poromuffinssit.JPG

Tämä maukas resepti on Pirkka-lehdestä poimittu. Suosittelen ehdottomasti nauttimaan tuoreeltaan. Silloin muffinssit ovat pehmeimmillään!

12 kappaletta

Suolaiset muffinssit porosta

Taikina:
100 g kylmäsavuporosiivuja (jätä 4 kpl koristelua varten)
2 munaa
100 g voita tai margariinia / 1 dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa
3 dl hiivaleipävehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl tuoretta rosmariinia (kuivatettu rosmariinimaustekin käy)
1 ½ dl juustoraatetta (emmental)

Päälle:
12 kirsikkatomaattia

Koristeluun:
kylmäsavuporosiivuja
rosmariinin oksia


Halkaise kirsikkatomaatit. Jätä syrjään 4 porosiivua koristelua varten. Hienonna loput.

Riko munien rakenne kulhossa. Sekoita joukkoon jäähtynyt voi- tai margariinisula / juokseva margariini. Lisää maito.

Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe, suola ja hienonnettu rosmariini keskenään. Lisää jauhoseos, poro ja juustoraaste taikinaan.

Jaa taikina muffinssivuokiin. Käytä muffinssipeltiä, jos mahdollista: kypsät muffinssit tarttuvat hieman kiinni paperisiin vuokiin (kannattaa siis mieluummin voidella muffinssipellin kolot kuin käyttää niissäkään paperivuokia). Paina jokaiseen muffissiin kaksi tomaatinpuolikasta. Paista 200 asteessa n. 15 – 20 min.

Koristele muffinssit esimerkiksi rullalle käärityllä porosuikaleella ja rosmariininoksalla.

poromuffinssit_vaihe1.jpg

poromuffinssit_vaihe2.jpg