14.04.2008   60 kommenttia Kategoria: Täytteet

Täytteet-osion tarkoitus ja ohjeita täytteiden soveltamiseen


huutomerkki

Lisäilen tähän osioon sellaisia kakuntäytteitä, jotka ovat mielestäni olleet kaikkein onnistuneimpia. Olen huomannut, että blogiin on vähitellen kertynyt useita lähes samanlaisia, mutta ehkä juuri kriittisessä kohdassa erilaisia täytteitä. Nyt on tarkoitus koota tänne ne parhaat versiot. Jos versiot ovat kovin erilaisia ja kuitenkin yhtä onnistuneita, saatan laittaa samasta mausta useammankin ohjeen.

Muutamaan otteeseen minulta on kysytty, mitä täytettä suosittelisin. Tämä osio vastaa osaltaan tuohon kysymykseen. Eri täytteiden yhdistelemisestä samaan kakkuun voikin sitten ottaa esimerkkiä selailemalla täytekakkuja. 🙂

Vinkkejä ja ohjeita täytereseptien hyödyntämiseen:

  • Jollei toisin mainita, täyteresepti on mitoitettu täytekakun yhteen väliin 24-26 cm vuokaan. Jos siis haluat samaa täytettä kahteen väliin -> tee ohje kaksinkertaisena, jos kolmeen väliin -> kolminkertaisena jne.
  • Täytekerrokset ovat paksuja ja usein itselläni kakku nousee täytettäessä yli vuoan reunojen, jolloin jatkan vuokaa leivinpaperisuikaleella tai reunakalvolla. Jos pidät ohuemmista täytteistä tai valmistat kakun pienempään vuokaan, huomioi tämä ohjetta soveltaessasi. Apuna voi käyttää vuokien muunnostaulukkoa.
  • Liivatetta sisältävät täytteet sopivat myös sovellettaviksi juustokakkuina. Tarvittaessa voit lisätä yhden tai kaksi liivatetta. Juustokakkuihin voi tehdä päällekkäin useita kerroksia, joten yhdistä eri mauista mieleisesi kakku!
  • Useimmat täytteet on helpointa hyydyttää irtopohjavuoassa. Jos täyte on ennen hyytymistään kovin löysää, ovat reunat välttämättömät. Jollet omista irtopohjavuokaa, sinulla on ainakin pari vaihtoehtoa:
  1. Vuoraa tavallinen vuoka kelmulla ja täytä kakku siihen. Kumoa hyytymisen jälkeen tarjoiluvadille. Samaa ideaa voi soveltaa muihinkin astioihin ja kulhoihin koottaviin kakkuihin. Tätä vaihtoehtoa on hyödynnetty tässä kakussa.
  2. Toinen vaihtoehto on koota kakku suoraan tarjoiluvadille askartelemalla irtopohjavuoan reunaa imitoiva rengas paksusta reunakalvosta. Teippaa reunakalvo tiukasti kiinni.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
9 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat