3

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- Helppo 12 henkilölle 103

Avainsanat

JoulukakkuSuklaakakku

Ainesosat

Pähkinä/manteli/nougatSuklaa

Kategoriat

JouluJuusto- ja hyydykekakutSyksy

Tykkäsitkö?

(5)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (103)

Kinuskiemo13.9.2016 19:15

tlaakso82: Valkuaisvaahto tuo kakkuun kuohkeutta ja massaa. Ei voi kokonaan jättää pois, muuten kakusta tulee matalampi kuin ohjeessa eikä liivatteen määräkään välttämättä täsmää. Voi korvata vaikka kevytvispillä.

Meiran sivuilla liivatelehtien painosta kerrotaan: Pussi 20 g (10 kpl). Eli 2 g/ kpl
Dr Oetkerin liivatelehdet: 17 g/10 liivatelehteä. Yhden lehden painoksi tulee 1,7 g

Liivatelehtiasiaa löytyy mm. täältä:
http://www.kinuskikissa.fi/liivatteen-kaytto/
http://www.kinuskikissa.fi/myytinmurtaja-testaa-onko-liivatelehdilla-eroa/

tlaakso8213.9.2016 15:49

Onko tuo valkuaisvaahto ihan välttämätön? Miten se vaikuttaa rakenteeseen, jos jättää sen pois ja käyttää vain kermavaahtoa? Mikä on liivatteen määrä grammoina? Liivatelehtiä on isompia kuin perus ruokakaupoista saatavat.

Corida25.11.2013 20:49

Tein tätä kakkua reilumman annoksen (vuoka oli jättisuuri, taisi olla halkaisijaltaan 30cm) , mutta kakku meni silti nopeasti. Iso kiitos Kinuskikissa nöistä mahtavista ohjeista!♥ 🙂

Kinuskiemo11.2.2013 21:50

EMDI:
Annan sinulle linkin sivulle, jossa on tietoja ja Kinuskikissan kokemuksia Vegegelistä:
http://www.kinuskikissa.fi/liivatteen-kasviperainen-korvaaja-vegegel/

Seuraavassa linkissä aukeaa Suklaakakku-sivu. Agar-asiaa ja kokemuksia löytyy johdannosta:
http://www.kinuskikissa.fi/suklaakakku-maidoton-munaton-gluteeniton-vegaani?hakusivu=true

Harmillista, että sinulla liivatteet eivät nyt toimineet. Jotain häikkää siinä sattui, mutta valitettavasti on vaikea arvailla syytä. Oma ajatukseni kuitenkin on, että liivatteilla Kanelinen pähkinäsuklaakakku onnistuu varmimmin.
Toivottavasti toimiva konsti löytyy. 🙂

emdi11.2.2013 20:46

Tämä kyllä maistui mainiolta, mutta itseltäni lässähti eikä hyytynyt riittävästi kun yritin tehdä ensimmäistä kertaa gelatiinilla. Nyt olisi vielä toinen pulma nimittäin se että olisi kiva tehdä tätä vege-versiona. Miten hyydyttäminen onnistuu agar agarin avulla ja kuinka paljon sitä tarvitaan molempiin täytteisiin? Mulle voi vääntää rautalangasta, että menee paremmin perille 😀 Kiitos jo etukäteen!

ti-ti-uu28.12.2012 13:05

Mulla on kyllä ollut käytössä 26 senttinen vuoka, ja ihan hyvän näkönen siitä on tullut silläkin, ilman mitään aineiden lisäilyä? 😀

soja20.9.2012 21:16

tuo on kyllä totta, että kun on riittävän korkea, tulee juhlan tuntua! ja etenkin kun on tälläinen useampi kerroksinen niin onhan se vähän valju jos kerrokset on kovin ohkasia….

Miona1020.9.2012 18:31

Kiitoksia neuvosta! Itsekin tykkään, että kakulla on korkeutta ja ihmettelinkin miksi Kinuskikissan juustokakku ohjeista tuli aina niin lättäniä kakkuja kunnes keksin tarkistaa vuokani halkaisijan mitan. Pitää tosiaan sitten ostaa tuollainen 24cm vuoka (tällä hetkellä 26cm), mutta tähän hätään lisään noita aineksia sen 1/4 verran. Tuleepahan oikein iso kakku 😀

Spiraali20.9.2012 13:12

Olen vähitellen saavuttanut valaistumisen juustokakkujen leipomisessa Kinuskikissan opeilla tietty. Kun salat alkoi selvitä, marssin kaupan vuokahyllylle. 24 cm vuoka entisen isomman lisäksi oli minulle hyvä oivallus, kun ohjeet on kuitenkin pääasiassa 24 sentille tehtyjä. Ei tarvii arvailla, miten suurennan annoksia. En yhtään tykkää ohuista juustokakuista enkä kananmunan jakamisesta osiin sun muuta sämpläämistä jakolaskun kanssa. Satsaus on ollut hintansa väärti minulle. Muhkeat täytteet, niin kakku ottaa pääroolin pöydässä.

