Runeberginpäivää 5.2. juhlistetaan perinteisesti tortuilla. Tänä vuonna johtoajatuksenani oli kehittää Runebergin päivään sopiva resepti, jolla juhlan tunnun saisi kohtuullisella vaivalla. Haastattelin reseptin suunnitteluvaiheessa ystäviäni, jotka eivät leivo yhtä ahkerasti kuin minä. Kyselin, minkälainen leivonnainen sai ”sunnuntaileipurinkin” jauhopeukalon syttymään.

Kannatusta sai kahvikakku, koska sellaisen tekeminen onnistuu keneltä vain eikä erikoisvuokia tarvita. Kun kakun kuorruttaa hillolla ja koristelee valkoisella tomusokerikuorrutteella, tapahtuu ihme: siinähän on kuin Runebergin torttu isossa koossa. Kostutustakaan ei tarvita, sillä kakku on mehevä. Jos kuitenkin pidät karvasmantelin mausta, voit sekoittaa sitä taikinaan tai kostuttaa kakun karvasmanteliaromilla maustetulla sokerivedellä. Edellä linkatusta torttuohjeesta löytyy muitakin kostukevaihtoehtoja.

Runeberg-aiheiselta teemasivulta löydät lisätietoa Runebergin päivästä ja näet kaikki Kinuskikissan laatimat muunnelmat klassikosta.