No niin, nyt se ihme on tapahtunut. Tein ja söin sienipiirakkaa, tykkäsin ja julkaisin siitä ohjeen! 🙂 Kaikkeen sitä ihminen bloggarin ominaisuudessa siis joutuu. 🙂 Ja vakavasti ottaen – hyvä, että joutuu. Välillä on viisasta tarkistella makutottumuksiaan ja haastaa niitä.

Tämä oli omalta osaltani varovainen lähtölaukaus ja halusin täytteeseen muitakin herkullisia makuja sienien lisäksi. Kyselin pohjatietoja kummitädiltäni, joka on sieniruokien parissa ihan eri planeetalta kuin minä itse. Saatuani tietoa sienten kanssa toimivista raaka-aineista, valitsin tähän piirakkaan omat suosikkini. Huomasin sekä tekovaiheessa että piirasta maistellessani, että kypsyessään sienet ”häviävät” eli menevät kasaan ja hukkuvat helposti muiden aineiden sekaan. Lopulliseen reseptiin lisäsin siis sienten määrää. Uskon, että tämä muutos on monen sienten ystävän mieleen.

Olen syksyn lapsi ja rakastan syksyistä metsää, jossa värit, tunnelma, ilman raikkaus ja tuoksut ovat ainutlaatuisia. Monet kerrat olen miettinyt, että sienestäminen olisi hieno tapa viettää aikaa metsässä. Nyt minullakin on syy lähteä sienimetsälle!