 

soja19.9.2012 21:34

itse olen tehnyt 27cm vuokaan, eikä musta ole olleet liian lättänöitä? tai lisäät  vähän reilusti kaikkea vaan….?

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Kanelinen pähkinäsuklaakakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Kanelinen pähkinäsuklaakakku

25.11.2009

pahkina_kanelikakku1

pahkina_kaneli2

pahkina_kanelikakku3

pahkina_kanelikakku4

Tänä vuonna Kinuskiperheessä jouluiseen kahvipöytään kannetaan kakku, jonka täytteissä yhdistyvät kaneli, pähkinät ja ihanainen pähkinäsuklaalevite. Pohjan Digestive-keksien tilalla voi toki käyttää piparkakkujakin, jos kokee niiden täydentävän kakun jouluisuutta. Tässä kuitenkin oma mielipiteeni: mielestäni piparkakuissa on niin voimakas maku, että kakun täytteiden hienot aromit eivät pääse piparipohjan kanssa oikeuksiinsa. Ohjeessa Digestive-keksimuruihin on sekoitettu kanelia. Näin pohja yhdistyy kivasti päällimmäiseen täytekerrokseen.

Herkullisia kakutteluhetkiä kaikille!

Pohja:
180 g Digestive-keksejä
1 tl kanelia
75 g voita tai margariinia

Valkuais-kermavaahto:
2 valkuaista
6 dl kuohukermaa

Pähkinäsuklaatäyte:

3 liivatelehteä
½ valkuais-kermavaahdosta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl Nutella-pähkinäsuklaalevitettä
2 rkl vettä

Kaneli-pähkinätäyte:

3 liivatelehteä
½ valkuais-kermavaahdosta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (120 g) Kidius-vaniljavanukasta
2 rkl sokeria
¼ tl kanelia
½ dl hasselpähkinärouhetta
2 rkl vettä

Koristelu:
Brunbergin tummaa suklaata
kermaa
hasselpähkinöitä
TAI
hasselpähkinärouhetta / kokonaisia pähkinöitä


Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit kaulimella tai tehosekoittimella. Sekoita muruihin kaneli. Yhdistä voisulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle. Tarkemmat ohjeet kuvineen löydät keksipohjaohjeesta.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma ja yhdistä valkuaisvaahtoon. Jaa vaahto kahteen kulhoon.

Laita pähkinäsuklaatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita toiseen vaahtopuolikkaaseen maustamaton tuorejuusto ja pähkinäsuklaalevite. Kiehauta vesitilkka ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa, kunnes pinta on hieman hyytynyt (n. 30 min).

Laita kaneli-pähkinätäytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita jäljellä olevaan vaahtopuolikkaaseen maustamaton tuorejuusto, vaniljavanukas, sokeri, kaneli ja hasselpähkinärouhe. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan pähkinäsuklaatäytteen päälle. Tasoita pinta. Voit heiluttaa vuokaa lopuksi hieman – näin levitysjäljet tasoittuvat. Anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.

Sulata koristeita varten suklaa ja pursota orjanlaakerin lehtiä leivinpaperille. Käytä pursotuksessa 1-2 mm kokoista tyllaa. Siirrä jääkaappiin jähmettymään.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele pursottamalla ohutta suklaanauhaa (tylla 1 mm) renkaiksi kakun pinnalle. Pursota kermavaahdolla ruusukkeita kakun päälle. Laita kolme hasselpähkinää kunkin ruusukkeen keskelle ”marjoiksi”. Upota orjanlaakerin lehdet tyvestään ruusukkeeseen.

pahkina_kanelikakku_1

pahkina_kanelikakku_2

pahkina_kanelikakku_3

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- Helppo 12 henkilölle 103

Avainsanat

JoulukakkuSuklaakakku

Ainesosat

Pähkinä/manteli/nougatSuklaa

Kategoriat

JouluJuusto- ja hyydykekakutSyksy

Tykkäsitkö?

(5)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (103)

Kinuskiemo13.9.2016 19:15

tlaakso82: Valkuaisvaahto tuo kakkuun kuohkeutta ja massaa. Ei voi kokonaan jättää pois, muuten kakusta tulee matalampi kuin ohjeessa eikä liivatteen määräkään välttämättä täsmää. Voi korvata vaikka kevytvispillä.

