Kuten ehkä torttujen ulkonäöstä arvaatte, tässä reseptissä on mukana Runebergin päivän teema, vaikka aineksia onkin sovellettu ja valmistusta helpotettu. Taikinaan tarvitaan vain neljä raaka-ainetta, joista tärkein on karamellisoitu keksitahna. Näin helposti syntyy kuohkea taikina, johon mantelirouhe antaa Runebergin tortuista tuttua rakennetta. Mukaan voi lisätä myös kardemummaa ja karvasmanteliaromia.

Lotus Biscoff -levite muistuttaa väriltään ja hieman rakenteeltaankin maapähkinävoita. Se maistuu paahdetuilta kekseiltä ja soveltuu käytettäväksi niin taikinoissa, täytteissä kuin kuorrutteena. Napsauta avainsanoista löytyvvää Lotus Biscoff -linkkiä, niin näet muita reseptejä. Minä käytin keksilevitettä myös kuorrutteena, koska halusin ulkonäön erottuvan aidosta Runebergin tortusta. Voit toki soveltaa koristelusta perinteisemmän vaihtamalla tilalle sokerikuorrutteen.

Runeberg-aiheiselta teemasivulta löydät lisätietoa Runebergin päivästä ja näet kaikki Kinuskikissan laatimat muunnelmat klassikosta.