Tänäkin keväänä kymmenet tuhannet lukiosta valmistuvat saavat valkolakkinsa merkiksi upeasta saavutuksesta. 🥂 🌹 Ylioppilaiden lisäksi lakkiperinne näkyy myös ammattiin valmistumisessa, sillä valmistujais- ja ammattilakkeja muokataan erilaisilla ammattia yksilöivillä tunnuksilla. Opintojen valmiiksi saaminen on hieno suoritus, jonka juhlistamiseen suunnittelin nämä lakitetut pikkuleivät. 🖤 🤍

Reseptin julkaisussa oli motiivina myös saada blogiin talteen pieni palanen omista lakkiaistarjoiluistani vuonna 1997. Pikkuleipäohje löytyi onneksi vielä talteen kirjoitettuna reseptimapistani, vaikka en ole näitä sittemmin leiponut. Oli jotenkin huvittavaa, miten helposti palautui mieleen leivontahetki lapsuudenkeittiössä. Aikamatkailu reseptien kautta onkin ehdottomasti yksi hauskimmista asioista leivonnassa! Tuttujen makujen ja muistoja herättävän tekemisen kautta tuntuu, että vuosikymmenet häviävät hetkeksi olemattomiin.

Moni asia on muuttunut omista lakkiaisajoistani ja yksi liittyy leivonnaisten koristeluun. Ei silloin osattu ajatella, että teema voisi näkyä tarjoiluissa niin konkreettisesti kuin nykyään. Omien juhlieni pikkuleivät olivat siis vaatimattomampia, mutta tämän osalta halusin päivittää ohjeen nykyaikaan. Valkolakeilla pikkuleivistä tuli leivosmaisen näyttäviä! Hauskana yksityiskohtana salmiakkimixerin ja tomusokerin yhdistelmästä muodostui yllättäen kiiltävä (vaikkakin täysin jähmettynyt) kuorrute, joten lippa näyttää todella aidolta!