Meiran sivuilla liivatelehtien painosta kerrotaan: Pussi 20 g (10 kpl). Eli 2 g/ kpl
Dr Oetkerin liivatelehdet: 17 g/10 liivatelehteä. Yhden lehden painoksi tulee 1,7 g

Liivatelehtiasiaa löytyy mm. täältä:
http://www.kinuskikissa.fi/liivatteen-kaytto/
http://www.kinuskikissa.fi/myytinmurtaja-testaa-onko-liivatelehdilla-eroa/

tlaakso8213.9.2016 15:49

Onko tuo valkuaisvaahto ihan välttämätön? Miten se vaikuttaa rakenteeseen, jos jättää sen pois ja käyttää vain kermavaahtoa? Mikä on liivatteen määrä grammoina? Liivatelehtiä on isompia kuin perus ruokakaupoista saatavat.

Corida25.11.2013 20:49

Tein tätä kakkua reilumman annoksen (vuoka oli jättisuuri, taisi olla halkaisijaltaan 30cm) , mutta kakku meni silti nopeasti. Iso kiitos Kinuskikissa nöistä mahtavista ohjeista!♥ 🙂

Kinuskiemo11.2.2013 21:50

EMDI:
Annan sinulle linkin sivulle, jossa on tietoja ja Kinuskikissan kokemuksia Vegegelistä:
http://www.kinuskikissa.fi/liivatteen-kasviperainen-korvaaja-vegegel/

Seuraavassa linkissä aukeaa Suklaakakku-sivu. Agar-asiaa ja kokemuksia löytyy johdannosta:
http://www.kinuskikissa.fi/suklaakakku-maidoton-munaton-gluteeniton-vegaani?hakusivu=true

Harmillista, että sinulla liivatteet eivät nyt toimineet. Jotain häikkää siinä sattui, mutta valitettavasti on vaikea arvailla syytä. Oma ajatukseni kuitenkin on, että liivatteilla Kanelinen pähkinäsuklaakakku onnistuu varmimmin.
Toivottavasti toimiva konsti löytyy. 🙂

emdi11.2.2013 20:46

Tämä kyllä maistui mainiolta, mutta itseltäni lässähti eikä hyytynyt riittävästi kun yritin tehdä ensimmäistä kertaa gelatiinilla. Nyt olisi vielä toinen pulma nimittäin se että olisi kiva tehdä tätä vege-versiona. Miten hyydyttäminen onnistuu agar agarin avulla ja kuinka paljon sitä tarvitaan molempiin täytteisiin? Mulle voi vääntää rautalangasta, että menee paremmin perille 😀 Kiitos jo etukäteen!

ti-ti-uu28.12.2012 13:05

Mulla on kyllä ollut käytössä 26 senttinen vuoka, ja ihan hyvän näkönen siitä on tullut silläkin, ilman mitään aineiden lisäilyä? 😀

soja20.9.2012 21:16

tuo on kyllä totta, että kun on riittävän korkea, tulee juhlan tuntua! ja etenkin kun on tälläinen useampi kerroksinen niin onhan se vähän valju jos kerrokset on kovin ohkasia….

Miona1020.9.2012 18:31

Kiitoksia neuvosta! Itsekin tykkään, että kakulla on korkeutta ja ihmettelinkin miksi Kinuskikissan juustokakku ohjeista tuli aina niin lättäniä kakkuja kunnes keksin tarkistaa vuokani halkaisijan mitan. Pitää tosiaan sitten ostaa tuollainen 24cm vuoka (tällä hetkellä 26cm), mutta tähän hätään lisään noita aineksia sen 1/4 verran. Tuleepahan oikein iso kakku 😀

Spiraali20.9.2012 13:12

Olen vähitellen saavuttanut valaistumisen juustokakkujen leipomisessa Kinuskikissan opeilla tietty. Kun salat alkoi selvitä, marssin kaupan vuokahyllylle. 24 cm vuoka entisen isomman lisäksi oli minulle hyvä oivallus, kun ohjeet on kuitenkin pääasiassa 24 sentille tehtyjä. Ei tarvii arvailla, miten suurennan annoksia. En yhtään tykkää ohuista juustokakuista enkä kananmunan jakamisesta osiin sun muuta sämpläämistä jakolaskun kanssa. Satsaus on ollut hintansa väärti minulle. Muhkeat täytteet, niin kakku ottaa pääroolin pöydässä.

 

soja19.9.2012 21:34

itse olen tehnyt 27cm vuokaan, eikä musta ole olleet liian lättänöitä? tai lisäät  vähän reilusti kaikkea vaan….?

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa