Runebergin torttu ja sen modernit muunnelmat


5. helmikuuta vietetään Runebergin päivää. Se on kansallisrunoilijamme Johan Ludvig Runebergin (1804-1877) syntymäpäivä. Runebergin päivää juhlistetaan perinteisesti tarjoamalla kahvipöydässä runoilijan lempiherkkua, hillosilmäistä Runebergin torttua. Kerrotaan, että makeaan mieltynyt Runeberg tapasi nauttia aamuryyppynsä seuraksi punssilla kostutettuja porvoolaisen sokerileipuri Lars Asteniuksen valmistamia torttuja. Tarinan mukaan myös Fredrika-rouva leipoi hillolla ja sokerikuorrutteella koristeltuja torttuja miehelleen.

Kinuskikissan ohje perinteiseen Runebergin torttuun on jalostunut useiden kokeiluiden kautta. Reseptin yhteydestä löydät tarkemmat perustelut sille, miksi juuri tämä versio on minulle se oikea. Löydä myös gluteeniton ja vegaaninen Runebergin torttu, joka ei häviä yhtään alkuperäiselle!

Perinteisen tortun rinnalle on syntynyt sen tuttuja makuja soveltaen uusia, upeita muunnelmia. Jos haluat tarjolle yllätyksellisyyttä ja pientä twistiä myös makuun, valmista tortun moderni versio: Runebergin piiloleivokset. Tortun sisällä oleva kermainen herkkukätkö paljastuu maistelijalle vasta hänen upottaessaan lusikkansa torttuun. Tämä supersuosion saanut resepti tehdään silikonisen shottilasivuoan avulla.

Runebergin tortun ihana sitruunainen kakkuversio on kätevä valmistaa ja tuoda tarjolle, kun vieraita on enemmän. Myös juhlava ja herkullinen Runebergin kahvikakku on helppo ja nopea valmistaa.

Laskiainen ja Runebergin päivä kulkevat sesonkeina rinta rinnan. Nämä teemat on yhdistetty kermapursotuksella koristeltuihin laskiais-Runebergeihin.

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat