27.07.2010   75 kommenttia Kategoria: Kakkuvinkit
Erityisruokavaliot: -

Liivatteen käyttö



Video liivatteen käytöstä löytyy myös osoitteesta www.youtube.com/watch?v=94arQubwQLQ.

Monissa ohjeissa – erityisesti juustokakuissa – täyte hyydytetään liivatteella. Liivatteen käyttö on todella helppoa. Yhden varoituksen kuitenkin annan: käytä liivatelehtiä, ei -jauhetta. Itse en ole jauhetta käyttänyt enää vuosikausiin, mutta jollei tuotekehittely ole mennyt ratkaisevasti parempaan suuntaan, jauhe on harmittavan altista kokkaroitumaan eli täytteeseen jää pieniä liivateklimppejä. Liivatelehdillä tällaista ei tapahtu koskaan.

Ota iso kulho ja täytä se kylmällä vedellä.

Upota liivatelehdet kylmään veteen.

Anna liota n. 5 minuuttia. Ei haittaa, vaikka lehdet likoaisivat pidempäänkin.

Purista lehdistä ylimääräinen vesi pois.

Laita lehdet kiehuvaan nesteeseen. Neste vaihtelee reseptin mukaan – se voi olla mehua tai vaikka marjasosetta. Nesteen voi kuumentaa kattilassa tai mikrossa esimerkiksi kahvimukissa. Jälkimmäisessä tapauksessa on kuitenkin aina varmistuttava, että neste on kiehahtanut.

Jos nestettä on reseptissä niukasti, liivatelehdet eivät välttämättä sula heti kunnolla. Älä kuitenkaan lisää nestettä, vaan laita kattila takaisin liedelle (tai mikroon) ja kiehauta uudelleen. Varmista, että liivatelehdet ovat sulaneet ja seos on tasaista.

Mikäli kuumaa nestettä on vain muutaman ruokalusikallisen verran, voit lisätä sen suoraan täytteeseen ohuena nauhana, vatkaimella rauhallisesti koko ajan sekoittaen. Jos nestettä on paljon ja täyte koostuu pääosin kermavaahdosta, on suositeltavaa välttää kuuman seoksen sekoittamista suoraan kermavaahtoon, sillä kerma voi juoksettua. Jos reseptissä on esimerkiksi tuorejuustoa tai rahkaa, liivateseos kannattaa yhdistää ensin sen kanssa.

Liivate alkaa toimia vasta jäähtyessään. Nosta siis leivonnainen jääkaappiin ja odota hyytymistä ohjeessa mainittu aika, tyypillisesti 2 – 3 tuntia.

Liivatteen käytöstä juustokakun kiilteessä voit lukaista vinkin täältä.

Yhteenvetona – näin onnistut!

  • Sulata liivatteet huolellisesti nesteeseen. Varmista, että neste on kiehuvan kuumaa.
  • Kaada liivateseos vähitellen, ohuena nauhana täytteeseen. Älä humpsauta kaikkea kerralla.
  • Käytä sekoittamiseen vatkainta. Rauhallinen teho riittää.
  • Sekoittumisen voi varmistaa kääntelemällä täytettä lopuksi nuolijalla kulhon pohjaa myöten.

Jaa yhteisöpalveluissa

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!


Kumppanit

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Uusimmat kommentit

  • Perinteinen mansikkakakku
    Kinuskiemo: Sussi: Tämän sivun lopussa on vielä tietoa asiasta: http://www.kinuskikissa.fi/kuukauden-vinkki-vaniljakreemijauhe/
  • Perinteinen mansikkakakku
    Kinuskiemo: Sussi: Kyllä voi.
  • Amerikkalaiset pannukakut
    Tangerine: Tein näitä sydänpannulla ja sain 36 pannukakkua.
  • Raparperi-mansikka-valkosuklaatäyte
    shennny: Onneksi kakku pysyi kasassa, oli sen verran jähmettynyt yön aikana jääkaapissa :) käytin tavallista sokerikakkupohjaa ja tein kyllä raparperikiisselin ohjeen…
  • Seeprapiirakka
    Kinuskikissa: Muokkasin nyt hieman tuota rahkaseoksen valmistuskohtaa varmistaakseni, että se neuvoo ainesten sekoittelut toisiinsa juuri niin kuin minä tein. Toivottavasti tämä…
  • Seeprapiirakka
    Kahvihiiri: Sama homma täällä, että rahkatäytteestä tuli jämäkkää. Lisäsin maitoa vähän, mutta oli se silti aika paksua . Kaatamisessa ei ollut…
  • Monster high -kakku
    mari-johanna: Piia Kirkkala: Kyllä voit yhdistää. Onnistuu hyvin kun yhdistät paketit huolella muovaamalla keskenään ja vasta sitten lähdet kaulitsemaan!…
  • Perinteinen mansikkakakku
    Sussi: Hei! Oliko niin että tuon ½ dl vaniljakreemijauhetta voi korvata samalla määrällä vaniljakastikejauhetta (Blå Band)?
  • Monster high -kakku
    Piia Kirkkala: Voiko kaksi 250g mustaa sokerikuorrute pkt yhdistää vai onko ne vaikea muovata yhtenäiseksi jotta saa rypyttömän ja kauniin levyn?

Kumppanit

SAMkevät
meira_leivontatuotteet_kevat
valio-tammikuu
kinuskikissa-puoti2